• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prazna Humska prijala Partizanu!

Autor mondo.rs

U gradskom derbiju i borbi za treće mesto Partizan bolji od Čukaričkig u 31. kolu Superlige. Dobra uvertira crno-belih pred polufinale Kupa.

 Prazna Humska prijala Partizanu! Izvor: MN PRESS

Partizan je pobedio Čukarički 3:0 (1:0) na početku plej-ofa Superlige i osamostalio se na trećem mestu. Pre utakmice pred praznim tribinama u Humskoj, crno-beli sa Topčiderskog i Banovog brda bili su izjednačeni na tabeli.

Prazne tribine kao da su prijale vicešampionu Srbije, a svakako da je mnogo prijatnije bilo čelnicima "parnog valjka", koji posle dužeg vremena nisu morali da slušaju jedinstvenu pesmu podeljenih i zaraćenih frakcija Grobara – "Uprava, napolje".

Partizan je drugi put za samo deset dana savladao "brđane" i tako potvrdio da trenutno zaslužuje treće mesto pre gradskog rivala. Strelci za crno-bele bili su Rikardo Gomeš u 30, Goran Zakarić u 52. i Saša Zdjelar u 87. minutu.

Fudbaleri Partizana napravili su lepu uvertiru za utakmicu koja ih na istom mestu očekuje već u sredu u polufinalu Kupa Srbije protiv Radničkog iz Niša.

U prilično dosadnom prvom poluvremenu, u kojem su igrači obe ekipe osim borbenosti malo pokazali, izdvojili smo veliku šansu za goste i vrlo lep gol Rikarda Gomeša.

Pre nego što je najbolji strelac Partizana ove sezone postigao 16. pogodak, Slobodan Tedić imao je kolosalnu priliku. Dobio je loptu na 20-ak metara od gola Partizana, s tim što ispred njega nije bilo nikoga osim Vladimira Stojkovića. Čuvar mreže crno-belih bio je poprilično daleko od gol-linije, tako da se Tedić odlučio za lod. Prebacio je Stojkovića, ali nije pogodio mrežu.

Posle tačno pola časa igre, Rikardo Gomeš je odigrao na levo krilo ka Slobodanu Uroševiću. Levi bek je vratio loptu po zemlji do Rikarda, koji je oko "penaltika" vrlo lepo zalomio dvojicu igrača Čukaričkog, poslavši ih na travu, a onda levicom pogodio gol.

Već posle sedam minuta igre u drugom poluvremenu pitanje pobednika je praktično bilo rešeno. Goran Zakarić je iz drugog pokušaja savladao Nemanju Belića.

Mnogo bolje izdanje Partizana u drugom delu krunisao je Saša Zdjelar na fenomenalan pas Saše Ilića. Veteran je dobio priliku pred kraj drugog dela i to mu je bilo dovoljno da "na tacni servira loptu" za kolegu iz veznog reda, koji je lepo desnom nogom prebacio loptu na levo i poslao je pored Belića.

Partizan prvi put od 23. februara i pobede protiv Proletera iz Novog Sada (3:0) u prvenstvu nije primio gol.


Sudija: Novica Anđelovski

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić (od 85' Smiljanić)- Zakarić (od 73' Ilić), Ivanović (od 64' Tošić), Pantić - Gomeš.

ČUČARIČKI: Belić - Stevanović, Šapić, Kopitović, Bogosavac - Docić, Đorđević (od 56' Luković) - Ovusu, Stojanović, Kajević (od 68' Kovač) - Tedić (od 56' Mudrinski).

Izvor: MN PRESS


IZ MINUTA...

KRAJ!

GOOOL!

87' Vrlo lepa akcija i realizacija Saše Zdjelara. Pre toga je Saša Ilić maestralno video prostor i slobodnog saigrača, posle dirigovane lopte, veznom fudbaleru nije bilo teško da savlada Belića.

60' Odmah u sledećoj akciji Partizan je mogao do 3:0. Pantić je centrirao, a Pavlović loše zahvatio loptu. Ostali fudbaleri Partizana, koji su se našli ispred gola Čukaričkog, bili su u ofsajdu.

59' Šansa za Ognjena Mudrinskog i Asmira Kajevića! Iako su bili u ofsajdu, pomoćni sudija nije to video, pa je Stojković sjajnom intervencijom spasio crno-bele.

GOOOL!

52' Partizan je stigao i do drugog gola. Loptu je na desnom krilu dobio Goran Zakarić, prvi šut reprezentativca Bosne i Hercegovine odbranio je Belić, ali se lopta vratila do Zakarića, koji je drugi put šutirao desnom nogom i nije imao većih problema da pogodi mrežu.

- Nastavljena je utakmica u Humskoj.

Izvor: MN PRESS


Kraj prvog dela!

41'  Čukarički je opasno pripretio. Prvo je Strahinja Pavlović izblokirao Ovusua, a u nastavku su gosti šutirali preko gola.

GOOOL!

30' Čukarički je imao prvu priliku, a Partizan je postigao prvi gol. Rikardo Gomeš je odigrao na levo krilo, gde se ubacio Slobodan Urošević, usledila je povratna lopta u sredinu kaznenog prostora, gde ju je prihvatio fudbaler Zelenortskih Ostrva, "lažnjakom" je bacio čak dvojicu igrača "brđana", a onda je levicom pogodio mrežu. Bio je to 16. gol Rikarda Gomeša!

KONAČNO, PRVA PRILIKA!

25' Imao ju je Čukarički. Slobodan Tedić je dobio loptu na više od 20 metara od gola Partizana. Ispred njega nije bilo nijednog fudbalera domaćeg tima osim Vladimira Stojkovića, koji je bio na 10-11 metara, pokušao je Tedić da ga lobuje, uspeo je, ali nije bio dovoljno precizan. Lopta je pala ispred gola i završila pored stative.

- polovina prvog poluvremena je istekla... NIŠTA!

15' Borbeno, ali bez prilika i opasnih napada do sada.

7' Igra se sedam minuta u sablasno praznoj Humskoj, nema prilika.

- Počela je utakmica...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC