• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Prosinečki "pecnuo" Partizan?

Autor mondo.rs

Nekadašnji as i trener Crvene zvezde nije siguran da li su crno-bijeli nekada bili učesnici grupne faze Lige šampiona.

 Robert Prosinečki FK Partizan možda da je igrao grupu, ne sjećam se Izvor: MN PRESS

Robert Prosinečki je povodom prvog plasmana Crvene zvezde u Ligu šampiona izjavio da je to uspjeh "diva koji se probudio" i da nije plod slučajnosti, već dobrog rada u određenom vremenskom periodu, uz malo sreće u revanšu protiv Salcburga.

U ponedjeljak je "Sportski žurnal" objavio razgovore sa nekoliko igrača Zvezdine "generacije 1991", a Prosinečki je - svjesno ili nesvjesno - "pecnuo" gradskog rivala slijedećom izjavom:

"Veliki je uspjeh kad bilo koji klub iz ovih krajeva uđe u Ligu šampiona. Dinamo je uspio nekoliko puta, možda i Partizan, ne sjećam se... Mnogo mi je drago da ćemo Crvenu zvezdu da gledamo tu".

Prosinečki je inače, sjeo na klupu crveno-bijelih decembra 2010. godine, samo dan nakon što je Partizan porazom od Arsenala u Londonu (3:1) završio grupnu fazu Lige šampiona bez osvojenog boda.

Prvi put je klub iz Humske 1 igrao u elitnom takmičenju jeseni 2003. i tada je u grupi sa Real Madridom, Portom i Olimpikom iz Marseja zabilježio tri remija i tri poraza.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac zadržao se u Zvezdi do avgusta 2012. godine.

Prvu sezonu je završio na drugoj poziciji, sa šest bodova manje od Partizana, a drugu sa "minus 12", ali je tog proljeća uspio da komšijama preotme Kup Srbije.

Prosinečki je za "Žurnal" ocijenio da to što su crveno-bijeli u teškoj grupi, sa Pari sen Žermenom, Napolijem i Liverpulom, sada nije toliko važno.

"Zvezda je u prošloj sezoni imala 1/16 finala Lige Evrope, sada je to nadogradila ulaskom u Ligu šampiona, što je bitno za imidž i za finansije kluba. Grupa je katastrofa, ali nema veze, jer je u ovom trenutku najbitnije da se ušlo u Ligu šampiona", rekao je jedan od osvajača Kupa šampiona u Bariju 1991.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC