• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Nasilje u Buenos Ajresu, igrači Boke u bolnici!

Autor mondo.rs

Policija nije uspela da obezbedi tih desetak kilometara između hotela i parkinga "Monumentala". Dvojica igrača Boke završila su u bolnici.

Fudbaleri Pablo Perez i Gonzalo Lamardo završili su u bolnici, umesto na terenu, kada je autobus sa igračima Boke Juniors kamenovan sa svih strana na ulasku u deo grada koji "pripada" River Plati!

Ispostavilo se da policija Buenos Ajresa nije uspela da obezbedi tih desetak kilometara od hotela u kom su se nalazili igrači Boke, do ulaska na parking "Monumentala", na kom je od 21 čas uz direktan prenos na Arenisport trebalo da bude odigran revanš meč finala Kopa Libertadores između dva najveća, najpopularnija i najuspešnija argentinska kluba.

9 MINUTA POSLE "POČETKA": NE IGRA SE!

Ako ste pomislili da se dogodilo dovoljno da duel za prvaka Južne Amerike bude odložen ili čak otkazan, to je u latinskom fudbalu i 2018. godine bukvalno poslednja opcija - bilo je najavljeno da će početi već sat vremena kasnije, u 22.00, potom je termin pomeren na 23.15, a onda i (zdravorazumno) odložen za nedelju u 21.00 i to odlukom koja je doneta u 23.24.

Dakle, devet minuta nakon što je zagrejani sudijski tim iz Urugvaja uveliko trebalo da označi početak susreta.

IBANJEZ ZA MONDO: NISAM TAMO, JEBI GA

Šta se tačno u međuvremenu dogodilo, ko je koga pritiskao, čiji je interes bio da se igra, a čiji da se to nikako ne dogodi, svetska javnost imaće prilike da čita u nedelju u toku dana, ali će ostati zabeleženo da se od fudbalera Boke zahtevalo da nastupe uprkos tome što su dvojica igrača morala da budu prevezena u bolnicu posle neverovatnih scena sa ulica prestonice ove zemlje

Pre ili kasnije biće odigran najvažniji "Superklasiko" u istoriji rivalstva Rivera i Boke i jednog dana biće upamćen samo bolji u dodatnih 90 ili 120 minuta, nakon što je pre dve nedelje na "Bombonjeri" bilo burnih 2:2. Ali, sve što je do sada pratilo dvomeč klubova za koje navija preko 70 odsto stanovništva Argentine, dovoljno je da njihovi susreti opravdaju kult jednog od najvećih fudbalskih derbija na planeti.

I prvi meč finala bio je odložen, ali za ceo dan, zbog obimnih padavina koje su natopile travnjak na Bokinom stadionu.

ŠOKANTAN VIDEO: PUCAJU STAKLA, ONI PEVAJU!

U haotičnim događajima ove večeri, Argentinom su se širile razne vesti, a mediji su objavili i da je predsednik FIFA, Đani Infantino, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Boke, Danijelom "Gromom" Anheličijem zahtevao da Skjelotova ekipa nastupi sa igračima koje ima na raspolaganju i zapretio da će u suprotnom - oni biti diskvalifikovani.

Drugim rečima, navodi se da su fudbaleri Boke bili ucenjeni da izađu na teren i odigraju susret, koji je prema nezvaničnim informacijama trebalo uživo da gleda i predsednik Rusije, Vladimir Putin, ali je to postalo neizvesno nakon svega što se dogodilo.



U kojoj meri je odluka da meč bude odigran večeras bila pogrešna, uslovljena milionskim ugovorima o TV pravima i nezapamćenim interesovanjem širom planete, donekle pokazuje i oko jednog od igrača koji su prevezeni u bolnicu, Pereza. On je, inače, trebalo da počne utakmicu nad utakmicama.



Lekari koje je COMNEBOL odredio za ovaj susret složili su se u proceni da "ne postoje razlozi da igrači Boke ne nastupe".



Navijači Boke masovno su se okupili ispred hotela u luci i pesmom ispratili igrače na stadion najvećeg rivala.



Evo i kako je izgledala vožnja, nakon koje su igrači Boke u stanju šoka i sa rasekotinama na telu ušli u svlačionicu na uveliko krcatom stadionu Rivera.


Mediji su objavili i da je nekolicina fudbalera povraćala u svlačionici usled trovanja suzavcem, koji je pored kamenica i drugih čvrstih predmeta uleteo u autobus kroz razbijena stakla. Najgore je gas podneo Karlos Tevez, koji je imao i napad gušenja, navodi se.

Nezvanično, suzavac je ubačen u autobus nespretnom reakcijom specijalne policije, koja je na taj način pokušavala da obuzda masu podivljalih navijača Rivera.




Kada se smirio i povratio, Tevez se pojavio pred novinarima i rekao da niko iz River Plate nije došao do svlačionice da pita kako su njegovi saigrači i on, kao i da Boka nije spremna da odigra ovaj susret večeras.

"Pablo ima parče stakla u oku, kako da igra? Prisiljeni smo da igramo, ucenjuju nas", rekao je.



Pogledajte trenutak kada je kamenovan autobus sa fudbalerima Boke Juniors. 



Policija je predvidela da bi ovako nešto moglo da se vidi, ulice su bile očišćene za brzu vožnju, ali su problemi nastali kada je bus ušao u deo grada oko "Monumentala".


Huligane su morali da udaljavaju kordoni policije.



Argentinsko izdanje "Marke" ponudilo je čitaocima i slike iz unutrašnjosti klupskog autobusa plavo-žutih.


Ovaj list zabeležio je i odlazak dvojice fudbalera Boke u bolnicu.



Ovako je izgledalo u svlačionici.



Evo i sastava za koje su se prvobitno odlučili treneri Marselo Galjardo i Giljermo Skjeloto, koji će svakako morati da pravi pravi izmene u odnosu na jedanaestorku određenu na poslednjem treningu na kom se okupilo preko 40.000 navijača na tribinama "Bobonjere".

Twitter Embed Code



River Plata: Armani – Montil, Maidana, Pinola, Kasko – Poncio – Fernandez, Perez, Palasios, Martinez – Prato.

Boka Juniors: Andrada - Bufarini, Iskjerdoz, Magaljan, Olaza - Barios - Nandez, Perez, Almendra, Vilja - Avilja.

Utakmicu će suditi Andres Kunja iz Urugvaja.

Argentinski Independijente najtrofejniji je klub u Kopa Libertadores istoriji sa sedam trofeja, Boka ima šest, urugvajski Penjarol pet, a još jedan klub iz Argentine, Estudijantes, četiri. River se nalazi u grupi klubova sa tri titule uz Nasional iz Urugvaja i brazilske velikane, Sao Paulo, Santos i prošlogodišnjeg šampiona, Gremio.

Do nedelje uveče...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC