• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac ima i rvače

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Sportska porodica Borca bogatija je za još jedan klub.

 Borac ima i rvače Izvor: MN PRESS

MEDALJE - Džudisti i rvači nam donose medalje sa Mediterana
Izvor: MN PRESS
Sportska porodica Borca bogitacija je za još jedan klub. Od prošle godine u Banjaluci postoji i Rvački klub Borac, koji je prvi i jedini klub u Banjaluci.

Rvački klub “Borac“- Banja Luka zvanično postoji od maja 2014. godine kada je završena sudska registracija i upis u registar Udruženja građana.

Jedan od najzaslužnijih što i rvački klub egzistira u Banjaluci je predsjednik RK Borac Saša Lazić, koji je za naš portal govorio o počecima kluba.

“ Podrška za osnivanje kluba stigla je od strane Momira Kecmana, bivšeg svjetskog i evropskog vicešampiona. Na taj način htio je da se oda počast svojoj Matici, jer je porijeklom iz Bosanskog Petrovca. Kako u Republici Srpskoj ne postoji niti jedan rvački klub, „Borac“ je prvi takve vrste.Velika kadrovska podrška stiže od strane RK „Radnički“ Beograd. Gospodin Mladen Kecman, koji vodi klub, a inače je i rvački sudija, kaže da će nam pružiti svaku podršku u radu. Plan je da u naredna dva mjeseca osnujemo i rvački Savez, kako bismo omogućili odlazak naših članova na međunarodna takmičenja”, kaže Lazić za MONDO.

 Na nivou BiH postoji nekoliko klubova koji su već dio Rvačkog saveza BiH, i dugo se čeka oživljavanje ovog sporta u Republici Srpskoj da bi se konačno napravio zajednički Savez.

“ Rvački klub „ Borac“ svakoga dana dobija značajne riječi hvale i podrške od strane domaćih i svjetskih klubova. Gospodin Fahrudin Hodžić, naš olimpijac je sa nama već stupio u kontakt i ponudio direktnu saradnju i naše uključenje u takmičarski dio”, kaže Kecman.

Da se dobra vijest daleko čuje svjedoči i kontakt iz daleke Australije.

“ Vijest o RK „Borac“ je stigla i do daleke Australije, u Pert, i radosno nas pozivaju da zajednički promovišemo sport i da ih ubrzo posjetimo”.

Izvor: mondo.ba

U Rvačkom klubu Borac planiraju da ovaj sport približe i građanima Banjaluke, kako bi što više mladih počelo da se bavi rvanjem.

“ Za kraj marta, tačnije 28.3 u sali Sport Trend sa početkom u 14 časova, planirana je prezentacija rvanja kao sporta. Naši gosti će biti slavni bivši rvači, kao i sadašnji članovi RK „Radnički“ iz Beograda i mnogi drugi uspješni gosti iz svijeta sporta”, kaže Lazić i dodaje kako su već uveliko počeli sa treninzima.

 "Treninzi su počeli na banjalučkom Velesajmu u sali Sport Trend, svakog utorka i četvrtka od 20 časova. Cijena treninga je prilagođena našem standardu i iznosi 20 KM. Za treniranje nam nije potrebno ništa osim patika trenerke i dobre volje”, završio je Lazić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Volim Borac

Kad smo već kod toga - da li postoji nekakva kategorizacija i uslovi kako neki klub može uzeti ime Borac jer to je brend, svetinja, Banjaluka, Republika Srpska, simbol jednostavno

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC