• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas na Mundijalu: ČETVRTFINALE!

Autor mondo.rs

Dva preduga dana čekanja su iza nas. Večeras ponovo gledamo borbu za titulu prvaka sveta.

 Mundijal 2018 četvrtfinale Urugvaj - Francuska, Brazil - Belgija Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Sreda i četvrtak bili su za odmor i svođenje utisaka posle osmine finala. Lionel Mesi se spakovao i otišao sa Argentincima iz Rusije, Kristijano Ronaldo je posle eliminacije krenuo kući da "pojača" pregovore sa Juventusom, Serhio Ramos je uplakan napustio Mundijal i poručio da će i sed igrati u Kataru...

Gledali smo slike, snimke i čitali izjave onih koji su otišli, ali sada je vreme za one koji su i dalje u Rusiji i koji će nastaviti da se borbe za titulu šampiona sveta.

Ovog petka, na programu će biti prva dva četvrtfinala. Prvi meč biće odigran u 16 časova u Nižnjem Novgorodu, gde će igrati Urugvaj - Francuska.

U utakmici u kojoj će se sresti četvorica igrača Atletiko Madrida (Grizman i Ernandez su Francuzi, a Godin i Himenez Urugvajci) najveća nepoznanica bila je stanje prvog strelca Urugvaja, Edinsona Kavanija, koji je zbog povrede prevremeno napustio meč protiv Portugala. "Neću da vam otkrijem da li će igrati", rekao je u četvrtak selektor Oskar Tabares, rešivši da zadrži tu informaciju za sebe i svoje saradnike.

Francuzi će se sigurno spremati kao da će napadač Pari Sen Žermena biti spreman i kao da će igrati od prvog minuta duela dve još neporažene ekipe, dva šampiona sveta. Interesantno je da "trikolori" nisu izgubili u poslednjih devet mečeva protiv rivala iz Južne Amerike i taj podatak ne mora ništa da znači, ali će sigurno služiti da dodatno učvrsti samopouzdanje pred spektakl.

Kada se bude "sleglo tlo" posle prvog četvrtfinala, pogledi će biti usmereni ka Kazanju, gde će na tamošnjoj istoimenoj areni u 20 časova igrati Brazil - Belgija.

"Na papiru" nema dileme oko toga da je ovo najatraktivnije četvrtfinale i biće radost pratiti utakmicu od prvog zviždukda srpskog sudije Milorada Mažića. Na njegov znak prvi trk mogao bi da napravi i Marselo, levi bek Brazila koji je bio van terena od utakmice protiv Srbije, kada je osetio bol u leđima.

Dok jedan po jedan "otpadaju" ostali favoriti, mnogi Brazilce vide kao glavnog kandidata da osvoji Mundijal, mada ima i onih koji zapravo Belgiji daju prednost, sa čim se ne slaže njen selektor Roberto Martinez. Brazilske titule daju "težinu" žutom dresu, ali i nedavna istorija govori o iskustvu koje su Nejmar, Tijago Silva i saigrači "pokupili" na Mundijalima koje nisu osvajali.

Brazilci su sedmi uzastopni put učesnici četvrtfinala Svetskog prvenstva i u tom nizu su samo dva puta ispadali na ovom stepeniku (protiv Francuske 2006. i Holandije 2010). Sa druge strane, Belgijancima je ovo istorijsko, treće uzastopno četvrtfinale i ne može se reći i da su "đavoli" još "zeleni" za ovu fazu turnira...

Jedno je sigurno - oba četvrtfinala biće za uživanje!



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC