• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strašan derbi Pešiću i Barsi: Za prvo mjesto!

Autor mondo.rs

Barsa 9-1, Real 8-2 – poslije velikog derbija španskog košarkaškog prvenstva.

 ENDESA - Barselona - Real 86-69 Izvor: MN PRESS

Prvak Evrope je na koljenima, u Blaugrani!

Svetislav Pešić i njegova Barselona "srušili" su Pabla Lasa i Real Madrid – 86:69 (20:19, 19:17, 24:23, 23:10).

A, derbi je u potpunosti opravdao očekivanja. Od incidenta, neizvjesnosti, preokreta. do spektakularnih koševa i uzavrele atmosfere.

Imao je "kraljevski klub" i plus devet 33:24, držao utakmicu pod kontrolom, ali kada je Pešićeva mašina krenula da melje, spasa nije bilo, pa čak ni za najbolji tim Starog kontinenta.

Real je deklasiran!

Igrači Barselone Hanga, Sarafan, Singlton, Ertel, Oriola, Kjurik, Klaver i ostali zatrpavali su obruč koša Reala. Pogađali su sve, ali je dobitna kombinacija pronađena u odbrani. Madriđani su za kratko vrijeme posljednje četvrtine izgubili čak ŠEST lopti, a Barsa je na drugoj strani sve surovo kažnjavala i serijom 13:0 riješila meč.

Kajl Kjurik je bio nemilosrdan u šutu spolja, sve je pogodio u posljednjoj dionici, izluđivao je odbranu Reala, posebno trenera Lasa, koji je tražio načina da ga zaustavi, ali formulu za tako nešto nije smislio ili nije dala rezultat.

Dok je Barselona postigla 18 poena, Real je bio na samo pet. Fakundo Kampaco je sa linije za slobodna bacanja prekinuo neprijatnu seriju. Argentinac je već u sljedećem napadu bio pored Kevina Pengosa kada mu je nastradao skočni zglob, a na poluvremenu imao je bliski kontakt i sa trenerom Barse Pešićem.

Praktično, Kampaco je uspio da iznervira skoro sve igrače Barselone i da sa svima dođe u verbalni sukob.

Barselona je zasluženo pobijedila, dok Realu ostaje da žali što je odjednom "propao" u velikom derbiju i što večeras nije imao pomoć od fenomenalnog Serhija Ljulja. Ovo mu je bila četvrta utakmica u nizu koju je propustio.

Najefikasniji igrač meča bio je Kjurik sa 16 poena, Kris Singlton je ubacio 12, uz sedam skokova, dok je Adam Hanga takođe imao 12, a Tomas Ertel poena. Kod Reala je najbolji bio Džejsi Kerol sa 12 koševa, Kampaco je postigao 10, koliko i Džef Tejlor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC