• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musa hoće, ali Savez nema para?

Autor mondo.ba

Uprkos činjenici da je prihvatio poziv da nastupi za "zmajeve", veliko je pitanje da li će Džanan Musa biti u mogućnosti da pomogne saigračima u finalnoj rundi kvalifikacija za MundoBasket 2019, protiv Finske i Češke.

Košarkaški savez BiH (KS BiH) nalazi se u velikim finansijskim problemima, a veliko je pitanje kako će uspjeti pronaći novac za gostovanje u Finskoj 13. septembra, kada je na program meč kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Osim toga, neizvjesno je kako će krovna kuća bh. košarke obezbijediti novac za osiguranje igrača koji igraju u NBA ligi.

"Iskreno, i ovo do sada što smo ostvarili, kad govorim s aspekta finansija, već se može nazvati podvigom. Međutim, sada smo došli do zida. Pred nama se nalaze dvije velike prepreke za koje ne znam kako ćemo i hoćemo li ih uopšte savladati", rekao je za "Dnevni avaz" potpredsjednik Upravnog odbora KS BiH Sejo Bukva, te dodao:

"Poznato je da bismo u ovom ciklusu trebali biti jači za naše igrače iz NBA lige Jusufa Nurkića i Džanana Musu. Njihova želja nije upitna, međutim, da bi se to realizovalo, Savez mora uplatiti osiguranje za njih dvojicu NBA ligi."

Bukva je naglasio da su ljudi iz KS BiH učinili sve što je u njihovoj moći, ali da jednostavno nisu naišli na odgovor vlasti.

"Član Upravnog odbora Mirsad Đonlagić i ja najviše smo bili u kontaktu s predstavnicima državnih vlasti. Vodili smo brojne razgovore, nastojali da se situacija promijeni, da nam država jasno kaže na koji budžet možemo računati kada je njihova podrška reprezentaciji u pitanju. Međutim, sve je, praktično, bilo uzalud, ništa se nije promijenilo, država je digla ruke od nas, što zaista djeluje obeshrabrujuće", istakao je potpredsjednik UO.

Kako kaže, iako je podnio ostavku, i dalje je tu u želji da pomogne.

"Zbog toga sam podnio ostavku na mjesto u Upravnom odboru Košarkaškog saveza BiH, no ostaću tu još ovaj ciklus da pomognem koliko mogu. Kao što sam više puta isticao, bez velikih promjena kada je u pitanju odnos države neizvjestan je opstanak ne samo Košarkaškog nego i ostalih saveza na nivou BiH", zaključio je Bukva.

Osim duela sa Finskom, "zmajeve" do kraja 2018. očekuju i susreti sa Češkom, a kasnije i Bugarskom, te Finskom na domaćem terenu.

Svjetsko prvenstvo igraće se u Kini naredne godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC