• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet 2:0 na "Rajku": Pavkov i Ben srušili Radnički!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda je u sedam dana zabeležila i treću pobedu kod kuće istim rezultatom. Posle Javora i Helsinkija savladan je i Radnički.

 Crvena-zvezda-Radnicki-UZIVO-Superliga-2018-19-prenos-livestream-Arenasport-1 Izvor: MN PRESS

U derbiju 2. kola fudbalske Superlige sastaju se prvi i drugi iz prošle sezone.

Na početku nove, prvi i dalje liči na prvog, drugi ne podseća mnogo na drugog.

Priliku da dokažu suprotno, gosti iz Niša imaju u TV terminu na najvećem srpskom stadionu, na kom su posle drame iz jula 2016. rešene golom Aleksandra Kataija sa bele tačke za 2:1, izgubili naredne četiri utakmice gol-razlikom 12:0.

Pred praznjikavim tribinama Stadiona "Rajko Mitić" u toku je 90. prvenstvena utakmica starih rivala: Crvena zvezda - Radnički 1:0 (1:0).

Šampion je poveo u 41. minutu, kada je Milan Jevtović sa desne strane pogodio "u čelo" imenjaka Pavkova, koji je efektno završio akciju započetu 30-ak sekundi ranije na drugoj strani, gde je Nemanja Tomić perfektnim lob pasom sa levog krila "izbacio" Veljka Batrovića u idealnu priliku, a Crnogorac pogodio "u čelo" istrčalog Milana Borjana.

Dok su Nišlije tražile crveni karton za golmana domaćih, Jovan Šegrt je s pravom pokazao da se igra nastavi, loptu je sa svoje polovine izneo Riveiro Žander, ona je potom stigla na suprotnu stranu do Jevtovića, koji je ugledao Pavkova na petercu i asistirao mu za drugi gol ove nedelje.


Milan Pavkov rešio je u sredu uveče utakmicu sa Helsinkijem ulaskom sa klupe, a ove subote bio deo potpuno nove startne postave za duel sa najvećim rivalom iz prošle sezone, ali u bitno drugačijem ambijentu.

Vladan Milojević napravio je sedam izmena u odnosu na prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa su tri dana pred put u Finsku na revanš šansu od prvog minuta dobili Radovan Pankov, Riveiro Žander, Hoze Kanjas, Milan Jevtović, Veljko Simić, povratnik u klub Miloš Degenek, kao i strelac gola koji je razgalio preko 36.000 navijača.

Za razliku od Branka Jovičića, koji se sprema za operaciju kolena posle povrede zadobijene u duelu sa Fincima, Filip Stojković, Nemanja Milunović, Milan Rodić, Marko Marin i Ričmond Boaći našli su se među 5.189 ljudi na tribinama, dok je Mirko Ivanić za svaki slučaj bio upisan u protokol.

Ivanić je mogao i da reši neizvesnost nakon što ga je Milojević u 63. minutu poslao na teren umesto Veljka Simića, ali je njegov udarac levom iskosa Nikola Petrović uspeo da zaustavi, ali tako da je El Fardu Ben trebalo samo da ćušne loptu u nebranjenu mrežu, što se i dogodilo - 2:0.

Na otvaranju Superlige 2019-20 oba rivala zabeležila su sigurne pobede kod kuće: Crvena zvezda savladala je Javor 2:0, Radnički nadigrao Proleter 3:0.

"Meraklije" je ovog puta u prestonicu doveo novi trener, Simo Krunić, koji nije mogao da računa na povređenog Japanca, Riotu Nomu, kao i tandem pozajmljen upravo iz Crvene zvezde, Erika Jirku i Dejana Melega.

Kada je Radnički poslednji put savladao Crvenu zvezdu u Beogradu za pobedu su se dodeljivala dva boda, a pre i posle tih 1:2 iz 1970. godine "Real sa Nišave" neporažen je otišao na jug samo sedam puta.

Crvena zvezda: Borjan - Pankov, Degenek, Babić, Žander - Kanjas (od 72. Vulić), Jovančić - Jevtović (od 83. Vukanović), Ben, Simić (od 63. Ivanić) – Pavkov.

Radnički: Petrović - Todorovski, Stevanović, Ostojić, Đorđević - Bondarenko, Batrović (od 72. Knežević) - Stojanović (od 69. Haskić), Tomić, Čumić – Mihajlović (od 81. Đilas).

Nepotpuno 2. kolo otvoreno je goleadom u prvoj utakmici elitnog ranga odigranoj u Bačkoj Topoli, gradu koji će imati lidera na tabeli makar nekoliko sati, dok ne bude završeno u Beogradu, Šapcu, Novom Sadu i Surdulici.

Dueli Javor - Partizan i Rad - Čukarički odloženi su zbog nastupa dva naša predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koje su u slučaju Radničkog trajale 180 minuta.

Tok utakmice:

88 - Čumić! Kakva šansa! Drugi put na utakmici napadači Radničkog istrčali su pred Borjana, drugi put pokušali lobom i drugi put ispali su neozbiljni. Posle Batrovića u prvom poluvremenu, ni Čumić se nije snašao u situaciji "1 na 1" sa reprezentativcem Kanade.

85 - GOOOOL! BEN! Krunić je krenuo na sve ili ništa u finišu, pojavio se ogroman prostor na polovini Radničkog, pa je Ben u razmaku od 30-ak sekundi imao dve dobre šanse za gol - prvi udarac zaustavio je Petrović, koji je odbranio i Ivanićev pokušaj sa suprotne strane, ali nije mogao da uradi ništa kada se lopta našla pravo pred Benom - 2:0.

83 - Treću izmenu izvršio je i Milojević, šansu umesto Jevtovića dobio je Vukanović.

80 - Aplauzi za Žandera! Ponovo je Radnički odigrao dobru kontru, ponovo je Čumić bio u šansu, ali ga je Brazilac u sprintu stigao i izblokirao njegov pokušaj pasa ka Mihajloviću u sredinu. Bila bi to poslednja šansa za Mihajlovića da postigne gol protiv bivšeg kluba, jer ga je Krunić minut kasnije zamenio i poslao veterana Đilasa na teren.

72 - Tri izmene u kratkom roku, Vulić umesto Kanjasa za Zvezdu, odnosno Knežević umesto Batrovića i Haskić umesto Stojanovića za Radnički.

66 - Ben, u zid! Zvezda se odlučila za najprostiju varijantu, Ivanić je posle sudijskog zvižduka samo "pipnuo" loptu, a Ben "iz kolena" pogodio jednog od igrača Radničkog na gol-crti.

65 - Indirekt za Zvezdu na sedam metara od crte Radničkog!

Petrović nije ukrotio udarac Jevtovića sa distance, lopta se od njegovih grudi odbila na peterac, gde se Stevanović nepotrebno uspaničio, odlučio da "gradi" loptu i čeka golmana da je pokupi, pa je ipak odigrao unazad prema Petroviću, a on tada već nije imao kud. Kao ni Šegrt.

63 - Milojević uvodi Ivanića, napolje će Simić.

61 - Ben! Petrović! Istakao se golman Radničkog kod udarca napadača domaćih. To što je igrao i protiv Helsinkija nikako ne utiče na Benovu energiju i volju, od starta je raspoložen, aktivan i opasan.

57 - Stojanović! Pankov! Do juče su bili saigrači, sada na različitim stranama i taj duel pripao je novom defanzivcu Crvene zvezde. On se požrtvovano bacio u jednoj od retkih gužvi pred Borjanom i izblokirao udarac veterana koji je i sam igrao za Zvezdu. Biće korner.

50 - Degenek! Prva šansa za povratnika posle kornera koji je izveo Ben, ali Degenekov udarac levom nogom iskosa nije bio dovoljno precian.

46 - Drugo poluvreme nastavljeno je bez promena u postavama, ali sa zamenjenim stranama, pa sada crveno-beli napadaju ka severu, a plavi ka jugu.

45+2 - Poluvreme. Radnički je bio opasniji i konkretniji, ali Crvena zvezda vodi. Čumiću četiri šuta nisu bila dovoljna, Pavkovu jeste jedna šansa.

41 - GOOOL, PAVKOV! Instant kazna za Čumićeve promašaje stigla je na drugoj strani samo minut kasnije. Jevtović je centrirao sa desnog krila i pogodio Pavkova u čelo, tako da Zvezdin centarfor usamljen na petercu nije umeo da promaši - 1:0!

40 - BATROVIĆ, BORJAN! Sevnula je kontra Radničkog u Beogradu, izgubljenu loptu domaćih na sredini terena Tomić je jednim potezom pretvorio u stopostotnu šansu i lob pasom sa levog krila izbacio Batrovića pred Borjana, ali se brzonogi napadač nije snašao - pokušao je da lobuje golmana Crvene zvezde i pogodio ga u lice!

Gosti su na kratko tražili od Šegrta da prekine igru i pokaže Borjanu crveni karton za igranje rukama van kaznenog prostora, ali je sudija pokazao da se igra nastavi i bio u pravu.

30 - Pauza! Šegrt je prekinuo igru i pokazao igračima da se osveže, predahnu i potom nastave.

25 - Tomić! Pokušao je nekadašnji fudbaler Partizana da postigne spektakularan gol gađajući dalji Borjanov ugao iskosa sa leve strane, ali je "parabola" otišla preko prečke.

23 - Ben, korner! Polovina prvog dela igre bila je potrebna crveno-belima za prvu dobru šansu, koju je publika nagradila aplauzom. Ben i Pavkov su odigrali brz "dupli pas", levonogi napadač je prvo predriblao Ostojića pa šutirao precizno sa ivice kaznenog prostora, ali ne i dovoljno jako da bi se savladao budni Petrović.

10 - Šansa za Radnički! Opasnu akciju odigrale su Nišlije po desnoj strani, Stojanović je sa gol-crte vratio u sredinu prema Čumiću, a ovaj iz TRI puta nije uspeo da savlada Borjana. Jednom ga je izblokirao Kanjas, drugi put Žander, a iz trećeg je bi neprecizan.

1 - Počelo je, glavni arbitar je Jovan Šegrt, a temperatura vazduha u 20 časova iznosila je 32 stepena Celzijusova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC