• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je POBEDIO, sada je treći!

Autor mondo.rs

"Parni valjak" savladao Čukarički na Topčiderskom brdu i tako prekinuo seriju od pet utakmica bez trijumfa i četiri uzastopna poraza. Srušena i teorija zavere.

 Partizan je POBEDIO,  sada je treći! Izvor: MN PRESS

Savo Milošević je posle gostovanja u Kruševcu debitovao i na klupi Partizana u Humskoj. Ovaj put bio je daleko uspešniji, jer je u dramatičnom meču ostvario prvi trenerski trijumf u karijeri.

"Parni valjak" je u derbiju 29. kola Superlige Srbije pobedio Čukarički 3:2 (1:1) i tako kolo pre kraja preuzeo treće mesto. Partizan sada ima bod više od "brđana".

Iako je davno izgubljena bitka za šampiona, važnost pobede po Partizan je velika. Okončane su dve crne serije – prva od pet utakmica bez pobede i druga od četiri vezana poraza, kojom je ozbiljno bio ugrožen i najgori prvenstveni niz crno-belih iz 1951. godine, kada su pet puta zaredom teren napuštali pognutih glava.

Takođe, srušena je i teorija zavere da Partizana namerno želi da bude četvrti kako bi u "večitom derbiju" dočekao Crvenu zvezdu, a ne gostovao na stadionu "Rajko Mitić".

Doduše, treće mesto nije ozbebeđeno i tek predstoji odlučujući meč narednog vikenda protiv Vojvodine u Novom Sadu, dok "brđani" igraju protiv Mladost iz Lučana.

Partizan je odigrao odlično drugo poluvreme, a posbno nakon drugog gola Čukaričkog, kojim je potpuno preokrenut rezultat u korist ekipe sa Banovog brda. Tome su doprinele i dve izmene Miloševića, kada je na teren posao Đorđa Ivanovića i veterana Sašu Ilića.

Derbi je opravdao očekivanja, bilo je svega - pet golova, preokreti, sudijske greške, isključenja...


Možda i odlučujući momenat dogodio se kada je zbog prigovora isključen trener Čukaričkog Simo Krunić. Prekid je trajao nekoliko minuta, od 71. do 74, a za to vreme Zoran Tošić je odmorio, dobro se koncentrisao i potom izjednačio iz slobodnog udarca. Vrlo brzo se Partizanov vezni fudbaler još jednom upisao u strelce i tako krunisao odlično izdanje zbog kojeg je zaslužio titulu igrača meča. "Valjak" je u 79. minutu po drugi stigao do vođstva, koje više nije ispuštao.

Pre nego što je Tošić pokupio otpadak nakon odbrane Nemanje Belića, raspoloženi Ivanović, željan fudbala nakon duže pauze zbog povrede, imao je lep prodor po levoj strani i neuspešan šut.

Partizan je poveo u 32. minutu. Tošić je iz "slobodnjaka" sa leve strane terena gađao Gorana Zakarića na "drugoj stativi". Reprezentativac Bosne i Hercegovine je vratio loptu u sredinu, a tamo je zaboravljen od strane odbrane gostiju ostao Rikardo Gomeš i glavom sa ivice peterca postigao 15. gol u sezoni.

Prednost Partizana nije potrajala. Već u 37. "brđani" su uspeli da savladaju Vladimira Stojkovića. Najbolji pojedinac u redovima belo-crnih Samuel Ovusu video je slobodnog Luku Stojanovića, koji je uspeo da se između nekoliko protivničkih igrača okrene i šutne pored golmana crno-belih.

Ovusu je izludeo odbranu "parnog valjka" u 58. minutu. Driblinogom iz kontre se oslobodio Slobodana Uroševića i onda vrlo lepo na drugoj strani uposlio Luku Lukovića, kome je preostalo samo da spremi loptu u nebranjenu mrežu za 2:1.

U tom momentu je delovalo da će Partizan i petu utakmicu uzastopno izgubiti, ali je Miloševićev tim odigrao vrlo dobro poslednjih pola sata i postigao tri gola, od kojih je onaj Gorana Zakarića poništen zbog navodnog ofsajda.

Pobeda i prekid crne serije nisu sprečili malobrojne navijače da skandiraju protiv uprave, ali i ni trenera Miloševića, koji je i protiv Čuke bio teren od strane jednog dela publike.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Valijente, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Zakarić (od 66' Ivanović), Tošić (od 85' Georgijević), Pantić (od 62' Ilić) – Rikardo.

ČUKARIČKI: Belić - Stevanović, Kopitović, Šapić, Bogosavac - Docić, Kajević, Stojanović – Luković, Ovusu, Mudrinski (od 69' Tedić).

KRAJ!

GOOOL!

79' Partizan je znatno bolji u drugom poluvremenu, a vrlo raspoložen je Zoran Tošić, kao i rezervista Đorđe Ivanović. Upravo je on odradio dobar posao kod trećeg kola, prošao je po levoj strani, lažnjakom se oslobodio svog čuvara, ali mu je Belić odbranio šut sa desetak metara. Lopta se odbila ka sredini, gde je natrčao Tošić i vratio prednost na stranu "parnog valjka".


GOOOL!

74' Gol je postigao Zoran Tošić iz slobodnog udarca dosuđenog na 18-19 metara, ali na lošijoj strani za levonoge fudbalere. Lopta je zakačila nekog u "živom zidu", međutim nije menjala pravac. Prekid je trajao dosta dugo, jer je trener Čukaričkog odbijao da izađe (posle isključenja) dok ne dobije razlog zbog kojeg je udaljen sa klupe.


72' Simo Krunić je zbog prigovora isključen, a njegovo napuštanje klupe i terena poprilično traje.

- Navijači Partizana skandiraju protiv uprave kluba. OPET!

-Đorđe Ivanović umesto Zakarića. Napadač Partizana se vraća nakon povrede.

65' Greška linijskog sudije zbog koje je Partizan oštećen za gol. Zakarić je postigao pogodak, ali je prvi pomoćnik smatrao da se fudbaler Partizana nalazi u ofsajdu.

Izvor: MONDO/Arena Sport


- od 62' minuta umesto Danila Pantića u igri je Saša Ilić.

GOOOL!

58' Majstorija Ovusua kojom se oslobodio Slobodana Uroševića u kontri, a zatim i serviranje lopte za Lukovića, obeležili su akciju iz koje je Čukarički poveo 2:1.


47' Aleksandar Šćekić je imao šansu, međutim nije uspeo lepo da zahvati loptu posle kornera, tako da Belić nije imao većih problema da odbrani gol Čukaričkog.

- Počelo je drugo poluvreme...

- Kraj prvog poluvremena u kojem smo videli jednu stativu i dva gola. Rezultat je realan pokazatelj prikazanog i jednog i drugog tima.

GOOOL!

37' Luka Stojanović postiže gol i ne raduje se. Bivši fudbaler Partizana se vrlo lepo snašao posle dodavanja Ovusua i između dvojice fudbalera domaćeg tima uspeo da pošalje loptu pored Vladimira Stojkovića. Sada je opet Čuka na trećem mestu...


GOOOL!

32' Partizan je iz prve prave prilike poveo na Topčiderskom brdu. Tošić je centrirao iz "slobodnjaka", Goran Zakarić s "druge stative" vratio loptu u sredinu, a tamo je ostao sam Rikardo Gomeš. Napadač crno-belih je tukao glavom, Belić je "imao loptu", međutim nije uspeo da sačuva mrežu. Rikardo je postigao 15. gol ove sezone.


- Osim stative koju su imali gosti, mirnih pola sata igre protiče u Humskoj!

17' Zoran Tošić je izveo slobodan udarac sa 16-17 metara, štirao je preko "živog zida", ali i gola. Za sada nema ozbiljnih prilika za domaćina.

7' VELIKA ŠANSA ZA ČUKARIČKI! Ovusu je dobro prošao po desnoj strani, uputio je centaršut na "drugu stativu", gde je bio Luka Luković, međutim njegov udarac glavom zaustavila je stativa.


- Počela je utakmica...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

MAPOKON POBJEDA PARNOG VALJKA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC