• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Zrenjanin poželeo sreću "orlovima": Plus 20!

Autor mondo.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo pobedila u drugoj proveri za Svetsko prvenstvo. Nije sve prošlo glatko, ali to je i bilo očekivano. Dugačak aplauz nacionalnom timu...

 Srbija-Finska-prijateljska-utakmica-u-Zrenjaninu-uzivo-prenos Izvor: MN PRESS

Bilo je uspona, padova, ali pobeda Srbije nije bila dovođenja u pitanje.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića istrčali su na parket "Kristalne dvorane" bez petorice igrača (Bogdanovića, Bjelice, Micića i Gudurića, kao i Jokića, koji se još nije priključio ekipi) i dobili od Zrenjaninaca lep ispraćaj na Svetsko prvenstvo.

Na takav prijem su podjednako lepo i uzvratili.

Srbija - Finska 95:75 (28:25, 26:11, 24:24, 17:15)



Pred više od 3.000 gledalaca, "orlovi" su odigrali ravnopravnih 15 minuta prvog dela, tokom kojih su gosti sa Baltika uglavnom šutirali sa distance i pogađali. U prvih šest i po minuta minuta ubacili su pet trojki i izazvali tajm-aut srpskog selektora, sa koje je poslata poruka ekipi da se uozbilji u odbrani.

Sredinom druge četvrtine, Vladimir Lučić je pokušajem snažnog zakucavanja "razdrmao" i ekipu i dvoranu, pa je nekoliko minuta posle pogodio trojku za mirnu prednost na pauzi, 47:34.

Međutim, Finci nisu bili "prelomljeni", već su počeli drugi deo serijom 12:0, koja je izazvala još jednu reakciju selektora i domaće ekipe. "Orlovi" su potom trojkama Stefana Jovića, Marka Simonovića i Miloša Teodosića vratili dvocifrenu prednost (67:55) i trijumf više nije bio upitan.

Štaviše, Đorđević je "ispraznio" klupu i poslao na teren sve igrače iz rotacije i svi su postigli bar po dva poena.

Ovo je bio sastav Srbije u Zrenjaninu: Teodosić, Jović, Avramović, Milosavljević, Todorović, Lučić, Simonović, Birčević, Marjanović, Milutinov, Raduljica, Jovanović.

Naredni, poslednji meč u Srbiji, "orlovi" će odigrati u subotu u Štark areni na Novom Beogradu protiv Litvanije, takođe od 21 čas, uz direktan prenos na TV Arena sport. Odmah potom, otputovaće na pripremni meč u Litvaniju, pa na Akropolis kup u Atinu i onda u Aziju, gde će 31. avgusta odigrati prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kini.

SRBIJA: Teodosić 7 (7 as), Simonović 11 (3/4 za tri), Lučić 9, Milosavljević 11 (5 as), Raduljica 8, Birčević 10 (2/3 za tri), Todorović 2, Milutinov 8 (11 sk), Jović 12 (6 as), Avramović 2, Jovanović 3, Marjanović 12.

Ovako je tekla utakmica u Zrenjaninu:



/PRVA ČETVRTINA/

Lepršav početak Srbije, ali i Finske.

Birčević je pogodio trojku, Milosavljević je iskoristio atraktivno dodavanje Raduljice, a tim sa Baltika ubacio je čak pet trojki u prvih šest i po minuta košarke. Kanervo je pogodio za 21:21, a Gustavson promašio šut za vođstvo.

"Hajde da šutiraju iz driblinga, sve im je 'catch and shoot'", kritikovao je Đorđević igru svog tima pri rezultatu 21:23.

Milosavljevićeva trojka (druga za naš tim) donela je izjednačenje u poslednjem minutu prve deonice (24:24), a Lučić je na Jovićevu asistenciju postavio 28:25 za kraj prve deonice.

/DRUGA ČETVRTINA/

Simonović je potom namestio ruku u ćošku kod klupe i pogodio svoju prvu trojku za "plus 7" (31:24), a zatim se na taj pogodak nadovezao Milosavljević, svojim devetim poenom, kojim je postao najefikasniji igrač.

Anti Kanervo je potom ubacio svoju drugu trojku, kao i Stefan Birčević. Finci nisu dopuštali našem timu da se "odlepi" (33:30), ali je veliki nalet ipak usledio.

Sredinom drugog kvartala, Lučić je dobio aplauz punih tribina jer je pokušao da zakuca nakon prodora. Iznudio je prekršaj i slobodna bacanja, a iskoristio drugi penal (36:30). Na taj način, "orlovi" su počeli da hvataju zalet i na tom talasu je Lučić postigao trojku, za "plus 13" na pauzi - 47:34.

Poluvreme: Teodosić 2 (4 as), Simonović 5, Lučić 7, Milosavljević 9, Raduljica 8, Birčević 8, Todorović, Milutinov 8, Jović 7, Avramović (5 as).

/TREĆA ČETVRTINA/

Furiozno su Finci ušli u drugi deo meča - serijom 12:0! Tražio je selektor Đorđević tajm-aut, ali ni to nije prodrmalo njegov tim, pa su se gosti sa Baltika primakli na samo šest poena zaostatka (54:48).

Taj nalet Finaca prekinuo je Jović, svojom drugom trojkom za 57:48. Nedugo potom, Đorđević je prvi put sa klupe podigao Bobana Marjanovića, a navijači su taj potez selektora pozdravili aplauzom, kao i ulazak srpskog NBA centra.

Usledio je mirniji period za srpski tim, jer su Simonović i Teodosić praktično sa istog mesta (iz levog kornera) pogađali trojke i vratili "orlovima" dvocifrenu prednost (67:55). U sledećoj akciji, Marjanović je takođe postigao prvi poen i to pod faulom, za još aplauza dvorane i za vođstvo 70:56.

Nije prošlo mnogo, a Marjanović je samo spustio loptu kroz obruč, za maksimalnih 78:58.

/ČETVRTA ČETVRTINA/

U revijalnoj atmosferi, ali i uz neophodnu dozu ozbiljnosti, "orlovi" su kroz četvrtu deonicu mirno privodili posao kraju. Utakmica je tada ušla u očekivano sporiji ritam i samo je bilo pitanje kojom razlikom će naš tim pobediti.

Marjanović je napustio teren sa 12 poena, a Milosavljević je odmah potom pogodio sa distance i svojim 11. poenom postao peti "dvocifreni" igrač Srbije. Do tog trenutka, u strelce se među domaćima nisu upisali u strelce samo Aleksa Avramović, Nikola Jovanović i Dejan Todorović, koji je u narednom minutu iskoristio slobodno bacanje.

Tim pogocima, Srbija je otišla na novi maksimum od 22 poena prednosti (90:68), posle čega je Jovanović zakucao posle asistencije Todorovića za "plus 24" (92:68).

Za kraj utakmice, pogodak iz igre dao je i  Aleksa Avramović. Publika je i taj potez pozdravila aplauzom, kao i kompletan nastup Saletovih "orlova".

Konačan rezultat bio je 95:75 za Srbiju.

Pogledajte zagrevanje Bobana Marjanovića, uz asistenciju Miroslava "Mute" Nikolića.

Pola sata pre meča, ekipe su izašle na timsko zagrevanje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC