• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loš dan: Novak eliminisan!

Autor mondo.rs

Filip Kolšrajber posle 10 godina opet slavi pobedu nad najboljim srpskim teniserom.

Novak Đoković i treću godinu zaredom se rano oprašta od Indijan Velsa!

Nik Kirjos bio je bolji u osmini finala 2017, Taro Daniel 2018. već u drugom kolu, a sada je Đoković u trećoj rundi turnira "Masters 1000" serije izgubio od 35-godišnjeg Filipa Kolšrajbera - 4:6, 4:6.

Meč koji je u ponedeljak uveče po lokalnom vremenu prekinut zbog kiše, nastavljen je u utorak u ranim popodnevnim satima, po velikoj vrućini. Novak je bio vidno neraspoložen za igru, loše se kretao, teško je disao, pravio nekarakteristične greške...

Inspiraciju i prepoznatljivi žar pronašao je tek u samom finišu, kada je Kolšrajber poveo 5:2 uz dva brejka prednosti. Odjednom kao da se na terenu pojavio neki drugi, sigurniji i jači Novak Đoković.

Međutim, sve što je uspeo bilo je da napravi jedini brejk i "veže" dva gema.

Prišavši na 4:5 uneo je nemir u protivnikovo srce, ali Kolšrajbera je onda i sreća pogurala napred, sasvim zasluženo. Čim je posle dve pogođene linije poveo 15:0 u desetom gemu drugog seta, vratilo mu se samopouzdanje, a Novak je napravio par grešaka i priči je bio kraj...

Tako smo došli do neuobičajene situacije, da Srbija u osmini finala Indijan Velsa ima dvojicu predstavnika, a da nijedan od njih nije Đoković! Filip Krajinović u utorak se ubedljivom pobedom nad Danilom Medvedevim pridružio Miomiru Kecmanoviću, koji je dan ranije nadigrao Lasla Đerea.

Krajinović će imati težak posao protiv Rafaela Nadala, dok Kecmanović protiv Japanca Nišioke može da traži prolaz u četvrtfinale.

Novak je šanse da uspostavi kontrolu propustio početkom i sredinom prvog seta.

Nemački teniser potom mu je oduzeo servis i stekao ključnu prednost od 3:4. Imao je Novak jednu priliku da izjednači, nije uspeo i set je pripao Kolšrajberu rezultatom 4:6.

Koliko je bio nezadovoljan svojom igrom, videlo se po načinu na koji je slomio reket pred odlazak na klupu.

Nažalost, to mu nije donelo potrebni impuls. Agresivni protivnik odmah je napravio novi brejk i nastavio da diktira ritam... Sve do pred sam kraj, kada je Novak pokazao ponos i, možda, nagovestio bolja izdanja na sledećem turniru u Majamiju.

Najbolji srpski i svetski teniser sa Kolšrajberom sada ima skor 8:2. Jedini poraz od njega do danas, doživeo je na Rolan Garosu 2009. godine, skoro pre čitave jedne decenije.

Zanimljivo je da su četiri od 10 mečeva odigrali u Indijan Velsu, a ovo je Novaku prvi poraz.

Indijan Vels mu je sa pet titula (2008, 2011, 2014, 2015, 2016) drugi najuspešniji masters posle Majamija, gde je trofej podigao šest puta.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

OČEKIVAN PORAZ ĐOKOVIĆA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC