• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova radna mjesta u "Svislajon-Takovu"

Premijer RS Milorad Dodik i predsjednik Koncerna "Svislajon-Takovo" ozvaničili početak rada pogona za proizvodnju konditorskih proizvoda.

 Nova radna mjesta u "Svislajon-Takovu" Izvor: MONDO

U pogonu, u koji je uloženo 18 miliona evra, godišnje će biti proizvođeno 10 000 finalnih prehrambenih proizvoda, čime će se uvrstiti u vodeće proizvođače u Evropi.

Dodik je istakao da je ovo značajan datum ne samo za Trebinje već i za cijelu RS,  koja je dobila jednog novog i značajnog poslovnog partnera, te da su  stvoreni  uslovi i za nova radna mjesta.

On je napomenuo da su   zapuštene hale  rekonstrisane i pretvorene u jedan  od najsavreminijih objekata za ovu vrstu proizvodnje.   

"Ova kompanija ima već svoju prodajnu mrežu i nesmetano će plasirati  proizvode, a ono što je najbolje je da je jedan broj radnika iz Industrije alata u ovoj proizvodi  našao posao", rekao je Dodik i istakao da je pozitivno to što se vrijeme teške ekonomske situacije pokreće  proizvodnja  u  novom   i profitabilnom  pogonu. 

Rodoljub Drašković,  vlasnik Koncerna "Svislajon-Takovo", u okviru kojeg  će i raditi Fabrika u Trebinju,  istakao je  da je riječ o početku rada jednog novog giganta u prehrambenoj industriji u kojem  će se u prvoj godini biti proizvedeno  10.000 tona finalnih proizvoda iz prehrambnenog programa.

On je istakao da je    u naredne tri godine   planirana proizvodnja od oko  30 000 tona proizvoda,  koji će  biti plasirani   u  Evropu i svijet, čime će ova fabrika  biti   uvrštena   u vodeće evropske  proizvođače. 
Drašković kaže da  će  ovo biti najprofitabilnija fabrika u jugoistočnoj Evropi i napominje    da  je  obezbijeđena    procesna  računarska   i automatizovana  oprema najsavremenija u Evropi, te da je  u roku   od   pet  mjeseci završena rekonstrukcija   19 500  metara  kvadratnih proizvodnog  prostora.

"Sa svojim stručnjacima sam osvojio tehnologiju, imamo vrhunski kvalitet, tržište, tako da ne brinem za ovu fabriku, koja će znatno doprinijeti revitalizaciji Industrije alata",  rekao je Drašković ističući da će se 30 odsto   procesa koji se bude ostvarivao u ovoj fabrici ulagati u Industriju alata,  iz čijeg sastava su hale, i to  u one objekte koji imaju tržišnu orjentaciju i budućnost.

U ovim halama, kaže   Drašković,  20 godina Industrija alata je  proizvodila samo gubitke, a  od danas   će ovde,  sa novom opremom i   proizvodnim programom, biti ostvarivan   profit koji će ostati u Trebinju i Hercegovini.  Drašković je napomenuo da je trenutno zaposleno 170 radnika, većinom iz Industrije alata, i da će se   taj broj povećavati  sa širenjem proizvodnje i otvaranjem novijh linija.  (Srna)


Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE