• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "završio posao" na Banjici za 10 minuta!

Autor mondo.rs

Brzi pogoci Rikarda Gomeša i Nemanje R. Miletića omogućili su Partizanu da odigra mirnije u nastavku meča - za laku pobedu na gostovanju na Banjici.

 Rad-Partizan-20.-kolo-Superliga Izvor: MN PRESS

Prva pobeda Partizana u Superligi na gostovanjima još od sredine septembra!

Posete Lučanima, Kuli, Nišu i Banovom brdu nisu donele "ceo plen" timu "Bate" Mirkovića, ali je neugodna statistika prekinuta na Banjici gde su crno-beli već posle deset minuta postigli dva gola i omogućili sebi da rasterećenije napadaju rivala.

Upravo je Mirković pred meč rekao da bi "brzi gol dobro došao njegovom timu", a to su očigledno ozbiljno shvatili njegovi igrači i iz prva dva udarca - dali dva gola.

Goran Zakarić je "spakovao" prvo pogodak za Rikarda Gomeša u petom minutu kada ga je pronašao "lob pasom", da bi Nemanja R. Miletić već u 10. minutu na drugoj stativi sačekao njegov centaršut posle kornera.

Pobedu je u 71. minutu potvrdio Rikardo Gomeš, desetim golom u Superligi ove sezone, posle šuta Marka Valijentea, koji je doduše bio u ofsajdu kada je Pantić uputio pas.

Crno-beli će jesen definitivno završiti kao trećeplasirani pošto je Radnički slavio protiv Spartaka i odmakao na četiri boda pred poslednje kolo u prvom delu šampionata, odnosno tolika je razlika i između Partizana i Čukaričkog koji je remizirao protiv Proletera.

RAD - PARTIZAN 0:3 (0:2)

Rad je odmah na početku meča pokušao da iskoristi to što Filip Kljajić nije "odradio" zagrevanje do kraja, pošto je u startnoj postavi bio viđen Vladimir Stojković, međutim požalio se na bol i ostao na klupi, međutim posle šuta u prvom minutu - Partizan je preuzeo potpunu inicijativu i lako osvajao loptu na svim delovima terena.

Baš nakon takve situacije i "izbijene" lopte iz zadnje linije, vešto iz prve je reagovao Goran Zakarić i "lob" pasom asistirao za Rikarda Gomeša koji je izbio pred Markovića i lako postigao svoj deveti gol ove sezone.

Bio je potreban Partizanu rani gol, a nakon toga su igrali kao bez "okova"...

Već u 10. minutu, drugi pogodak, opet Goran Zakarić u ulozi asistenta, sada iz kornera. Nemanja R. Miletić je iskoristio "proplivavanje" golmana Markovića i na drugoj stativi je na volej sačekao loptu, dok njegov udarac nogom nije sa gol-linije mogao da izbije Nikola Ignjatijević.

Bolje na istom mestu reagovao je Šipčić posle udarca Rikarda, i još jedne loše reakcije Markovića posle kornera, svega tridesetak sekundi nakon što je odlično odbranio Ivanoviću.

Crno-beli su dominirali posedom (66%), pokušavali iz daljine (Kosović i Zakarić) da ugroze Markovića, a najbliže trećem pogotku bili su posle prekida kada su na pas Pantića kasnili Miletić, pa Valijente.

Izvor: MN PRESS


Rad je samo jednom pripretio posle greške Nemanje R. Miletića, međutim Kljajić je bio dobro postavljen na šut Tričkovića.

U nastavku meča viđen je daleko sporiji tempo, Partizan je promašio dve velike šanse preko Rikarda i Pantića, ali se napadač sa Zelenortskih Ostrva "iskupio" već u 71. minutu.

Danilo Pantić je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, nogom je šutirao Mark Valijente (bio u ofsajdu), dok je nakon odbrane Dušana Markovića na loptu natrčao Rikardo Gomeš za deseti gol ove sezone u Superligi.

Do kraja meča videli smo i debi Filipa Stevanovića, novog bisera Partizanove škole, koji je u poslednjih desetak minuta dobio šansu i odmah prodorom nagovestio talenat.

Poslednji meč ove jeseni Partizan igra protiv Mačve u Humskoj.

RAD: Marković, Mladenović, Tričković, Busnić, Šipčić, Ignjatijević (od 64. Kasalica), Perendija, Marović, Jović (od 46. Bainović), Lutovac (od 70. N. Marinković) i Petrović.

PARTIZAN: Kljajić - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar, Kosović, Pantić (od 78. Đerlek), Ivanović (od 81. Stevanović), Zakarić (od 73. Tošić) - Gomeš.

Meč je sudio Milan Ilić.

N   A    J    A    V     A

Partizan od sredine septembra ima problema na gostovanjima u Superligi, pa protiv Rada, u "malom gradskom derbiju" od 17 časova, želi da prekine ovu neugodnu tradiciju.

Fudbaleri "Bate" Mirkovića, koji je i sam bivši fudbaler "građevinara", samo dva puta su slavili na gostovanjima u tom periodu, ali u Kupu Srbije - protiv Kolubare i Zemuna, dok su gostovanja Mladosti, Čukaričkom, Spartaku i Radničkom završena bez trijumfa.

Sa druge strane, Rad je u lošoj formi i smena Zorana Milinkovića za sada nije donela neko poboljšanje u igri, pa su tako igrači novog trenera Dragana Stevanovića vezali četiri poraza, a nisu slavili 12 mečeva zaredom u Superligi, pa su se poslednji put radovali i pre nego što smo "ušli" u jesen. Stoga i ne čudi mesto u zoni ispadanja...

U sastavu domaćina zbog povrede neće biti napadača Stefana Mihajlovića, dok su za Partizan do proleća "izgubljeni" crnogorski reprezentativci Marko Janković i Aleksandar Šćekić.

Ovoga puta ni na klupi nema Nemanje Nikolića (prehlada), koji je često u poslednje vreme igrao u tandemu sa Rikardom Gomešom, a šansu je drugi meč zaredom od starta dobio sve bolji Đorđe Ivanović, takođe bivši igrač Spartaka.

Na klupi je i talentovani krilni napadač Filip Stevanović koji je "Batu" Mirkovića oduševio u trening meču "dva" Partizana, sa dva gola.

Golman Vladimir Stojković se povredio na zagrevanju, pa ga od starta menja Kljajić.

Partizan je slavio u prethodnih šest mečeva protiv Rada, dok je poslednji put remizirao 2016. godine (2:2) golovima Valerija Božinova.

Direktan prenos obezbeđen je na TV Arena Sport 1 od 17 časova.

IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - KRAJ! POBEDA PARTIZANA 3:0!

90' -
Dva minuta nadoknade.

81' -
Filip Stevanović ulazi umesto Ivanovića koji je samo tridesetak sekundi pre toga loše zahvatio loptu posle odličnog pasa Nemanje R. Miletića.

78' -
Minuti i za Đerleka, izlazi Danilo Pantić.

71' - GOOOL! RIKARDO GOMEŠ! 3:0!

Oštra lopta Danila Pantića iz prvog poluvremena nije donela gol, ali jeste u drugom. Sada je s desne strane centrirao kapiten Partizana, Valijente je krenuo na loptu (bio je u ofsajdu), a na odbranu Markovića natrčava na drugoj stativi Rikardo i postiže drugi gol na meču.

Kasalica zbog prigovora dobija žuti, a Zoran Tošić menja Gorana Zakarića.


70' -
Nenad Marinković menja Aleksandra Lutovca.

67' - Pantić!

U velikoj šansi kapiten Partizana posle prodora po levoj strani, nije bio to idealan prijem i lopte se od Perendije odbila Markoviću, a onda sa gol-linije čiste igrači Rada.

64' -
Ofanzivna izmena - Kasalica menja Ignjatijevića.

62' -
Bez značajnog tempa u ovom trenutku na meču, s tim da je najzagrejaniji Danilo Pantić, veoma nervozan u toku čitavog meča.

52' -
Raspoložen je Rikardo Gomeš danas, sjajno je našao prostor pored Perendije i odlučio da šutira, a Marković uz viku na svoje defanzivce brani ovaj udarac.

46' -
Filip Bainović ulazi na teren, menja Marka Jovića.

44' - Velika šansa!

Posle prodora Rikarda dosuđen je slobodan udarac iskosa sa leve strane koji je vešto i oštro izveo kapiten Danilo Pantić, preskočila je lopta Ivanovića i Miletić, uspeo je da ukliza Valijente na drugoj stativi, ali je bio neprecizan. To je bilo sve od prvog poluvremena...

Izvor: MONDO/Arena/Screenshot


42' -
Aleksandar Lutovac zbog prigovora posle faula na Rikardu dobija žuti karton.

39' - Ivanović!

Dobro za sada funkcioniše saradnja njega i Rikarda koji ga je proigrao u prostor, bila je to teška pozicija iskosa, odlučio se na šut Ivanović i pogodio spoljni deo mreže.

36' -
Šut Zdjelara sa slične pozicije odakle je pokušao i Kosović, ali je njegov udarac naglo "otišao" ka gore i završio u mreži iza gola. Oprobao je šut potom i Zakariić...

31' - Tričković!

Spetljao se Nemanja R. Miletić, to je "osetio" Tričković, iščeprkao mu loptu, krenuo ka golu Kljajića, ali šutirao pravo u njega.

28' -
Rad ima problema da iznese loptu, ali kada to urade napadaju po desnoj strani... Tu je Aleksandar Lutovac napravio malo problema Uroševiću u Valijenteu, ali ni posle izborenog kornera Rad ne uspeva da zapreti.

23' - Rikardo!

Napadač u novoj šansi posle loše reakcije golmana Dušana Markovića posle kornera, slabo je boksovao loptu, na nju je naleteo napadač sa Zelenortskih Ostrva, odlično ju je zahvatio, a sa gol-linije čisti Šipčić.

22' - Ivanović!

Sjajan visoki presing Partizana i lako ukradena lopta Milanu Perendiji, imao je Ivanović i Zakarića desno, odlučio je da šutira, a Marković mu ulazi u šut.

20' -
Solidan šut Nebojše Kosovića sa preko 25 metara je umalo iznenadio Dušana Markovića, koji "žabicu" vrhovima prstiju izbacuje u korner.

10' - GOOOOL! MILETIĆ! DRUGI GOL PARTIZANA! 0:2!

Baš ono što je trebalo igračima "Bate" Mirkovića!

I drugi gol crno-belih posle kornera iz desnog ugla na drugu stativu gde se sjajno snašao Nemanja R. Miletić, uspeo da odlično zahvati loptu nogom, a njegov šut sa linije nije mogao da izbije Nikola Ignjatijević.

I ovo je asistencija Gorana Zakarića...

5' - GOOOL! RIKARDO! PARTIZAN VODI! 0:1!

Od početka susreta nesigurno deluje Rad, a to na najbolji način koristi Rikardo Gomeš!

Sjajno je na izbijenu loptu iz zadnje linije, iz prve odigrao Zakarić za svog napadača, a ovaj istrčao pred golmana Markovića i rutinski ga savladao, za deveti gol ove sezone u Superligi. Tražio je Mirković "rani gol" - i dobio ga od svojih igrača!


1' -
Počeo je meč na Banjici i odmah posao za Kljajića posle pokušaja Tričkovića.

- Bogdan Mladenović igrati stoti meč za Rad, zbog toga poklon od kluba - uramljen dres.

- Radnički je slavio u današnjem okršaju sa Spartakom iz Subotice (3:0) i tako definitivno obezbedio drugu poziciju na kraju jesenje polusezone.

- U Beogradu je trenutno suvo, temperatura oko 9 stepeni Celzijusa.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

mico

Ni f od fudbala..vidite drugi gol..najbolji skakac sam na drugoj stativi,pa golman se kliza a onda Miletic nogom daje gol?Namestena je svaka Partizanova pobeda..to i slep covek vidi!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC