• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sari, ipak, zna s Pepom - Čelsi poslao Liverpul na #1!

Autor mondo.rs

Mančester siti se neće prošetati do titule kako je to delovalo u dosadašnjem delu sezone... Čelsi je odigrao ozbiljno, iskoristio njihove mane, i upisao veliku pobedu kojoj se posebno raduje Liverpul!

U najavi utakmice je Mauricio Sari rekao da "ne zna kako se dobija Pep Gvardiola" pošto je izgubio prethodna tri duela, ali izgleda da je naučio!

Čelsi je prva ekipa ove sezone u Premijer ligi koja je našla rešenje za Sitijev presing i "ubitačan napad", ali i za sve bolju odbranu - pošto je golovima N'Gola Kantea u 40. i Davida Luiza u 78. minutu - trku za šampiona Engleske učinio sve zanimljivijom.

"Plavci" su se ovom pobedom održali na trećoj poziciji sa 34 boda, a istovremeno su Liverpul (42) lansirali na prvo, sa bodom više od Mančester sitija.

A do kraja je još 22 kola!

ČELSI - MANČESTER SITI 2:0 (1:0)

Držao je Siti loptu u svom posedu više vremena (62%) tokom prvog poluvremena, sjajno je visokim presingom onemogućavao Čelsi da igra svoj "sarriball", međutim iz toga i nisu stvorili dovoljan broj prilika...

Dvojica trenera su, zanimljivo, odlučila da meč počnu bez "pravog napadača", čega se Čelsi držao do 90. minuta (Eden Azar) - ne i Siti, pošto je Gabrijel Žesus ušao u igru već početkom drugog poluvremena, pa je kao špica odmenio Sterlinga.

Dva puta su iskoristili greške Žoržinja, po jednom bekova Aspilikuete i Alonsa, da uđu u šansu, međutim samo jednom su šutirali u okvir gola.

Videli smo pokušaj Stounsa s prve stative koji je završio paralelno sa gol-linijom, "lomljenje" Sanea i potom loše rešenje koje je zaustavio Ridiger, dok je samo Rahim Sterling jednom namučio Kepu Arizabalagu, doduše prilično blagim udarcem.

/SVI REZULTATI, STRELCI I TABELA 16. KOLA PREMIJER LIGE/

Kako je vreme prolazilo, lakše je "disao" i Čelsi, a nakon spektakularne lopte koju je iz zadnje linije poslao David Luiz na desni bok za Pedra - rodio se gol.

Španski napadač je po prijemu ušao u sredinu i već iz igre izbacio Delfa, odigrao na levu stranu za Vilijana kome je lošiji prijem odvukao pažnju, ali je srećom po njega prišao Eden Azar i "navukao" trojicu na sebe - dovoljno za idealan pas na ivicu kaznenog prostora.

Tamo je desetak sekundi već čekao N'Golo Kante, zaspao je Liroj Sane pored njega, pa je moćnim udarcem "probio" mrežu nemoćnog Edersona, iz prvog šuta za Čelsi!

Pogledajte...


POVREDE SITIJA...

Ne treba smetnuti s uma da je Siti na današnji meč došao bez Serhija Aguera i Kevina de Brujnea, verovatno dvojice najboljih igrača, dok se u drugom poluvremenu povredio i David Silva.

To je očigledno donelo na samopouzdanju kod igrača Čelsija, pa su i u nastavku prihvatili izazov Sitija da u kreiranje napada ne uključuju Žoržinja, koji je "mozak" ekipe, stoga su odgovornost preuzeli Aspiliketa, Azar, Pedro i Kante...

Višak po desnoj strani donosio je prednost za Vilijana po levoj, odakle je šutirao dva puta, najbolje ipak iz slobodnog udarca koji je "skinuo" Ederson.

A onda - drugi gol Čelsija!



David Luiz je "trčkarao" s jedne na druge strane tokom kornera, prvog za Čelsi na meču (Siti je u tom trenutku već izveo deset!), a onda nadskočio sve za svoj prvi gol u sezoni, posle čak 14 meseci u dresu "plavaca".

Gvardiola je odmahivao glavom, iz nekog razloga se bunio kod četvrtog arbitra, ali je pogodak bio regularan, tako da se Siti "neće baš prošetati" ligom, kakve su bile prognoze.

Siti je bio bez mnogo šansi u drugom poluvremenu, zapretio tek jednom iz slobodnog udarca preko Kajla Vokera - i Gabrijela Žesusa u nadoknadi vremena, posle velike greške Kepe Arizabalage, ali se iskupio najskuplji golman svih vremena...

ČELSI: Kepa - Aspilikueta, Ridiger, Luiz, Alonso - Žoržinjo, Kante, Kovačić (od 64. Barkli) - Pedro, Vilijan (od 75. Loftus-Čik) i Azar (od 90. Žiru).

SITI: Ederson - Voker, Stouns, Laport, Delf - Fernandinjo, B. Silva, D. Silva (od 68. Gundogan) - Mahrez (od 84. Foden), Sane (od 52. Žesus) i Sterling.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC