• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda kao Rusija - nepobediva Srbija ide na EURO!

Autor mondo.rs

"Orlići" su uspeli! Ostvarili su i osmu pobedu u kvalifikacijama i iz Nižnjeg Novgoroda direktno otišli na Evropsko prvenstvo 2019!

 Pobeda kao Rusija - nepobediva Srbija ide na EURO! Izvor: MN PRESS

Bravo "orlići"!

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo i to maksimalnim učinkom. Osam utakmica - osam pobeda!

Ekipa selektora Gorana Đorovića je u Nižnjem Novgorodu savladala domaćina i preokretom za pamćenje uvela Srbiju među 12 najboljih selekcija Starog kontinenta u svom uzrastu (1996. godište i mlađi).

RUSIJA - SRBIJA 1:2 (0:0)

Domaćin je poveo u 62. minutu pogotkom Nikite Černova iz prekida, "baćuške" su potom imale još jednu ogromnu šansu da povedu i da se nagrade za bolju igru, ali je ubrzo rezultat počeo da se menja u korist "orlića".

Luka Jović je u 73. minutu primio loptu u šesnaestercu i u ćošku iznudio penal koji je lično iskoristio, za 1:1. Rusi su ostali u šoku, potpuno izgubili igru, a "dokusurio" ih je Aleksandar Lutovac dva minuta pre kraja, na sjajnu asistenciju rezerviste Luke Adžića za konačnih 1:2!

Tako je Đorovićev tim izborio plasman maksimalnim učinkom od 24 osvojena boda iz osam kola! To automatski znači da će preostale utakmice protiv Austrije u Novom Sadu (12. oktobra) i Jermenije, takođe u Srbiji (16. oktobra) biti revijalne za naš tim.

Ovi igrači su ostvarili veliki uspeh u Nižnjem Novgorodu:

Boris Radunović - Milan Gajić, Svetozar Marković, Vukašin Jovanović, Miroslav Bogosavac - Erhan Mašović, Luka Ilić (od 47' Uroš Račić) -  Lazar Ranđelović (od 69' Luka Adžić), Danilo Pantić, Aleksandar Lutovac (od 93' Miladin Stevanović) - Luka Jović. Na klupi su ostali Ivan Šaponjić, Aleksandar Mesarović, Aleksa Terzić i Filip Manojlović.

Već od sutra, "orlići" će moći da razmišljaju o Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, zakazanom za jun sledeće godine. Moguće je da će Đorović na završnom turniru moći da računa i na još jači sastav, jer su ovog septembra u "A" reprezentaciji bili Andrija Živković, Nemanja Radonjić, Saša Lukić i Nikola Milenković, dok je Marko Grujić ostao u Herti.

Mlada reprezentacija je ostvarila veliki uspeh i nastavila niz pobeda vredan svakog isticanja i pohvale. Ovako su igrali "orlići" u kvalifikacijama:

Srbija - Gibraltar 4:0
/Živković 19', Pantić 28', 39', Jović 47'/

Makedonija - Srbija 0:2
/Lukić 22', Živković 37'/

Srbija - Rusija 3:2
/Pantić 14', Jović 33', 60' - Zemaletdinov 26', Melkadze 42'/

Austrija - Srbija 1:3
/Lajmer 80' - Lutovac 30', Jović 87'p, Ilić 91'/

Jermenija - Srbija 0:1
/Lutovac 53'/

Gibraltar - Srbija 0:6
/Lukić 15', Jović 21', 61', Gajić 41', Lutovac 49', Brito 82'ag/

Srbija - Makedonija 2:1
/Šaponjić 28'p, Ranđelović 80' - Kostadinov 64'/

Rusija - Srbija 1:2
/Černov 62' - Jović 73', Lutovac 88'/

Tekstualni prenos meča u Nižnjem Novgorodu:

 - GOTOVO JE, SRBIJA IDE NA EURO! -

93' Još jedna, poslednja izmena među "orlićima". Lutovac je izašao, a Stevanović ušao u igru.

88' SRBIJA VODI 2:1!!!

Luka Adžić je protrčao po levoj strani, poslao loptu na vrh peterca, gde je Lutovac dočekao i poslao je u mrežu!

82' Gajić i Lutovac pokušali su da po desnoj strani kazne očigledno zbunjene Ruse, ali je krilni napadač Srbije ipak bio za malo u ofsajdu.

78' Velika bitka vodi se na sredini terena. Danilo Pantić prednjači u naporima "orlića" da izvuku pozitivan rezultat iz Rusije.

76' Kakav šok za Ruse! Iako su bili bolji i posle vođstva, "orlići" su iskoristili svoj trenutak, pronašli smirenog Jovića, koji je izvukao maksimum iz situacije. Odličan rezultat za naš tim!

73' IZJEDNAČENJE! LUKA JOVIĆ!

Poslao je srpski centarfor loptu u levu stranu, šutirao je snažno i Aleksandar Melihov ne bi imao šansu ni da je "pročitao" taj udarac.

73' PENAL ZA SRBIJU! Luka Jović je prihvatio loptu u ćošku šesnaesterca, a ruski golman Melihov ga je očigledno srušio i dobio žuti karton.

68' Još jedna izmena među "orlićima". Ranđelović napušta igru, a menja ga Luka Adžić.

68' Još jedna velika šansa za Rusiju. I opet prekid i opet odlični Nikita Černov, defanzivac CSKa. Svetozar Marković je zakačio loptu i pomogao Radunoviću da odbrani, mada je srpski čuvar mreže morao da se baci po nju.

62' RUSIJA VODI 1:0.

Prekid za "baćuške", loš defanzivni skok "orlića" i pogodak Černova. Jovanović i Mašović su za malo bili "kratki" da spreče vođstvo domaćina...

60' Najbolja šansa za Srbiju! Luka Jović je poslao loptu na dva metra od gola, ali je tamo Lutovac izgubio duel sa čuvarom i prebacio gol. Bila je ovo velika prilika, Đorović je raširio ruke kraj terena...

60' Dobra kotnra Srbije, Pantić je proigrao Lutovca, on je pokušao da odigra "povratnu", ali nije uspeo...

54' Uzbudljiv početak nastavaka. "Orlići" su imali dovoljno sreće da na semaforu ostane "0:0", jer je Melkadze opet dobio prostor za udarac, ali je Radunović bio na mestu.

46' Izmena u srpskoj reprezentaciji, na početku nastavka. Uroš Račić je ušao umesto Luke Ilića.

- poluvreme -

43' Luka Ilić je borbenom reakcijom iznudio korner za Srbiju, a prekid je izveo Danilo Pantić. "Orlići" su "napunili" šesnaesterac, ali nije bilo šanse za naš tim.

38' Prvi žuti karton među srpskim igračima dobio je Erhan Mašović.

31' I dalje uporni napadi Rusa, uglavnom po desnoj strani. Srpska odbrana na velikim testovima u prvom poluvremenu.

22' Najozbiljnija šansa do sada. Konovalov je šutirao glavom posle kornera, lopta je preletela Gajića i zatresla mrežu, ali sa spoljne strane. Radunović je srećom bio na mestu.

19' Prvi pokušaj našeg tima. Iako je bio iz daljine i neprecizan. Gađao je Ranđelović, novi fudbaler Olimpijakosa.

17' Naravno, igrači koji su na terenu u bojama Srbije zaslužuju sav fokus, jer su tu i jer igraju najvažniji meč kvalifikacija, ali je neizbežno reći da mnogi dobri igrači nisu tu, poput Andrije Živkovića, Nemanje Radonjića, Saše Lukića, Nikole Milenkovića (svi sa "A" reprezentacijom) i Marka Grujića (ostao u Herti).

10' Definitivno bolji početak domaćina. Melkadze je pokušao da glavom šutira posle centaršuta sa desne strane, ali je Radunović bio na mestu. Gajić je koristio ruke u duelu, ali smo prošli bez kazne i penala.

1' Utakmica je počela!

"Orlići" igraju najvažniju utakmicu!

Mlada reprezentacija Srbije (igrači rođeni 1996. godine i kasnije) primakla se na tri boda od definitivnog plasmana na Evropsko prvenstvo, koje će se sledećeg juna održati u Italiji i San Marinu.

Izabranici Gorana Đorovića osvojili su u sedam utakmica maksimalni 21 bod, a ove večeri će u 18 časova (prenos na TV Arena sport) igrati protiv drugoplasirane Rusije u Nižnjem Novgorodu. U ovom trenutku, "orlići" imaju pet bodova više od prvih pratilaca, što znači da bi današnji trijumf uveo našu mladu selekciju tamo gde su njeni prethodnici bili i 2017. i 2015. godine...

Među 12 najboljih timova na kontinentu!

Srpski talenti su u septembarskom ciklusu zadržali maksimalni učinak, pobedom protiv Makedonaca u Novom Sadu, kojim su uhvatili zalet pred derbi protiv najvećeg rivala u grupi.

Sastav Srbije u Nižnjem Novgorodu: Radunović - Gajić, Marković, Jovanović, Bogosavac - Mašović, Ilić (od 47' Račić) - Ranđelović (od 69' Adžić), Pantić, Lutovac - Jović. Na klupi su: Šaponjić, Stevanović, Mesarović, Adžić, Terzić, Manojlović, Račić.

Za Rusiju igraju: Melihov - Černov, Fomin, Gulijev, Žigulev, Konovalov, Raskazov, Obljakov, Lisov, Zuev, Melkadze.

Glavni sudija: Masimilijano Irati (Italija), pomoćnici: Mateo Pseri, Alfonso Maraco (Italija). Četvrti arbitar: Fabio Mareska.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC