• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul počeo bolje nego ikad: "Ovaj tim ne odustaje"

Autor mondo.rs

Ekipa Jirgena Klopa nastavlja ovog vikenda trku sa braniocem titule Premijer lige.

Iako smo još daleko od završnice sezone, mnogo sigurnije nego pre 12 mjeseci možemo reći da će Mančester siti u takmičarskoj 2018/19 definitivno imati konkurenta u borbi za titulu.

Iako ekipa Pepa Gvardiole igra i izgleda kao mašina i iako je nezaustavljiva bez obzira na kadrovske probleme, Liverpul joj je i dalje "za vratom" i još vrši pritisak sa druge pozicije.

Konstantno pobjeđuju "građani", ali pobjeđuju i "redsi".

Trijumfom protiv Barnlija u srijedu, ekipa Jirgena Klopa ostvarila je najbolji početak sezone u klupskoj istoriji Liverpula, jer je od mogućih 45 bodova dosad osvojila 39, uz učinak od 12 pobjeda i tri remija.

Uoči subotnjeg meča protiv Bornmuta, njemački stručnjak bio je upitan za taj podatak...

"Pokazali smo konstantnost i to je najvažnija stvar. 'Ostajali' smo u svim utakmicama", izjavio je Klop u razgovoru sa novinarima na Enfildu.

Zbog samo dva boda zaostatka za Sitijem, Liverpul je trenutno 100 odsto posvećen utakmici Premijer lige, a tek od subote popodne razmišljaće o meču odluke u Ligi šampiona, protiv Napolija na Enfildu.

U pripremi za naredni meč, Klop se suočio sa nekoliko problema, ali ne i sa opterećenjem zbog Sitija. Uostalom, on smatra da i "građani" nemaju taj problem.

"Ne mislim da Siti oseća bilo kakav pritisak. Uopšte ne izgledaju tako. To nam ionako nije prvi cilj, već nam je osnovna želja da nastupamo na najvišem nivou. To će biti dovoljno teško", takođe je rekao Klop, pa dodao:

"Čeka nas veliki posao u subotu. Lijepo je što bismo pobjedom mogli da budemo prvi, ali to bi vjerovatno bilo samo na nekoliko sati... Pozitivan primjer naše sezone je to što ne odustajemo. Šta god da se dogodi u toku meča, vjerujemo u svoju snagu i to koristimo".

"Staridž nije varalica"

Menadžer Barnlija Šon Dajk nazvao je Danijela Staridža "varalicom", optuživši ga da je simulirao u srijedu. Klop ne misli da je to tačno. "Staridž nije varailca. Šon je pokušao da ovdje govori o nečemu drugom. Nisam siguran da li je govorio o startovima (defanzivca Barnlija, Fila) Bardslija na (lijevom beku Liverpula, Albertu) Morenu. Svi imamo svoje interese", odgovorio je Nijemac.

Klop je u opširnoj konferenciji govorio i pojedinačno o igračima, počev od komentarisanja defanzivca Džoa Gomeza, koji je u srijedu slomio nogu.

"Bio je u fenomenalnoj formi. Mnogo nam je pomogao. Trent (Aleksander Arnold) je i dalje mlad i ne možete ga 'gurati' da igra 20 utakmica u nizu. Zajedno sa Virdžom (Van Dajkom), on je veoma napredovao. Uradio je tačno ono što su skauti Liverpula i očekivali da on uradi", izjavio je Nemac.

Klop je pohvalio golmana Alisona, ali je otkrio i neželjene vijesti, o statusu povređenih i odsutnih.

Štoper Dejan Lovren ponovo neće biti u sastavu, a problem ima i desni bek, Natanijel Klajn. Takođe, pitanje je da li će i Sadio Mane biti u stanju da zaigra.

"Sadio je danas (petak) pokušao da trči. Ne čini se da će biti spreman za subotu", slegao je ramenima Klop.

Parovi 16. kola Premijer lige:

u subotu

Bornmut - Liverpul 13.30
Arsenal - Hadersfild 16.00
Barnli - Brajton 16.00
Kardif - Sautempton 16.00
Mančester junajted - Fulam 16.00
Vest Hem - Kristal Palas 16.00
Čelsi - Mančester siti 18.30
Lester - Totenhem 20.45

u nedelju

Njukasl - Vulverhempton 17.00

u ponedeljak

Everton - Votford 21.00

Tabela: Mančester siti 41, Liverpul 39, Totenhem 33, Čelsi 31, Arsenal 31, Everton 23, Bornmut 23, Mančester junajted 23, Lester 22, Brajton 21, Votford 20, Vulverhempton 19, Vest Hem 18, Njukasl 13, Kristal Palas 12, Kardif 11, Hadersfild 10, Sautempton 9, Barnli 9, Fulam 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC