• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Remi na "Tušnju", Bradonjić junak Radnika

Autor mondo.ba

Okršaj Tuzla sitija i Željezničara završen je podjelom bodova (2:2), dok je u Ugljeviku Radnik u drugom poluvremenu iskoristio brojčanu nadmoć na terenu i preokrenuo rezultat protiv Zvijezde 09 (1:4), uz het-trik Vladimira Bradonjića.

Jedanaesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine otvorili su mečevi na "Tušnju", gdje su se u derbiju sastali Tuzla siti i Željezničar, i Ugljeviku, gdje su koplja ukrstiti "fenjeraš" Zvijezda 09 i Radnik.

Nakon 90 minuta igre na tuzlanskom stadionu, rezultat je bio neriješen – 2:2.

Izabranici Milenka Bošnjakovića dva puta su bili u prednosti nad rivalom, ali, ipak, nije uspjeli da trijumfuju i eventualnom pobjedom "preskoče" Osimov tim i vrate se na lidersku poziciju.

Rana faza prvog poluvremena ponudila je dva pogotka.

Poveo je domaćin u 10. minutu pogotkom Nermina Crnkića, koji je prevario dva fudbalera gostujućeg sastava i na lijevoj strani se namjestio na udarac koji je materijalizovao pogotkom smjestivši loptu uz desnu stativu Erićevog gola.

Samo tri minuta kasnije tim sa Grbavice vratio je stvari na početak. Mehmed Alispahić "izbacio" je na lijevoj strani Antonija Pavića koji upućuje skoro pa savršen centaršut i pronalazi Sulejmana Krpića, koji udarcem glavom postiže svoj osmi ovosezonski pogodak.

Nakon izjednačujućeg pogotka, Željezničar je preuzeo inicijativu i stvorio tri stopostotne šanse do kraja poluvremena, ali iste u gol nisu pretvorili Zec, Sipović i već pomenuti Krpić.

Odličan fudbal ponudilo je i drugih 45 minuta. Nakon šest minuta igre u drugom poluvremenu, stopostotnu šansu za preokret nije iskoristio Mladen Veselinović, koji sa dva metra nije poentirao nakon asistencije Ermina Zeca.

Kazna je uslijedila samo šest minuta kasnije, kada je grešku čuvara mreže Željezničara Erića poslije kornera iskoristio defanzivac domaćeg sastava Jovo Kojić.

Ipak, petnaest minuta prije kraja Željezničar je ponovo uspio da se vrati u meč i na kraju se u Sarajevo vrati sa jednim bodom, čime je zadržao vrh.

Nemanja Zlatković je odmogao svom timu napravivši prekršaj za jedanaesterac nad Sinanom Ranovićem, a realizator penala bio je strijelac i prvog gola za Željezničar, Sulejman Krpić.

U samom finišu, Tuzlaci su propustili stopototnu šansu da i treći put povedu. U prilici za gol bio je najbolji strijelac takmičenja Vojo Ubiparip, ali je pogodio prečku.

TUZLA SITI: Fejzić, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Stjepanović, Sarčević, Terzić, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

ŽELJEZNIČAR: Erić, Stevanović, Pavić, Krpić, E. Zec, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Bojo, Osmanković, Sipović.

U Ugljeviku, poslije prvog poluvremena, pozitivnom rezultatu i prvoj "trojci" u sezoni bliži je bio tim iz etno-sela Stanišići, koji je protiv izabranika Mladena Žižovića vodio rezultatom 1:0.

"Krivac" za takav razvoj situacije je lijevi bek Radnika Slaviša Radović, koji je u 21. minutu zatresao vlastitu mrežu.

Ipak, da stvari ne budu idealne za domaće u tom dijelu igre, "pobrinuo" se ofanzivac Ognjen Đelmić, kojem je glavni sudija Admir Šehović za samo četiri minuta igre pokazao dva žuta kartona, pa je tim Slavoljuba Bubanje poslije 30 minuta igre ostao sa desetoricom na terenu.

Činjenicu da ima igrača više, Radnik je maksimalno iskoristio u drugom poluvremenu.

U 57. minutu na 1:1 je izjednačio Miloš Plavšić, a već u 70. minutu rezultat je preokrenuo Vladimir Bradonjić, koji je na teren ušao samo četiri minuta ranije prije pomenutog Plavšića.

U 77. minutu još jedan igrač Zvijezde 09 je morao van igre zbog crvenog kartona. Bio je to Luka Janković zbog spriječavanja postizanja pogotka u izglednoj situaciji, nakon čega je Bradonjić još dva puta poentirao i to u 80. i 88. minutu.

ZVIJEZDA 09: Manojlović, Janković, Benović, Mehmedagić, Koreia, Đelmić, Marković, Stjepanović, Vojinović, Bađi, Hairlahović.

RADNIK: Bilobrk, Radović, Simonović, Mekić, Vasić, Peco, Maksimović, Karić, Plavšić, Đurić, Šubert.

PREMIJER LIGA BiH – 11. kolo

Tuzla siti – Željezničar 2:2 (1:1)
/Crnkić 10, Kojić 58 – Krpić 13, 75 pen/

Zvijezda 09 – Radnik 1:4 (1:0)
/Radović 21 a.g. – Plavšić 57, Bradonjić 70, 80, 88/

Čelik – Sloboda 0:0

Nedjelja:

Mladost – Sarajevo (16.00)

Zrinjski – Široki Brijeg

Borac – Velež (17.00)

TABELA: Željezničar (+1) 23, Tuzla siti (+1) 21, Sarajevo 20, Zrinjski 19, Radnik (+1) 18, Sloboda (+1) 13, Čelik (+1) 13, Borac 12, Široki Brijeg 11, Velež 11, Mladost 8, Zvijezda 09 (+1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC