• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić za MONDO: Zvezdo hrabro, Parižani ne lete!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Jedan od omiljenih napadača Crvene zvezde tokom 80-tih godina prošlog vijeka Husref Musemić smatra da crveno-bijeli nemaju šta da izgube na utakmici sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona.

 Husref Musemić, PSŽ - Crvena zvezda Izvor: MONDO/Samir Cacan

Aktuelni trener Sarajeva nosio je Zvezdin dres u svim evropskim takmičenjima - od ukinutog Kupa pobjednika kupova u kojem je debitovao pogocima protiv švajcarskog Araua, preko gola Panatinaikosu u Kupu šampiona ili Dandalku u Kupu UEFA, poslije kojih je zauvijek postao miljenik navijača.

"Kup šampiona je tada bio pravi, a ovo sada ne možemo nazvati Ligom šampiona jer ne učestvuju isključivo prvaci svojih zemalja, već i drugoplasirani, trećeplasirani, čak i četvrtoplasirani. Samo jedan je prvak države, a ovo sad je nešto drugo", počeo je priču Musemić za naš portal.

Zvezda poslije remija sa Napolijem u Beogradu (0:0) u srijedu uveče gostuje na "Parku prinčeva" ekipi PSŽ-a, a direktan prenos je na kanalima TV Arena sport.

"Izuzetno mi je drago što je Zvezda došla tamo gdje joj je i mjesto. Prvi meč sam gledao protiv Napolija na televiziji i bio zadovoljan osvojenim bodom. Večerašnja utakmica sa PSŽ će biti zahtjevna, Parižani su nesporno kvalitetniji sa mnogo većim budžetom, ali u fudbalu je sve moguće. Zašto Zvezda ne bi odigrala jako kvalitetno sa mnogo uloženog truda i energije, a to zna da postigne trener Vladan Milojević. Imam običaj, kad je neko na papiru mnogo kvalitetniji, da kažem: 'Ne lete ni oni, već po zemlji hodaju'".

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Prema Musemićemov mišljenju, crveno-bijelima na ruku pred duel u Parizu ne ide ni činjenica da su "sveci" poraženi u prvom kolu od Liverpula.

"Otežavajuća okolnost Zvezde je što su Parižani izgubili u Liverpulu, ali Zvezda nema šta puno da izgubi, ali mnogo može da dobije u Parizu. 'Sveci' su pod imperativom jer su veliki favoriti, a moraju da dobiju i zbog početnog poraza na 'Enfildu'. Svaki njihov novi kiks bi bio veoma problematičan. Pored toga, ako se desi da opušteno uđu u meč, biće surovo kažnjeni. Bilo bi lijepo da PSŽ uđe u utakmicu po sistemu 'lako ćemo', ali oni su visoki profesionalci i sumnjam da će bez opterećenja igrati. Opet, zašto Zvezda ne bi odigrala dobro jer kao što sam rekao Parižani ne lete".

Musemić je tako motivisao igrače Sarajeva u Bergamu, kada je bordo tim sjajno odigrao protiv favorizovane Atalante i remizirao uprkos zaostatku od dva gola (2:2), da bi u revanšu na "Koševu" doživio potop (0:8).

"Vidi se kada igrači slušaju trenere, a kad nisu disciplinovani. Disciplina je osnovni segment da se nešto napravi. Ako niste realno procijenili svoj tim, ući ćete u probleme, poput nas u revanšu sa Atalantom kad su moji igrači krenuli grlom u jagode. Međutim u Bergamu, i kod 2:0, oba njihova gola su pala iz prekida, rekao sam igračima što mi ne bismo dali jedan gol, a postigli smo dva".

Na kraju razgovora poželio je sreću svim igračima i navijačima na "Parku prinčeva": "A posebno, mom prijatelju Mitru Mrkeli i želim mu sreću i uspjeha u Parizu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC