• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja Zvezda do sada: Ludogorecu tri komada!

Autor mondo.rs

Crveno-beli sjajni u najtežoj proveri dosadašnjeg toka, a možda i celih priprema. Tri gola u mrežu prvaka Bugarske.

 Crvena zvezda Ludogorec 3:1 prijateljska utakmcica Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Nije najubedljivija, ali verovatno najbolja partija Zvezde na pripremama u Turskoj!

Dve i po godine nakon bolne eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona - Crvena zvezda se "revanširala" Ludogorecu fantastičnom partijom u test meču u Beleku gde su Milojevićevi fudbaleri u potpunosti nadigrali šampiona Bugarske.

Bila je to četvrta pobeda Zvezde u dosadašnjem delu priprema, odnosno prvi meč u Turskoj na kom su primili pogodak, ali neće to mnogo pokvariti utisak treneru Milojeviću.

CRVENA ZVEZDA - LUDOGOREC 3:1 (2:0)
/Ben 33, Boaći 44, Pavkov 73 - Vanderson 54/ 

POGLEDAJTE GOLOVE

U prvom poluvremenu uspostavili su dominaciju u svim delovima terena, mučili Bugare često po levoj strani gde su briljirali Milan Rodić i Erik Jirka, asistenti na današnjem meču, dok su Ben i Boaći odlično igrali leđima i odlagali loptu za igrače iz drugog plana, a uz to su se upisali i u strelce posle odličnih akcija crveno-belih.

Tačku na "i" stavio je Milan Pavkov sjajnim golom koji je šutem iz prve "probušio" golmana Plamena Ilijeva.

Uz to, Marko Marin je pokrivao veliki prostor, dolazio po loptu duboku i često šutirao u završnici akcija, dok odbrana nije imala veliih problema sa napadačima Ludogoreca.

Ludogorec je pripretio dvaput u prvom delu igre, jednom posle velike greške u dodavanju Branka Jovičića, odnosno još jednom u nastavku meča posle akcije Vandersona i Međelkova nakon kog se Brazilac upisao u strelce.

U preostalom delu meča Zvezda je bila ta koja se pitala, mada je "noga" sa gasa evidentno bila spuštena, ali je Milan Pavkov šutem iz prve pobedu učinio ubedljivijim, dok je dobru "rolu" sa klupe pružio i novajlija Aleksa Vukanović, međutim nije uspeo da se upiše u strelce uprkos dobroj situaciji koju je sam izborio driblingom.

Bugari su napravili u finišu meča nekoliko agresivnijih startova, rasplamsala se borba, ali je na kraju sve završeno bez povreda, što je najvažnije u ovoj fazi priprema.

U dosadašnjem delu priprema savladani su kiparski Akritas (8:1), nemački Vaker Nordhauzen (2:0), Austrija Beč (3:0) i od danas Ludogorec (3:1), dok do kraja priprema u Beleku za igrače Zvezde slede dueli sa Rabotničkim (5. februar) i Mariborom (8. februar).

SASTAV ZVEZDE: Borjan - Gobeljić (od 46. Stojković), Milunović (od 60. Savić), Babić, Rodić - Jovičić (od 46. Čaušić), Jovančić (od 85. Joveljić), Ben (od 65. Ebisilio), Marin (od 60. Simić), Jirka (od 60. Vukanović) - Boaći (od 60. Pavkov).

LUDOGOREC: Iliev, Grigore, Moci, Međelkov, Sisinjo, Goravski, Đakov, Marselinjo, Vanderson, Popa, Kešeru.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


N     A      J     A      V     A

U prve tri utakmice tokom aktuelnih priprema za prolećni deo sezone, fudbaleri Crvene zvezde ostavili su odličan utisak i ostvarili pobede gol-razlikom 13:1.

Savladani su kiparski Akritas (8:1), nemački Vaker Nordhauzen (2:0) i Austrija Beč (3:0). Sada je na redu i najozbiljnija provera dosadašnjeg dela, a možda i celih priprema. 

Od 15 časova, 17 po lokalnom, na terenu hotela Regnum u kom su i smešteni, crveno-beli igraju protiv Ludogoreca. 

ZVEZDA VEŽBALA PRED LUDOGOREC: KAKVE MAKAZICE BENA!

Bugarski šampion i, takođe poput Zvezde, trenutno vodeći u svom prvenstvu dobro je poznat beogradskoj ekipi, sa kojom se sastao leta 2016. u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Posle 2:2 u Razgradu, u Beogradu su igrani produžeci u kojima je Ludogorec došao do pobede 4:2 i plasmana u narednu rundu. 

Iz tog tima u Zvezdi je i dalje samo rezervni golman Nemanja Supić, dok za Ludogorec igraju Lukoki, Marselinjo, Vanderson, Moci, Lukas Saša, Natanajel, Kešeru i golman Stojanov, koji je sada povređen. Milan Borjan je tada bio rezerva u bugarskoj ekipi, a danas je prvi golman crveno-belih. Kafu je, takođe, zamenio dresove ova dva kluba, ali ga Zvezda nije povela na pozajmicu u Tursku.

Ova utakmica trebalo bi da nagovesti kako će izgledati kostur ekipe Vladana Milojevića u prolećnim izazovima, tokom kojih će crveno-beli pokušati da dođu do "duple krune", prve još od 2007. godine.

Novinar MONDA je u Antaliji, pa vas očekuje zanimljiv materijal.

IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE!

86' - Dobra šansa za Babića posle vraćene lopte Hajdina, ali nema gola!

85' -
Nekoliko oštrih faulova. Sudar Stojkovića i jednog igrača Ludogoreca nakon čega je kapiten Zvezde ostao da leži na travi, da bi potom Marselinjo grubo faulirao.

73' - GOL! PAVKOV! 3:1!

"Sela" je lopta Pavkovu posle dodira sa Jovančićem, a napadač iz Begeča postiže sjajan gol, treći za Zvezdu na današnjem susretu...
70' - Vukanović je dobro zalomio jednog igrača Ludogoreca, hteo je da asistira iako je možda mogao i da šutira i šansa je otišla u nepovrat.


60' -
Dosta izmena u redovima Zvezde. Iz igre su izašli Milunović, Marin, Jirka i Boaći, pet minuta kasnije i Ben koga je zamenio Ebisilio.

54' - GOL! VANDERSON! 2:1!

Odlična akcija Ludogoreca Međelkova i Vandersona koji je posle duplog pasa sa svojim bekom "zakucao" loptu u mrežu Milana Borjana.

46' -
Dve promene na pauzi: Jovičić se seli na klupu i menja ga Čaušić, dok Stojković ulazi umesto Gobeljića i preuzima traku od Borjana.

44' - GOL! BOAĆI! 2:0!

Sjajan posao napravio je Milan Rodić koji je vukao loptu i odlučio da iz "halfspejsa" pošalje pas ka Ričmondu Boaćiju koji je "vrebao" u kaznenom prostoru, dok je odbranu Ludogoreca odlično "širio" Jirka na levoj strani, a napadač iz Gane je nepogrešiv.

Sjajna igra Zvezde u prvom poluvremenu koje je upravo završeno.

Požalio se Jovičić na povredu, ali ne bi trebalo da je ozbiljnije od udarca...

Utakmicu gleda trener Sarajeva, bivši Zvezdin igrač, Husref Musemić, a na tribinama je i strateg Zemuna Dejan Đurđević. Tu su i ljudi iz Vojvodine, kao i trener Radničkog Nenad Lalatović koji je posetio svoj bivši klub.

39' - Kešeru za Vandersona, ali Brazilac nije dobro primio loptu i Borjan je na vreme "pokupio" ispred njega. Minut kasnije opasniji pokušaj, sada Rumuna, ali Borjan odlično komanduje svojom odbranom...

33' - GOL! ZVEZDA VODI! 1:0! BEN!

Lepa akcija Zvezde, Rodić je ostavio za Jirku, ovaj se namestio na centaršut sa desne strane i u kaznenom prostoru je pronašao Benu koji trzajem glavom vara Ilijeva.

31' - Marin!

Nemac je želeo da se revanšira Ludogorecu za pomenuti prekršaj, šutirao je iz prekida sa 18 metara, malo preko gola.

29' - Gužva!

Marin je bio uporan pored Marselinja, a nakon toga što je ostao bez lopte igrač Ludogoreca - rukom je u predelu lica odgurnuo Marina... Stvorila se manja "frka" na terenu i meč je nastavljen.

25' -
Prekid Ludogoreca nakon kog je "sevnula" kontra Zvezde. Pokrenuo ju je Jovančić, Jirka se nameštao na desnu nogu na levoj strani i nije mogao da šutira, da bi potom loptu "preuzeo" Rodić koji je, po mišljenju arbitra, napravio faul u prodoru.

20' - Šansa Jirke, pa poništen gol!

Slovak igra odlično na levoj strani i sada je iz kaznenog prostora mogao i bolje, da bi samo desetak sekundi kasnije Milunović povukao kontru, spustio mu je Ben glavom da bi štoper završio akciju - i završio ju je golom - da bi pomoćni sudija signalizirao ofsajd u kome se našao napadač sa Komorskih Ostrva.

19' - Neverovatna greška Branka Jovičića koji je iz prve, bez ikakvog pritiska igrača Ludogoreca, želeo da vrati loptu štoperima, ali je poslao kratak i spor pas koji je presekao Vanderson i šutirao ka golu Borjana, srećom po Zvezdu - neprecizno.

16' -
Odlično za sada "leđima" igraju Ben i Boaći koji često odlažu lopte na stranu i time prave višak, ali ne uspeva Zvezda ovaj dobar momentum i da konkretizuje.

10' - Marin!

Najbolja šansa za sada, Marin je prošao kroz odbranu Ludogoreca i uputio oštar šut spoljnom, ali je Ilijev imao sreće da lopta "fijukne" pored stative. Bugari za sada imaju mnogo problema u svojoj trećini terena.

9' -
Bolja Zvezda za sada, Ben i Boći prave dosta problema odbrani Ludogoreca, dobio je povratnu Jovičić i šutirao loše.

6' -
Zvezda uvežbava centaršut, Marin je lepo asistirao Milunoviću, ali novi štoper iz neposredne blizine promašuje. Možda mu je malo zasmetao i Jirka...

1' -
Meč je počeo.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

 - Naš reporter iz Beleka javlja da su uslovi za igru sjajni, kako teren, tako i vreme.

- Kapiten Zvezde na današnjoj utakmici biće golman Milan Borjan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC