• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Šetnja "orlova" do Olimpijade

Autor mondo.ba

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević izjavio je da su "orlovi" najkvalitetnija ekipa kvalifikacija za Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru, ali ne vjeruje da će Beograd biti domaćin kvalifikacionog turnira.

 Igor Rakočević uvjeren u plasman Srbije na OI u Riju Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Nekadašnji kapiten Srbije stigao je u Banjaluku u posjetu Košarkaškom savezu Republike Srpske i tom prilikom je banjalučkim medijima istakao da su "male šanse da Srbija dobije organizaciju jednog od tri kvalifikaciona turnira", koji će biti odigrani u junu naredne godine.

Iako će samo pobjednici turnira izvaditi olimpijsku vizu, Rakočević je veliki optimista kad je riječ o prvom samostalnom plasmanu Srbije na Olimpijadu.

"Iskreno, šanse da dobijemo domaćinstvo nisu prevelike jer su naši protivnici ekonomski mnogo superiorniji. Učinićemo sve da se prikupi što više novca preko Vlade Srbije, ali jednostavno ne možemo da se borimo protiv Turske ili Italije, iako ćemo pokušati da dobijemo mjesto. S druge strane, šanse da se plasiramo u Brazil su jako velike. Imamo ekipu koja je bila dominantna na cijelom Eurobasketu i zbog jedne lošije utakmice smo izgubili medalju. Daleko smo najjači tim koji će konkurisati za prolaz dalje", izjavio je Rakočević, a prenosi štampa u Banjaluci.

Potpredsjednik KSS se između ostalog osvrnuo i na saradnju sa KS RS.

"Primarni cilj je da napravimo dobru, kvalitetnu i učestalu saradnju dva saveza. Djeca i mladi igrači koji treniraju u Srpskoj su naša djeca i želimo da ih animiramo tako da, po prirodi, njihov put bude ka dresu Srbije. Roditelji moraju da znaju da je nama svako dijete bitno i da ne pravimo razliku između djece u Banjaluci, Kragujevcu ili Nišu. Svi će imati istu priliku da obuku dres 'orlova'. Oni moraju da znaju da neko misli na njih i želimo da budu dio naše nacionalne garniture. Organizovanje turnira, kontrolnih treninga, kontrolisanje igrača, usavršavanje trenera i posjeta delegacija RS i obrnuto su načini na koji želimo to da sprovedemo".

Poslije gostovanja srpske ekipe koju predvodi selektor Aleksandar Đorđević, prvi čovjek KS Srpske Boris Spasojević najavio je skoro gostovanje košarkašica Srbije u Banjaluci.

"Nismo još sve precizirali, ali siguran sam da će dolazak srpskih košarkašica proći zapaženo kao što je bilo gostovanje Srbije i Slovenije u gradu na Vrbasu", naglasio je Spasojević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC