• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter pobedio!

Autor mondo.rs

Posle četiri utakmice bez pobede u kojima je osvojen bod i završeno sa učešćem u Kupu, "nerazuri" su savladali rivala koji je jesenas na "Meaci" i najavio zimsko rasipanje bodova.

Posle četiri utakmice bez pobede, u kojima je osvojen jedan bod i završeno učešće u Kupu, fudbaleri Intera zabeležili su pobedu...

I to na strani!

Povratnik u Seriju A najavio je zimsku krizu "nerazura" pobedom u prvom krugu šampionata na "Meaci", ali je potom stradao istim rezultatom na "Enio Tardiniju" ove subote uveče:

Parma - Inter 0:1 (0:0) zahvaljujući pogotku mladog napadača Lutara Martineza u 79. minutu na asistenciju Rađe Naingolana.

Parma: Sepe - Jakoponi, Alveš, Bastoni, Galjiolo - Kućka (od 84. Spoćari), Skocarela (od 77. Štulac), Barila - Silgardi (od 58. Bijabijani), Ingleze, Žervinjo.

Inter: Handanović - D'Ambrozio, De Fraj, Škrinijar, Asamoa - Vesino, Brozović - Mario (od 77. Martinez), Najngolan (od 88. Galjardini), Perišić - Ikardi (od 93. Soareš).

"Nindža" je u završnici brzog kontranapada gostiju poslao pravu loptu u prostor za 21-godišnjeg Argentinca, koji je iskoristio povlačenje štopera Alesandra Bastonija i Bruna Alveša, istrčao pred Luiđija Sepea i galantno ga savladao udarcem po zemlji za prednost koju borbeni sastav trenera Roberta D'Averse nije uspeo da stigne u narednih 15-ak minuta igre.

Trener milanskog sastava, Lućano Spaleti, koji je odlukom novog sportskog direktora kluba, Bepea Marote, dobio podršku da nastavi sa radom uprkos očajnim rezultatima u januaru, uveo je Martineza u igru samo dva minuta ranije umesto malo primetnog Žoao Marija.

Inter, koji je u prošlom kolu doživeo poraz pred svojim navijačima od davljenika, Bolonje, bio je bolji tim u drugoj utakmici subotnjeg programa Serije A, imao više od igre, bolje šanse i na kraju je zasluženo stigao do prve ligaške pobede u 2019. godini i tek druge na poslednjih osam gostovanja računajući i Ligu šampiona.


Sa dragocena tri boda, "nerazuri" su odbili napad Rome, Lacija i Milana i odmakli se na pet bodova razlike u odnosu na petoplasirani tim Serije A, odnosno prvi koji naredne sezone neće igrati Ligu šampiona.

Sa 16 primljenih pogodaka na 23 utakmice u Seriji A, Spaletijev tim lošiji je samo od lidera Juventusa koji je primio gol manje, ali je efikasnost gorući problem Interista, uprkos tome što u napadu imaju asa poput Maura Ikardija.

Ipak, kapiten se nalazi u krizi forme, nije postigao gol u šampionatu od 15. decembra (sedam kola), pa je ovog puta morao da ga odmeni četiri godine mlađi zemljak četvrtim golom u ligi na 16 nastupa ove sezone uz još dva u Kupu u kom je ekipa eliminisana u četvrtfinalu posle produžetaka i penal serije sa Lacijom na "Meaci".

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Serije A posle nekompletne 23. runde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC