• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha se vraća u francuski fudbal!

Autor mondo.ba

Bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić je na pragu preuzimanja Nanta, kluba za koji je nastupao pet sezona u igračkoj karijeri.

Legendarni Mostarac je izabran da bude novi trener "kanarinaca", čiji je predsjednik Valdemar Kita "prelomio" i odlučio da Halilhodžićem zamijeni aktuelnog trenera Migela Kardosa, prenijeli su francuski mediji.

Nekadašnji selektor Alžira i Japana, koji je pred Mundijal u Rusiji ovog ljeta otpušten s te funkcije bez objašnjenja, uskočiće na klupu Nanta, a Kardoso će ostati bez posla.

"U toku su pregovori između Vahe i prvog čovjeka Nanta, ali još ništa nije stavljeno na papir", pišu mediji u Francuskoj.

Ukoliko bude zvanične potvrde, Halilhodžić će se tako vratiti u francuski fudbal, gdje je u igračkoj karijeri pored Nanta nastupao za Pari Sen Žermen, dok je kao trener takođe vodio PSŽ, Lil i Ren.

Pored francuskih klubova, sjedio je još na klupama zagrebačkog Dinama i turskog Trabzona, a bio je još i selektor Obale Slonovače, gdje je takođe dobio otkaz pred Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC