• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optimizam u Krupi: Nastaviti niz bez poraza

Autor mondo.ba

Fudbaleri Krupe u petom kolu Premijer lige BiH putuju u Tuzlu na megdan Slobodi (srijeda, 17.30 časova).

Fudbaleri Krupe nisu poraženi u uvodna četiri kola Premijer lige BiH, ali na tri prethodna meča, koja su završena identičnim rezultatom 2:2, nisu uspjeli da sačuvaju prednost koju su imali.

Najteže od njih izabranicima Branislava Krunića pao je remi u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Mladosti, kada je ekipa iz Doboj-Kaknja, nakon 2:0 za Krupu na poluvremenu, uspjela da se vrati i odnese bod kući, golom u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Strateg "plavih" iz kanjona Vrbasa nada se da će njegovi izabranici smoći snage da odigraju kvalitetno na teškom gostovanju i sa "Tušnja" se vrate neporaženi.

"Poslije izgubljena dva boda u 91. minutu u prošlom kolu, psihički u dosta teškom stanju dočekujemo Slobodu, koja je trijumfovala u derbiju dvije ekipe iz Tuzle. Vidjećemo kako će to izgledati, ali od svoje ekipe očekujem da pokaže napadačku igru, gdje ćemo pokušati da ostanemo na golgeterskom nivou, te popravimo odbranu, gdje smo u svim utakmicama primali nepotrebne golove. Nadam se pozitivnom rezultatu, kako bismo nastavili niz bez poraza", istakao je Krunić.

On na ovom gostovanju neće moći da računa na "kartonirane" Sašu Nikodijevića i Bojana Puzigaću, dok su dobre vijesti da se vraćaju Ajdin Redžić i Stefan Savić.

Stojan Maksimović nada se da će fudbaleri Krupe uspjeti da se oporave od neplaniranog gubitka bodova protiv Mladosti.

"Očekuje nas teško gostovanje u Tuzli, čiji igrači ovaj meč čekaju u dobroj atmosferi poslije pobjede u prošlom kolu. Mi smo doživjeli šok u subotu, gdje smo u nadoknadi ostali bez trijumfa. Očekujem da ćemo iz svega izaći još jači, te u Tuzli ostati neporaženi", optimista je defanzivac Krupljana.

Duel Slobode i Krupe na programu je u srijedu od 17.30 časova, a istog dana biće odigrana još četiri susreta. Duel Zrinjskog i Zvijezde 09 pomjeren je za 29. avgust zbog obaveza Mostaraca u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO:

Mladost - Široki Brijeg (17.00)
GOŠK - Tuzla siti (17.30)
Sloboda - Krupa
Radnik - Čelik
Željezničar - Sarajevo (20.15)

Odgođeno za 29. avgust:

Zrinjski - Zvijezda 09 (20.00)

TABELA: Željezničar 9, Široki Brijeg 8, Sarajevo 7, Krupa 6, Radnik 6, Zrinjski 6, Čelik 6, Tuzla siti 4, Sloboda 4, Zvijezda 09 3, GOŠK 2, Mladost 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC