• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona kritikuje suđenje?!

Autor mondo.rs

Argentinac koji je čuven po pogotku rukom smatra da je Kolumbija oštećena u duelu sa Engleskom.

Poznat je Dijego Armando Maradona kao neko ko voli da je redovno u centru pažnje.

Nesporno, kvalitetom jedan od najvećih fudbalera ikada, poznat je i po pogotku koji je rukom postigao protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu 1986. u Meksiku, kada je odveo svoj tim u polufinale.

Upravo zato, čuveni Argentinac bi možda trebalo da povede računa kada i šta komentariše, pošto je sebi dao  za pravo da kritikuje suđenje u duelu Engleske i Kolumbije u osmini finala aktuelnog Mundijala u Rusiji.

Engleska je povela sa 1:0 golom Harija Kejna iz penala u 57. minutu, a izjednačio je Jeri Mina poslije kornera u trećem minutu nadoknade. Poslije produžetaka rezultat je ostao 1:1, a Engleska je prošla boljim izvođenjem penala (4:3).

Maradona je tokom Mundijala u Rusiji već odavno skrenuo pažnju na sebe, prvo pušenjem tompusa u svojoj loži, iako je to zabranjeno, a potom i nepristojnim gestikuliranjem ka protivničkim navijačima.

Maradona je ocijenio da je američki sudija Mark Gajger trebalo da dosudi prekršaj Harija Kejna u akciji koja je dovela do penala za Englesku.

"Vidio sam monumentalnu pljačku na terenu, fatalnu grešku za cijelu zemlju. Ovo je gospodin koji odlučuje, sudija koji, ako ga potražite na guglu, ne bi trebalo da sudi utakmicu ovakve važnosti. Gajger je Amerikanac, kakva slučajnost", rekao je Maradona za venecuelansku televiziju "Telesur".

Inače, pomenuti duel Argentine i Engleske iz 1986. sudio je Tunižanin, Ali Bin Naser.

Maradona je, takođe, kritikovao šefa sudijskog komiteta FIFA, Pjerluiđija Kolinu, jer je dozvolio da Gajger sudi utakmicu.

"Žao mi je kolumbijskog naroda. Slavio sam kod izjednačujućeg gola Kolumbije kao da sam ga ja postigao", naveo je Argentinac.

Međunarodna fudbalska federacija brzo se oglasila na ove kritike i navela da su Maradonine insinuacije "potpuno neprimjerene i neosnovane".

"Izuzetno nam je žao što takve izjave dolaze od igrača koji je ispisao istoriju fudbala", kratko je poručeno iz svjetske "Kuće fudbala".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC