• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gajić promovisan: Zvezda pre novca i Partizana (VIDEO)

Autor mondo.rs

Crveno-beli predstavili desnog beka koji se vratio u srpski fudbal iz Bordoa.

/Od novinara MONDA iz Antalije/

Milan Gajić je već odgledao jednu utakmicu novih saigrača (protiv Rabotničkog 2:1), odradio prvi trening u opremi Crvene zvezde, a onda i razgovarao sa novinarima.

U jednoj od brojnih konferencijskih sala fantastičnog hotela Regnum u Antaliji, u sredu u podne organizovana je svojevrsna promocija 23-godišnjeg desnog beka koji je stigao iz Bordoa i potpisao troipogodišnji ugovor.

"Zaista sam presrećan, dugo su trajali pregovori, iako se nisam nijednog trenutka dvoumio. Ostvarilo se ono o čemu sam dugo maštao. Igrači i stručni štab su me dočekali na maestralan način, a na meni je da se što brže uklopim u ekipu i ispunim ono što se traži od mene na terenu. Nadam se da će ovo biti jedna lepa i duga saradnja"
, rekao je Gajić u uvodu.

Bivši član OFK Beograda bio je uporan u tome da raskine ugovor sa Francuzima, za koje je ove sezone odigrao tek dve utakmice. Time se odrekao značajnih primanja, ali kaže da mu to ne predstavlja problem.
"Novac mi nije bio prioritet, niti je trenutno, svaki igrač koji vredi vremenom će zaraditi novac. Želja da zaigram u ovom dresu je veća od finansijskog dela, iako ne mogu da kažem da mi Crvena zvezda nije dala dobar ugovor. Prezadovoljan sam, želim dugo da nosim ovaj dres, da se zajedno sa navijačima radujem titulama i da igramo Ligu šampiona", istakao je fudbaler koji će, nezvanično, u srpskom šampionu zarađivati 30.000 evra mesečno. 
Na stolu je imao i ponudu Partizana, ali kaže da opcija odlaska u Humsku ulicu nije bila moguća.

"Bilo je kontakata, više sa agentom nego samnom lično, ali nijednog trenutka se nisam dvoumio. One razgovore koji su prestavljali formalnost sam obavio, ali njima sam stavio jasno do znanja da sam zvezdaš od malena. Nije bio ni promil dileme na kojoj ću strani završiti", ističe mladi defanzivac.

Jedan od saigrača u Bordou bio mu je Vukašin Jovanović, nekadašnji štoper crveno-belih i veliki zvezdaš, koji je i sam navijao za Gajićev transfer.

"Vule me je od prvog dana ubeđivao da dođem, rekao je da se neću pokajati, a i on se nada da će jednog dana ponovo obući ovaj dres. Daće Bog da jednog dana ponovo budemo saigrači".

Za mesto desnog beka u Crvenoj zvezdi sada konkurišu trojica. Pored Gajića tu su Filip Stojković i Marko Gobeljić.

"U svakom klubu postoji konkurencija, ja se toga ne plašim, dokle god je ona zdrava, a koliko sam video jeste. Na stručnom štabu je da se bavi time. Na meni je da vredno radim i čekam svoju šansu, ne sumnjam da ću je iskoristiti. Mislim da ima prostora za sve nas, sezone su duge, pogotovo kada se igra Evropa. Svi smo polivalentni igrači i ne sumnjam da će sve biti kako treba". 

Poznatot je da Vladan Milojević voli igrače koji mogu da pokrivaju više pozicije, a "novajlija" u timu otkrio je gde bi on još mogao da zaigra.

"U Bordou sam igrao i na levoj strani u poslednje vreme, u omladinskoj konkurenciji i u veznom redu, tako da su to neke pozicije na kojima mogu da igram, iako sam se poslednjih godina na desnom beku najviše profilisao kao igrač".

Osvrnuo se Gajić na vreme provedeno u Bordou. Bilo je i lepih i teških trenutaka...

"Na svakih šest meseci su se menjali treneri, trudio sam se da od svakog izvučem neku pouku, maksimum od njega, dogodio se i mali peh sa povredama. Mislim da sam u inostranstvu sazreo, mislim da imam potreban broj utakmica, sazreo sam kao igrač, sa jednim profesionalizmom koji je na izuzetno visokom nivou, koji želim odve da primenim. Osećam se spremnim da iznesem teret dresa koji nosim".

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, rekao je da je Milan Gajić bio njegova prva želja još od dolaska u klub pre godinu i po dana. Nedavno je i generalni direktor Zvezdan Terzić pohvalno govorio o mladom igraču, navodeći da ima potencijal i za A reprezentaciju, pored mlade za koju je već igrao.

"Znači mi ta podrška, ne krijem da u perspektivi sebe vidim kao člana A reprezentacije. Svaki igrač koji igra fudbal teži da igra za reprezentaciju Srbije, uz konstantne igre zašto da ne. Vreme će to pokazati. I dalje sam mlad igrač, imam prostora, ne bih voleo da se nešto preko noći desi. Želim temeljno da radim i napredujem, mislim da Crvena zvezda može da mi pomogne u tome".

Za kraj, Gajić je poželeo da iduće sezone nastupa sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona.

"Gledao sam, redovno pratim sve utakmice. To je cilj svih nas, imamo dobru ekipu i širok roster da izdrži na svim poljima. Mislim da je uz miran i dobar rad, uz sreću na žrebu, to izvodljivo. Pokazali smo u ovoj sezoni da možemo da se nosimo sa velikim timovima. Dokle god budemo imali dobar rad i dobru atmosferu mislim da je sve moguće".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC