• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi: Begović bira utakmice, ne volim takve igrače

Autor mondo.ba

Robert Prosinečki je danas objavio spisak igrača na koje računa za utakmice Lige nacija, odnosno za susrete sa Sjevernom Irskom i Austrijom, a ne njemu nema Asmira Begovića.

Protivnici "zmajeva" u Ligi nacija će biti reprezentacije Sjeverne Irske i Austrije.

Reprezentativci BiH prvu utakmicu igraju kao gosti u Belfastu protiv Sjevrne Irske (8. septembar, 14 časova), dok će tri dana kasnije (11. septembra, 20.45) na Bilinom Polju u Zenici dočekati Austriju.

Sead Kolašinac će ovo okupljanje propustiti zbog povrede, a veliko iznenađenje je da se na spisku reprezentativaca za ova dva meča se nije našlo ime Asmira Begovića koji je u proteklih nekoliko godina bio siguran ne samo na spisku, već i među prvih jedanaest.

"Nisam ga pozvao zbog dva razloga. Prvi je kada smo imali putovanje u Bugarsku rekao je da ima problema. Rekli smo da je to u redu. Poslije toga smo imali putovanje u Južnu Koreju, gdje je opet imao problema i nije došao. Tako da sam odlučio izostaviti ga. Ne volim igrače koji biraju utakmice. Sigurno nije lagana situacija, standardan je u svom klubu. Ipak, mora se poštovati reprezentacija. Svi su išli u Južnu Koreju, čak su neki išli i povrijeđeni", rekao je Prosinečki na konferenciji za medije.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selektor BiH je ovo odluku lično saopštio golmanu Bornmuta, ali o njoj nije želio govoriti u javnosti prije nego što zvanično objavi spisak.

"Saopštiću mu da u budućnosti računam na njega. Treba nam red, a ne da se dolazi kad se hoće. Kroz ove četiri utakmice smo pokazali kvalitet, Asmir se mora zabrinuti da li će biti prvi golman. Naši ostali golmani evidentno imaju kvalitet", dodao je popularni "Žuti".

Prosinečki, koji će reprezentativce okupiti 3. septembra, ističe da bi dueli protiv Sjeverne Irske i Austrije bili bitni i da se ne igraju u okviru Lige nacija.

"Stalno se želimo dokazivati, pobjeđivati. Irsku poznajem dobro, igrao sam dva puta sa njima. Imaju kvalitetne i dobre igrače. Posebno su opasni kada se igra kod njih jer publika ih nosi. Oni ne preskaču igru, žele igrati. Oni su bili hit EURA 2016. Mislim da ćemo se dobro spremiti za njih. Očekujem da ćemo opet biti dobri. Austrija je jako ozbiljna reprezentacija, ali o njima ćemo razmišljati nakon Irske. Disciplinovani su i odgovorni. Imaju Arnautovića koji je drugačijeg razmišljanja i igre, ali su zaista kvalitetni".

Okupljene novinare je interesovalo zašto se na spisku našao Elvis Sarić koji nastupa za Suvon u Južnoj Koreji.

"Liga Južne Koreje nije slabija od austrijske lige. Sarić je igrao veoma dobro za reprezentaciju kao igrač Sarajeva, on igra odlično i tamo. Zato je i pozvan. Todorović i Sarić igrali su u Premijer ligu Bih i kada sam ih ja pozvao. Sarić je kvalitetan igrač. Uvijek će biti komentara, da li neko treba biti pozvan ili ne. Ovo je moj spisak i moje mišljenje. Ja to ovako vidim i ove četiri utakmice koje smo igrali su pokazatelj da ova ekipa napreduje i da ima kvalitet”, ističe Prosinečki.

Sanjin Prcić i Rade Krunić nisu bili prethodnim okupljanjima "zmajeva", ali je ih je hrvatski stručnjak ovaj put pozva jer Muhamed Bešić ne igra u Evertonu.

"Svi bi voljeli da Bešic promijeni klub i pričaću i sa njim o tome. Igrao je na pripremama, bio je dobar, ali je trener odlučio da mu više ne treba”, dodao je.

Spisak reprezentacije BiH za mečeva protiv Sjeverne Irske i Austrije:

golmani: Vedran Kjosevski (FK Željezničar), Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor)

odbrana: Darko Todorović (Salcburg), Ognjen Vranješ (Anderleht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Ervin Zukanović (Đenova), Eldar Čivić (Sparta), Bojan Nastić (Genk)

vezni red: Muhamed Bešić (Everton), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suvon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dinamo Drezden), Edin Višća (Bašakšehir), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konjaspor)

napad: Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), i Riad Bajić (Bašakšehir).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC