• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalčo poslastica!

Autor mondo.ba

Fiorentina napadala, povela sa desetoricom, primila gol, pa se branila od ataka Bolonje. Na kraju najpoštenije, svakom po bod, u premijernom meču 24. kola Serije A.

Sjajan meč na stadionu "Renato Dal'Ara" odigrali su Bolonja i Fiorentina, a susret je okončan miroljubivo, iako na terenu baš i nije izgledalo tako.

Mnogo borbe viđeno je u Bolonji, a na kraju su obje strane morale da se zadovolje po bodom.

BOLONJA - FIORENTINA 1:1 (0:0)

Trener "viole" Paulo Sousa ostavio je na klupi dva svoja najbolja strijelca, Josipa Iličića i Nikolu Kalinića, ali su gosti nošeni podrškom više od 2.000 svojih navijača pokazali mnogo više u prvom poluvremenu.

Ipak, Kuma Bubakar i Kristijan Teljo nisu uspjeli da iskoriste stvorene šanse, pa je ekspresno na poluvremenu reagovao kormilar Fiorentine i umjesto Bubakara uveo Kalinića u igru.

Matijas Fernandez u 57. minutu napravio je pravu glupost i ostavio svoju ekipu na cjedilu. Nakon što je samo deset minuta ranije dobio javnu opomenu, zbog povlačenja za dres protivničkog igrača, arbitar Luka Banti opravdano mu je pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Isključenje Fernandeza kao da je više prijalo gostima, jer su bukvalno već u sljedećem napadu stigli do vođstva. Sjajni Teljo uputio je loptu u šesnaesterac Bolonjeza, a Federiko Bernardeski svojim prvim golom ove sezone donio je prednost "violi".

Ipak, šok domaćih kratko je trajao. Ekspresno je Bolonja izjednačila u 63. minutu, i to skoro iz identične akcije kao kod gola tima iz Firence. Emanuele Đakerini iskoristio je asistenciju Godfrida Donsaha i izjednačio na 1:1.

...
Izvor: YouTube

Imali su domaći fudbaleri skoro pola sata da dođu i do drugog gola i pobjede. Fiorentina je sa desetoricom nastojala da sačuva barem bod, dok igrači Bolonje stihijskim napadima nisu uspjeli da učine ništa više osim šanse Safira Taidera, kada je odlično na golu "ljubičica" reagovao Ćiprijan Tatarušanu i spriječio domaće da dođu do trijumfa.

Fiorentina je tako propustila da iskoristi povoljan raspored i približi se vodećem dvojcu, Napoliju i Juventusu. Po bod u duelima sa ekipama iz "donjeg doma", Đenove i Bolonje, sigurno ne može zadovoljiti tim iz Firence, kojem ostaje borba za treće mjesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

SERIJA A - 24. KOLO

Bolonja - Fiorentina 1:1 (0:0)
/Đakerini 63 - Bernardeski 59/

Đenova - Lacio (20:45)

U nedjelju:

Verona - Inter (12:30)
Napoli - Karpi (15:00)
Torino - Kjevo
Frozinone - Juventus
Sasuolo - Palermo
Milan - Udineze
Atalanta - Empoli (18:00)
Roma - Sampdorija (20:45)

TABELA: Napoli 53, Juventus 51, Fiorentina (+1) 46, Inter 44, Roma 41, Milan 39, Sasuolo 33, Empoli 33, Lacio 32, Bolonja (+1) 30, Torino 28, Kjevo 27, Atalanta 27, Udineze 26, Palermo 25, Đenova 24, Sampdorija 24, Karpi 19, Frozinone 19, Verona 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC