• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac na pragu pojačanja iz Olimpije

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Prvi fudbaler koji bi iz Ljubljane trebao stići u Banjaluku je nekadašnji mladi reprezentativac Italije.

 Kingzli Boateng dolazi na pozajmicu u Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon što su Slovenci u oktobru gostovali u Banjaluci i odigrali prijateljski meč protiv lidera Prve lige Republike Srpske dogovorena je saradnja Borca i Olimpije koja u proteklih nekoliko mjeseci dobija sve više zamaha.

Vico Zeljković je nekih mjesec dana kasnije uzvratio posjetu slovenačkom klubu na kojoj je dogovoren model prema kojem bi Olimpija na pozajmicu slala svoje fudbalere u Borac i isplaćivala im platu tokom njihovog boravka na "Gradskom stadionu".

A, prvi igrač koji bi mogao doći u Platonovu ulicu je Kingzli Boateng (24) koji bi trebao doći na pozajmicu do kraja tekuće sezone, s tim da bi saradnja mogla biti nastavljena ako obje strane budu zadovoljne, saznaje MONDO.

Boateng je nastupio u prijateljskom duelu protiv Borca u oktobru, a prilikom pregovora sa čelnicima "crveno-plavih" je istakao da mu se dopala Banjaluka.

Olimpija će konačnu odluku donijeti 7. januara do kada će čekati eventualne ponude klubova koji bi u potpunosti otkupili ugovor krilnog fudbalera.

Boateng, koji je porijeklom iz Gane, je za mladu U21 reprezentaciju Italije odigrao pet mečeva, a ponikao je u omladinskom pogonu Milana koji ga je nakon pozajmica Kataniji i NAK Bredi prodao Bariju iz kojeg je u januaru 2017. godine došao u Olimpiju za koju je u svim takmičenjima odigrao 17 mečeva i postigao šest golova većinom ulazivši sa klupe.

/MONDO: Zvezda hoće Danilovića, Borac važe ponude/

U Borcu smatraju da bi on bio igrač koji bi donosio prevagu ne samo u Prvoj ligi Republike Srpske, već i na terenima Premijer lige BiH.

Krilni fudbaler je u Olimpiju došao iz Barija u transferu vrijednom 300.000 evra, a Borcu bi planove oko njegovog angažmana mogla pokvariti samo milionska ponuda nekog drugog kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC