• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krišto i Vučić na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu

Autor Nikolina Damjanić

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto potvrdila je da će učestvovati na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

 Ekonomski forum u Dacvosu 2023 Izvor: Anadolija/Dursun Aydemir

"Godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma počeo je u Davosu. Radujemo se razgovorima o raznim istaknutim pitanjima sa globalnim liderima na Svjetskom ekonomskom forumu ove sedmice", objavila je Krišto na "Tviteru".

I predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće do četvrtka u švajcarskom Davosu, na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Tokom trodnevnog boravka u Davosu Vučić će prisustvovati skupovima svjetskih lidera, među kojima je i sesija na temu „Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu“, saopštio je kabinet predsjednika Srbije.

Na sajtu Foruma je najavljeno da će Vučić u četvrtak biti govornik na panelu „Širenje horizonata Evrope“, sa predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom, i premijerima Albanije i Irske, Edijem Ramom i Leom Varadkarom.

Svjetski ekonomski forum počeo je juče u švajcarskom gradu Davosu i ove godine učestvuju 52 šefa zemalja i vlada i gotovo 600 poslovnih rukovodilaca, a trajaće do petka, 20. januara.

Organizatori su saopštili da će tema ovogodišnjeg foruma biti pitanja sa kojima se svijet suočava, rat i sukob, ekonomski pritisci i klimatske promjene.

Predsjednik Foruma Borge Brende izjavio je da nema sumnje da će 53. Forum u Davosu biti održan usljed najkomplikovanije geopolitičke situacije i ekonomske krize u proteklih nekoliko decenija.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE