• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrajk u danskoj reprezentaciji!

Autor mondo.rs

Neverovatni događaji oko reprezentacije Danske. Savez prinuđen da pozove igrače iz nižih liga za prijateljsku utakmicu protiv Slovačke, a možda i za meč protiv Velsa u Ligi nacija.

Geret Bejl i drugovi imaju veliku priliku da na startu Lige nacija zabeleže lagani trijumf protiv učesnika minulog Svetskog prvenstva u Rusiji - reprezentacije Danske - koja je umalo zagorčala život Hrvatskoj.

Zašto lagan?

Zato što standardni reprezentativci Danske štrajkuju, pa je nacionalni savez prinuđen da pozove igrače iz domaćih klubova i liga!

Svih 23 fudbalera koje je selektor Age Harejde pozvao na okupljanje, odbili su poziv, jer se nisu saglasili sa ugovorom koje im je ponudio Fudbalski savez Danske, a koji se tiče reklama za proizvođača opreme.

Fudbalska reprezentacija Danske ima zakazan prijateljski meč protiv Slovačke 5. septembra, a potom je, četiri dana kasnije, čeka duel sa Velsom u Ligi nacija. Ali, zbog štrajka standardnih reprezentativaca, veliko je pitanje u kojem će sastavu Danska započeti učešće u Ligi nacija.

Savez je, inače, doneo odluku da za nacionalni tim "mobilizuje" igrače iz nižih liga, a selektor Harejde i njegov pomoćnik Jan Dal Tomason oslobođeni su obaveza da vode tim u prijateljskim utakmicama, jer to nisu igrači koje su selektirali(!).

Prethodno je Fudbalski savez Danske odbio predlog Asocijacije fudbalera da naredne dve utakmice reprezentacijam, odnosno igrači odigraju prema prethodnom sponzorskom ugovoru sa proizvođačem opreme (Hummel).

Posle odbijanja tog predloga, Savez je od klubova zatražio da puste igrače koji do sada nisu bili pozivani u nacionalni tim.

Ako ova situacija ostane aktuelna, moguće je da će Vels igrati protiv Danske u kojoj ne bi igrao nijedan fudbaler koji je nastupio na Mundijalu u Rusiji i domogao se šesnaestine finala (ispali od Hrvatske posle penala), uljučujući golmana Kaspera Šmajhela, veziste Totenhema Kristijana Eriksena, defanzivca Čelsija Andreasa Kristensena...

"Ponudili smo privremeni produžetak prethodnog ugovora i da potom otputujemo u Slovačku. Mi smo svi, kao nacionalni tim, potpisali taj sporazum i zajedno smo sačuvali obraz danskom fudbalu. Mi želimo da igramo za Dansku, kao i uvek. Mi želimo da rešimo ovaj problem, a ne da kopamo još dublju jamu. Zato predlažemo da produžimo stari ugovor za još mesec dana", napisao je Eriksen kao predstavnik reprezentacije i Asocijacije danskih fudbalera.

Danska bi mogla da bude suočena sa gnevom i kaznom UEFA, ali baš zato Danski fudbalski savez i ne pomišlja da otkazuje utakmice. Jedna od potencijalnih kazni je i izbacivanje iz takmičenja pod okriljem UEFA.

"Ovo je žalosna situacija za ceo danski fudbal, navijače... Ali, nije do nas, mi ćemo sastaviti reprezentaciju Danske i igraćemo, ko god da bude bio u timu. Nadali smo se da će se pozvani fudbaleri urazumiti i prihvatiti novi ugovor, pod istim uslovima što se tiče premija, bonusa, plaćemnog osiguranja, boljih uslova putovanja, ishrane... Ali, sada smo prinuđeni da zovemo druge igrače iz domaćih liga", izjava je jednog od čelnika Danskog saveza Klausa Bretona-Mejera. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC