• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo pred Apolon: Samo nek' potcjenjuju...

Autor mondo.ba

Sarajevski Željezničar će u četvrtak dočekati kiparski Apolon u prvom susretu drugog kola Lige Evrope.

Trener plavih sa "Grbavice" Slobodan Krčmarević je u najavi utakmice istakao da Želji na noge dolazi ozbiljan protivnik u kojem je proveo tri lijepe godine kao igrač i još dvije kao trener.

"Proveo sam tri lijepe godine igračke karijere, osvajao titule sa njima, dvije sezone sam bio kao trener i zaista me vežu lijepe uspomene. To je jedan od najvećih klubova na Kipru sa prebogatom tradicijom i prebogatim vlasnikom koji je vlasnik pola Limasola. Posljednje tri-četiri sezone igraju grupnu fazu, imali su zapažene uloge. Imaju fantastične i fanatične navijače, biće i sutra ovdje, ali s druge strane, emocija nema, izlazimo da damo sve od sebe, vjerujem u svoje momke, vrijeme nam je falilo i sigurno smo bolji nego prije sedam dana. Očekujem od naših navijača koji će biti naš 12. igrač da napravimo nešto veliko. Dao bih blagu prednost našem protivniku", rekao je Krčmarević, a prenio klupski sajt.

Prema njegovim riječima, raduju ga "potcjenjivačke" izjave sa Kipra...

"To je fantastična uvertira za moj motivacioni govor, svaka potcjenjivačka izjava meni dobro dođe. Nisu oni svjesni gdje dolaze, malo ima vatrenih navijača poput naših. Očekujem da će sve da gori sutra, moramo da odigramo na tu kartu, ne smiju moji fudbaleri da izgore i da srljaju jer svaki rezultat sa neprimljenim golom je dobar rezultat".

Mladi prvotimac Želje Anel Šabanadžović podvukao je da je svjestan koliko ovaj dvomeč znači klubu i navijačima Sarajlija.

"Šef je napravio dobru analizu i mi ćemo dati sve od sebe da sutra ostvarimo dobar rezultat. Što se tiče terena iznenadila nas je brža podloga nego ranije, ali posljednjih nekoliko dana smo imali priliku da treniramo na glavnom terenu što nam sigurno ide u prilog", rekao je Anel, inače sin nekadašnjeg fudbalera Želje i Crvene zvezde Refika Šabanadžovića.

Ovo neće biti prvi put da Željezničar u igra sa kiparskim predstavnicima. Podsjetimo se da su plavi u sezoni 2003/04 u okviru kvalifikacija za Kup UEFA igrali sa Anortozisom. Na "Koševu" je bilo 1:0 za Želju pogotkom Almira Gredića, dok je u revanšu u Larnaki bilo 3:1 za sarajevski tim. Ponovo je strijelac bio Almir Gredić, a još dva gola je dodao Sanel Jahić.

Meč između Želje i Apolona igra se u četvrtak od 20.30 časova.

"Bilo bi lijepo da 'bog fudbala' dođe u Sarajevo"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC