Skupština RK Borac m:tel: Sve po planu

Na redovnoj sjednici Skupštine RK Borac m:tel, usvojen je Finansijski izvještaj, Izvještaj o radu, te Izvještaj Nadzornog odbora, gdje je došlo do sitnih promjena, baš kao i u sastavu delegata Skupštine.

Skupština RK Borac m:tel: Sve po planu Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

U hotelu "Bosna" danas je održana redovna Skupština rukometnog kluba Borac m:tel.

Sjednici Skupštine kluba prisustvovala su 22 delegata, a nakon što je jednoglasno usvojen Dnevni red, usvojen je zapisnik sa prethodne sjednice održane 11. juna prošle godine.

Takođe, nakon razmatranja, usvojeni su Finansijski izvještaj kluba za period od 1. decembra 2014. godine do 31. marta tekuće godine, Izvještaj o radu kluba u sezonama 2014/15. i 2015/16, te Izvještaj Nadzornog odbora za isti period.

Detaljan Finansijski izvještaj, kod kojeg je jedino suzdržan bio Stojan Atlagić, i Izvještaj o radu delegatima Skupštine, predočio je direktor Vladimir Branković, dok je prisutne o detaljima Izvještaja Nadzornog odbora upoznao predsjednik ovog tijela Boris Srdić.

Branković je naglasio da su od dolaska aktuelnog rukovodstva urađene mnoge pozitivne stvari za klub. Ukupan dug je smanjen, većina zaostalih dugovanja je izmirena, a do kraja tekuće godine biće sanirana preostala dugovanja prema bivšim članovima kluba.

Dodao je kako je prethodna sezona bila jedna od najuspješnijih u istoriji RK Borca m:tel, s obzirom da je treću godinu zaredom odbranjena dupla kruna, a većina mlađih selekcija crveno-plavih takođe je osvojila šampionske titule.

Ukupni prihodi za period od 1. januara 2015. do 31. marta 2016. godine iznose 745.243,97 KM, a rashodi 745.785,01 KM.

Planirani budžet za tekuću godinu u iznosu od 715.000 KM realizovan je 75 odsto, a svi u klubu nadaju se da će do juna taj procenat biti stopostotan.

Kada je finansijski plan za 2016. godinu u pitanju, nezahvalno je o tome pričati, s obzirom da se još ne zna u kojim će sve takmičenjima nastupiti banjalučki klub.

Branković se posebno zahvalio glavnim sponzorima, kompaniji m:tel i Novoj banci na redovnim uplatama.

Opšte mišljenje je da je pokušaj plasmana Borca m:tel u Ligu šampiona bio preuranjen i da je takva odluka donijela više štete, nego koristi klubu. Zaključeno je da će ubuduće Klub nastaviti sa politikom oslanjanja na sopstveni igrački i trenerski kadar, kako bi se dodatno smanjili troškovi.

TRIVUNDŽA

Pod tačkom Razno Dnevnog reda, član Skupštine Stojan Atlagić predložio je da rukovodstvo kluba pokuša kroz razgovor dogovoriti da u svoje redove vrati Srđana Trivundžu, koji bi, prema njegovom mišljenju, svojim znanjem i iskustvom pomogao ekipi u odbrani titule. Direktor Branković upoznao je Atlagića sa razlozima raskida saradnje sa iskusnim igračem, te ovaj prijedlog nije naišao na zeleno svjetlo kod ostalih delegata.

Na Skupštini je donešena odluka o razrješenju članova Nadzornog odbora, zbog neaktivnosti Ljiljane Radovanović, koja je u ovo tijelo imenovana ispred Gradske uprave, a zbog odlaska u penziju nije uzimala učešće u radu. Razriješeni su još predsjednik Boris Srdić i član Miloš Grujić, koji su reizabrani za nove članove, dok je prijedlog da Novislav Milaković zamijeni Radovanovićevu podržan jednoglasno.

Takođe, odlučeno je da član Skupštine više ne bude Zdravko Rađenović, koji je na lični zahtjev napustio ovo tijelo, a umjesto njega izabran je Srđan Kuzmanovic. Zbog neaktivnosti, Draško Crnogaća isključen je iz članstva Skupštine, a na njegovo mjesto izabran je Ljubo Savanović, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Opšti zaključak sa sjednice Skupštine je da se u prethodnih godinu dana radilo izuzetno dobro u svim strukturama kluba.

Glavni cilj u tekućoj sezoni ostaje odbrana šampionske titule, kako bi crveno-plavi i naredne sezone nastupali u regionalnoj SEHA ligi, te da svi u klubu moraju pomoći u ostvarenju zacrtanih planova.

Ostale vijesti