• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Repeša zgrožen: Linč! Ovo nikad nisam doživeo!

Autor mondo.rs

Trener Budućnosti najviše govorio o atmosferi posle debakla svog tima u "Pioniru".

 Repeša zgrožen: Linč! Ovo nikad nisam doživeo! Izvor: MN PRESS

Budućnost se vraća u Podgoricu sa uzastopnim porazima i uzdrmana nakon uvodnih mečeva regionalnog finala protiv Zvezde.

Nakon neuspeha i u drugoj utakmici, trener šampiona ABA lige Jasmin Repeša stavio je teren u drugi plan i više govorio o svojim utiscima koji se tiču ambijenta, uvreda, skandiranja, pljuvanja...

"Što se tiče utisaka, pre toga bih čestitao stručnom štabu i igračima Crvene zvezde na dobro odigranoj utakmici i na ne zasluženoj, nego više nego zasluženoj pobedi", počeo je on.

"Što se tiče utisaka, utisci na mene su sasvim nešto drugo nego košarkaški. Prošao sam u 57 godina sve, teške terene i teške utakmice i zahtevne utakmice i sa reprezentacijom i na fajnal-forovima i prvenstvima, međutim žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam ni doživeo, ni video u svom životu. Žao mi je što je to tako, pre svega radi košarke i radi svih nas, radi vas...", dodao je Repeša.

"Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovde, do završetka samog, da moram baciti odelo jer je puno hrkotine... To je nešto što verovatno ni u Srbiji niko ne opravdava. Igrao sam derbije u Bolonji, koji ima puno tenzije, ali kažem, sve to ima granicu do koje se ide. Strašno mi je žao i krivo, nemojte me pogrešno razumeti. Među svojim prijateljima imam veliki broj Srba i dragi su mi da vam ne mogu objasniti. Ne dajem ih za sve na svetu", nastavio je u i u dahu produžio monolog.

"Sačuvao sam ih kad su bili teški trenuci i ostali smo svi zajedno. Međutim, ovo... Najblaža reč koja se može reći je 'psihijatrija najvećeg reda'. Ko je kumovao i zašto je to tako... To je iz oblasti ljudi koji se bave time".

"I da se igra u Podgorici, ne vidim smisao apsolutno nikakav. Jer to nema veze sa sportom, to je debelo prešlo granice sporta, daleko je od granica terena... I strašno mi je žao. Neću dalje, jer bih onda morao da pričam još neke stvari koje pre svega kao čovek, a ne kao trener ne bi trebalo da kažem. Osetio sam potrebu da to kažem... Trebao sam doneti sako, da vidite na šta to liči. Ničim izazvan. Ne znam ko je od nas bilo kojim gestom i reakcijom i na terenu i van njega napravio nešto da bi to bio takav linč... Još jedno, ne umanjujem zasluge Zvezde za pobedu, za zasluženo 2:0 i za njihov odnos koji jesu imali".

Na pitanje da li je ovo zaista najgora atmosfera u kojoj je igrao, uz podsećanje na prve utakmice srpskih i hrvatskih timova posle rata, poput Partizana i Cibone, Repeša je odgovorio...

"Apsolutno kažem da se ovo ne može nazvati atmosferom, već linčom. Ne kažem da nije bilo takvih stvari, ali ako treba da ih bude i za narednih 20 i 40 godina, onda to neka vama ide na dušu. Ne znam šta vam moram reći. Najteže je onome ko je izgubio onoga najbližeg, sina, brata, sestru dece. Bilo je i ovde svega, bombardovanja... Ali, danas, 2019. godine ovakav odnos... Oprosti mi, ali ja to ne prihvatam".

Upitan da govori o igri svog tima, rekao je da ne može pod ovakvim utiskom da priča o igri.

"Ne mogu posle ovakvog poraza dati bilo kakve komentare na igru. Mislim da je besmisleno. Od dolaska, od guranja, pljuvanja, tunela... Raspitaj se šta je sve bilo... Verovatno je tu bilo i straha. Ne bih ulazio u to. Posle 'minus 40' nema smisla pričati šta je bilo dobro, a šta nije".

Da li veruje u preokret?

"Uvek verujem i preokretao sam i pre nego što sam to uradio sa Cedevitom (protiv Budućnosti od 0:2 do 3:2 u polufinalu 2015. godine - prim. aut). I u Italiji sam sa šestog mesta eliminisao Kantu i Romu sa Pešićem, Karltonom Majersom, Santjagom... Što se tiče sportskog dela - apsolutno verujem. Međutim, molim vas, razumite me kao čoveka, ne kao trenera. Ne znam uopšte kako sada sačekati Zvezdu dole kao čovek i kao trener? Šta ja imam bilo kome reći, kada moram da zgužvam i bacim odelo? Zaštitiću svakoga, kao što sam svakoga na svetu. Međutim... Ne mogu razumeti, zaista, i neću razumeti neke stvari. Mislim da je to otišlo predaleko".

Repeša je rekao da zna da je i prošle godine bilo tenzije u finalu, ali da se nije bavio time.

"Juče sam video suseda iz Čapljine koji sad živi tu, ručali smo. Zvezdaš je veći nego svi zajedno. Ako sad počnem da pričam, pogrešno ćete me shvatiti. U svojoj porodici imam sve i moj najveći dobitak nije ni sportski, ni ekonomski, već najveći da sam ih sve zadržao. To mi je najveći dobitak".

"Ko je kriv? Ustaše, šiptari, pravoslavci, Crnogorci, Nemci, Slovenci... Ne znam ko više nije kriv. To je kolektivna histerija. Gledajte ljude u oči, kako pene, pljuju, galame... To ne mogu da shvatim. Strah me je da me pogrešno ne shvatite. Samo to".

Još jednom uputan da govori o košarci, Repeša je dodao:

"Posle minus 40 ne bih radio analizu. Besmisleno je. Zvezda je u obe utakmice bila bolja i čestitam im za to".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

Daj Repeša pusti tu demagogiju i te fore sa skretanjem teme sa sportskog poraza i debakla tvojih legionara, na nešto što je uobičajeno na ovim prostorima već godinama...pa samo se vrati mjesec unazad i videt ćeš jadnog srpskog klinca koji je došao da odigra vaterpolo utakmicu u tvom Splitu i morao da skače u zaleđeno more da sačuva živu glavu...e to je linč....a tvoj ispljuvani sako si vjerojatno zaslužio vodeći tu Milogorsku legiju....nego priznaj sportski poraz od 60 razlike u dva meča....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC