• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul MORA ovo da iskoristi, Siti ponovo izgubio!

Autor mondo.rs

Noćna mora za Pepa Gvardiolu ovog decembra - njegov tim je izgubio treći put u kratkom periodu, dok za to vreme Liverpul gazi sve pred sobom. Sada je razlika sedam bodova, a između njih je i Totenhem!

Siti i Liverpul imaju strahovite napade, ali šampiona bi mogla da odluči odbrana!

Upravo to je glavna razlika između ovogodišnjih nastupa Gvardiolinog i Klopovog tima, koja se nekako najviše osetila tokom decembra, pošto su "redsi" zahvaljujući tri PORAZA prvaka Engleske razliku u odnosu na njih povećali na sedam bodova!

Mančester siti je deveti meč za redom u svim takmičenjima primio gol, ovoga puta je krivac bio Fabijan Delf kada je "ispustio" iz vida Marka Olbrajtona za izjednačenje Lestera, dok je potpuni preokret "lisica" usledio nakon šuta Rikarda Pereire, kada je čitava odbrana "građana" zaspala za 2:1 na "King Pauer stadionu".

Za to vreme Liverpul drugu utakmicu zaredom imao štopera među strelcima...

Posle Van Dajka prošlog petka, prvenac ove sezone na "Boksing dej" zabeležio je i Dejan Lovren u rutinskoj pobedi njegovog tima nad Njukaslom (4:0).

Bili su nervozni igrači Mančester sitija koji su tokom "najgušćeg" meseca u Premijer ligi izgubili i od Kristal Palasa i Čelsija, dok protiv Lestera nije pomoglo ni "grlom u jagode".

Dominirali su posedom igrači Pepa Gvardiole, morao je s klupe da uđe i David Silva koga nije bilo tri nedelje u timu, ali i uprkos sporadičnim šansama činilo se da su u velikoj opasnosti svaki put kada ostanu bez lopte.

"Lisice" nije uplašio ni rani gol Bernarda Silve za vođstvo njegovog tima, vrebali su kontre, i upravo na taj način - u raskoraku - uhvatili čitavu odbranu Mančester sitija, a do pobedonosnog gola došli su posle kornera kada je čitava ekipa Pepa Gvardiole razmišljala o brzoj tranziciji, umesto o ulasku u blok opasnom Rikardu Pereiru.

Ne treba podsećati koliko novca je uloženo u dolaske Benžamana Mendija, Džona Stounsa, Emerika Laporta, Kajla Vokera i Edersona - ali, ni to ne pomaže!

S obzirom na to da je i Totenhem slavio protiv Bornmuta (5:0), Mančester siti je "pao" na treću poziciju tabele Premijer lige, iako je se do pre nekoliko nedelja pričalo o tome da će se "prošetati" do druge uzastopne titule.

Videćemo kako će se sada snaći fudbaleri Liverpula u ulozi favorita, ubedljivo su prvi na Božić, a prethodna dva puta kada se to desilo - nisu osvajali titule.

Na nju čekaju još od 1990. godine, a nisu pomogle ni "talične" prve pozicije u zimu 2008. i 2013. godine pod trenerskom palicom Rafaela Beniteza odnosno Brendana Rodžersa, a videćemo da li Jirgen Klop to može da ispravi...

Za sada njegov tim deluje neverovatno fokusirano i ni na tren ne spušta gard ni protiv koga, a čini se da kao niko u ligi - imaju različitih "oružja" protiv defanzivnih rivala.

Jedan od takvih je Njukasl koji je na "Enfild" došao s mišlju da osvoji bod, ali rani gol Dejana Lovrena u 11. minutu pokvario je njihove planove.

Mohamed Salah je postigao 12. gol u sezoni na startu drugog poluvremena iz penala, dok su Džerdan Šaćiri (79') i Fabinjo (85') pobedu učinili još ubedljivijom. Ekipa Jirgena Klopa je i defanzivno izgledala sjajno, pa tako na već DVANAEST utakmica ove sezone nije primila gol.

Alison je savladan samo sedam puta...

Ako nešto može da odluči titulu - kao što rekosmo na početku - onda je to odbrana!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC