• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion BiH desetkovan u Zenici

Autor mondo.ba

"Stvarno ne znam ko će početi utakmicu protiv Čelika", rekao je trener Zrinjskog Ante Miše, koji ima velikih kadrovskih problema.

  Nakon evropske epizode u "Ludoj šumi" (1:0), koja Mostarcima daje realne šanse da narednog četvrtka na širokobriješkoj "Pecari" izbore plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ludogoreca, Zrinjski se vraća prvenstvenim mečevima.

U okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, izabranici Ante Miše gostuju Čeliku na zeničkom "Bilinom polju".

"Moramo se restartovati sa Lige Evrope na naše prvenstvo, da smo osvojili barem bod u Sarajevu mogli bismo reći da smo dobro otvorili sezonu. Ja sam preuzeo odgovornost za taj susret, ali sada je na igračima. Oni su ti koji moraju pokazati karakter i kvalitet i u nedjelju napraviti rezultat koji nama odgovara, a to je pobjeda", rekao je hrvatski trener koji ima velikih kadrovskih problema.

Listi povrijeđenih fudbalera Ivanu Brkiću, Ameru Bekiću, Milošu Aćimoviću i Hrvoju Barišiću, pridružili su se Pero Stojkić i Edin Rustemović, pred utakmicu sa Bugarima.

"Trenutno sam u takvoj situaciji da ne znam ni ko će ići na put, čekam da završimo trening, pa da vidimo ko će uopšte ići... Vjerovatno se za Zenicu neće oporaviti niko od onih koji su propustili Ludogorec. Eventualno da Amer Bekić dobije neku minutažu... Stvarno ne znam ko bi mogao početi utakmicu", dodao je Miše.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U zeničkom taboru vlada dobro raspoloženje iako su igrači turskog stručnjaka Adnana Orneka poraženi u prethodonom dvoboju od Širokog Brijega.

"To je bio jedan jako loš susret, ali koncentraciju i pažnju sada usmjeravamo na meč sa ekipom Zrinjskog, koja je takođe izazovan protivnik. Očekujemo dobar rezultat", rekao je Ornek i pozvao sve navijače crno-crvenih da pruže podršku igračima sa tribina. "To je našoj ekipi izuzetno potrebno kao dodatni motiv za dobru igru".

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Subota

Krupa - Mladost DK (17.30)
Sarajevo - GOŠK (20.00)
Tuzla siti - Sloboda (20.45)

Nedjelja

Zvijezda 09 - Željezničar (17.30)
Čelik - Zrinjski (19.00)
Široki Brijeg - Radnik (20.30)

TABELA: Široki Brijeg 7, Sarajevo 6, Željezničar 6, Zrinjski 6, Krupa 5, Radnik 5, Tuzla siti 4, Zvijezda 98 3, Čelik 4, Sloboda 1, GOŠK 1, Mladost 1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC