• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bašakšehir ima novac, Olimpijakoš ima prednost!

Autor mondo.rs

Burna pobjeda crveno-bijelih iz Pireja u Istanbulu.

Vicešampion Turske imao je igrača manje i penal više ove srijede uveče na "Fatih Terimu", ali će vicešampion Grčke imati gol više za sedam dana kada počne revanš na "Karaiskakisu".

U prvom od dva duela treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona: Bašakšehir - Olimpijakos 0:1 (0:0).

Zapravo, možda bi klub iz Pireja ove sezone trebalo zvati Olimpijakoš, jer su u ekipi portugalskog stručnjaka Pedra Martinsa u Istanbulu nastupila trojica Portugalaca i još dvojica Brazilaca, mada su akciju za jedini pogodak u 53. minutu odigrali Francuz i Grk.

Novajlija iz Fenerbačhea, omaleni veteran Matje Valbuena, jednim potezom izbacio je čuvara na ivici šesnaesterca sa desne strane i potom u čelo pogodio Jorgosa Masurasa, poslije čega jednom od trojice grčkih fudbalera u postavi crveno-bijelih nije bilo teško glavom da savlada Merta Gunoka.

MAT U 89. MINUTU: SPAJIĆ JE PROBAO, NIJE STIGAO

Bio je to 25-godišnjem Masurasu prvi gol ove sezone nakon što je prošle kao novajlija iz Panioniosa pogodio samo četiri puta na 22 nastupa u dresu najtrofejnijeg i najpopularnijeg kluba Grčke.

Martinsov kolega Buruk Okan odregovao je tada ofanzivnim izmjenama, jedan za drugim na teren izlazili su Azubuike Okečukvu, Eljero Elija i Demba Ba, međutim nervozni "narandžasti iz Stambola" koji su se hrabro umiješali u čuvenu trojku iz tog grada - Galatasaraj, Fenerbahče, Bešiktaš - nisu do kraja uspjeli mnogo da promijene.

Ostali su sa igračem manje u polju, kada je Irfan Kaveči u 80. minutu sa žutim kartonom nekontrolisano ušao u Madija Kamaru, pa Orel Grinfeld sa Islanda nije imao kud, baš kao što nije imao kud ni u nadoknadi vremena. Rezervista Bruno nepotrebno je podigao ruku i čuvao glavu kod centaršuta Gaela Klišija, čime je isprovocirao penal za rivala, međutim udarac bosansko-hercegovačkog reprezentativca Edina Višće ukrotio je Žoze Sa i sačuvao minimalnu prednost Grcima pred revanš u Pireju.

Za Olimpijakos, koji je u prethodnoj rundi deklasirao Viktoriju Plzen (0:0, 4:0), nije nastupio mladi Lazar Ranđelović. Šansu je čekao sa klupe, ali su prednost dobili Kamara, Bruno i Jusef El Arabi.

Bašakšehir: Gunok - Kaisara, Šeđu, Vijeira, Kliši - Višća, Takdemir (od 63. Okečukvu), Kaveči, Robinjo - Kriveli (od 81. Ba), Gulbrandsen (od 69. Elija).

Olimpijakos: Žoze Sa - Elebdelauji, Merijah, Semedo, Cimikas - Buhelakis, Giljerme - Podense, Valbuena (od 73. Kamara), Masuras (od 83. Bruno) - Gerero (od 89. El Arabi).

Rezultati:

sreda

Krasnodar - Porto 0:1 (0:0)
/Serđo Oliveira 89/

Bašakšehir - Olimpijakos 0:1 (0:0)
/Masuras 53/

Bazel - LASK 1:2 (0:0)
/Zufi 87 - Trauner 50, Klaus 82/

Kluž - Seltik 1:1 (1:1)
/Rondon 28 - Forest 37/

Maribor - Rosenborg 1:3 (0:0)
/Tavareš 70 - Soderlund 50, 64, Jensen 71/

utorak

Apoel - Karabag 1:2 (0:0)
/Merkis 95 - Emreli 54, Gej 69/

PAOK - Ajaks 2:2 (2:1)
/Akpom 32, Matoš 38 - Janulis ag 10, Huntelar 57/

Dinamo Zagreb - Ferencvaroš 1:1 (1:0)
/Olmo 7 - Siger 60/

Klub Briž - Dinamo Kijev 1:0 (1:0)
/Vanaken pen 37/

Crvena zvezda - Kopenhagen 1:1 (1:0)
/Pavkov 44 - Vind pen 83/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC