• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Izbacili smo sve frustracije!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel "demolirali" su Vogošću u "Boriku" - 30:18 (13:8) i prvi put poslije 14 godina prezimili u Evropi.

 Mirko Mikić i Bojan Ljubišić poslije Borac - Vogošća 30:18 (13:8) Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Poslije minimalne pobjede u Vogošći (23:22), očekivala se u subotu uveče neizvjesnija borba u revanš utakmici trećeg kola EHF Čelendž kupa u Banjaluci, ali crveno-plavi su nošeni sjajnim navijanjem oko 1.500 gledalaca od samog starta pokazali da im je mjesto među 16 najboljih ekipa u evropskom takmičenju.

Poveli su 5:0, "raubranio" se iskusni golman Bojan Ljubišić, a ubrzo je i crveni karton zaradio gostujući rukometaš Adi Džinović, pa je razlika konstatno rasla iako su u finišu prvog dijela gosti uspjeli da smanje na "minus pet".

Međutim, u nastavku je Borčeva mašina nastavila da melje i na krilima Vladana Đurđevića sa sedam i Deana Šešića sa golom manje stigla do ubjedljivog trijumfa i osmine finala Čelendž kupa.

Trener Banjalučana Mirko Mikić bio je prezadovoljan izdanjem svog tima, ali nije želio da govori o "evropskom proljeću".

"Sve frustracije i sve ono što nije išlo u prethodnim utakmicama, večeras smo izbacili iz sebe i odigrali vjerovatno jednu od najboljih partija u posljednjih par godina. Sve je apsolutno funkcionisalo - od naše standardno dobre odbrane, do napada, Goran Daničić je odlično odigrao. To je ono što želim od njega, da razigrava ostale igrače, bekove i pivote. Hans (Bojan Ljubišić) je na golu bio kao i uvijek - čudo", rekao je Mikić i dodao da crveno-plavi sada očekuju novi izazovi - osam mečeva do kraja polusezone.

Odrično je odgovorio na pitanje da li se pribojavao iskusnog Kasima Kamenice sa klupe gostiju iz sarajevskog predgrađa iako prema gostujućem treneru gaji izuzetno poštovanje zbog impresivne karijere.

"Prema njemu osjećam zaista veliki respekt, kao igrač sam nastupao protiv njegovih ekipa u dosta susreta i sigurno ima mnogo 'fora' i u tom smislu sam se malo brinuo, ali sam bio svjestan da je u sličnoj situaciji kao što sam bio ja nedavno kad sam tek preuzeo ekipu. Nije bilo realno da samo u dva dana Kamenica promijeni stil igre Vogošće".

Prema njegovim riječima, ni na kraj pameti mu nije osmina finala Čelendž kupa već jedino ga interesuje Konjuh i kako da održi svoj tim "čvrsto na nogama".

"Sljedeće tri utakmice igramo protiv Konjuha, dva puta u Kupu BIH i jednom u prvenstvu. O evropskom proljeću ne razmišljam, večeras ćemo uživati, sutra malo odmoriti, a prekosutra se spremati za tim iz Živinica. Ne smijemo nikako da poletimo poslije ovakve pobjede. Nema i ne smije biti opuštanja".

Jedan od najzaslužnijih za prolaz bio je golman Borca m:tel Bojan Ljubišić, koji je naglasio da je presudna bila želja za pobjedom.

"Kao i u prvoj utakmici imali smo dobar ulazak u susret u prvih 10-15 minuta i stekli prednost i mislim da smo zasluženo stigli do pobjede. Borbenost, želja i veća rotacija, kao i domaća publika, kojoj želim da se zahvalim što je po ovom hladnom vremenu došla da nas podrži i nadam se da će tako biti i u budućnosti na svim utakmicama, a ne samo evropskim", izjavio je banjalučki čuvar mreže.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC