• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Leverkuzen preskočio Hertu

Autor mondo.ba

Bajer je u drugom poluvremenu 30. kola Bundeslige deklasirao Ajtraht (3:0) i gurnuo tim iz Frankfurta u vrlo tešku situaciju oko opstanka, istovremeno preskočivši na trećem mjestu Hertu, koja je poražena u Hofenhajmu (2:1).

„Bombom“ u 70. minutu Kevina Kampla, rezerviste Leverkuzena u njegovom prvom dodiru s loptom, „apotekari“ su načeli Ajtraht i otvorili put do trećeg mjesta na tabeli Bundeslige, koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Poslije centaršuta iz prekida, lopta se odbila do ivice kaznenog prostora gdje je volej uhvatio Slovenac Kampl i to samo što je ušao u igru i poslao je u donji ugao golmana Lukaša Hradeckog – 1:0. Samo šest minuta kasnije, Džulijan Brant je povisio na 2:0 i praktično prelomio utakmicu protiv ekipe hrvatskog trenera Nike Kovača, kojoj se poslije ovog poraza smiješi ispadanje u „Cvajtu“.

Karim Belarabi je prošao po lijevoj strani u lijepo uposlio Branta, a njemu nije bilo teško da je ubaci u mrežu - 2:0.

U prethodnoj akciji „apotekara“ Belarabi je bio asistent, pa je u 90. minutu stavio tačnu na ubjedljivu pobjedu domaćina nakon lijepog udarca sa ivice šesnaesterca - 3:0. Ovaj rezultat nikako nije išao na ruku Herti, koja je vodila u Hofenhajmu, ali je na kraju ostala kratkih rukava i poslije dugo vremena izgubila treću poziciju na tabeli.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević, koji je nastupio sa zaštitnom maskom, vratio se na mjesto gdje je i izgradio reputaciju sjajnog golgetera pošto je u dresu Hofenhajma proveo punih pet sezona prije selidbe u Štutgart.

Dobro su Berlinci počeli jer su u 26. minutu stekli prednost nakon kornera i odlične reakcije Nilkasa Starka, koji je pogodio ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa – 0:1. Ipak, šest minuta poslije sličan pogodak za izjednačenje na drugoj strani „zakuvao“ je Nadiem Amiri a egzekutor Fabian Šer za „egal“. Za potpuni preokret u samom finišu postarao se Mar Ut nakon što je bio najviši u skoku poslije kornera i pogodio desni ugao gola gostiju iz Berlina. Jedan od najvažnijih trijumfa ovog subotnjeg popodneva takođe u borbi za opstanak ostvario je Verder i to protiv Volfsburga u Bremenu - 3:2. Gol za vođstvo od 2:1 protiv „vukova“ postigao je Fin Bartels. BUNDESLIGA, 30. KOLO

Augsburg - Štutgart 1:0 (1:0)

/Finbogason 36/

Verder - Volfsburg 3:2 (1:1)

/Pizaro 32 pen, Bartel 65, Atabare 83 - Žilavugi 36, Dost 86/

Darmštat - Ingolštat 2:0 (0:0)

/Rojš 51, Vagner 85/

Hofenhajm - Herta 2:1 (1:1)

/Šer 33, Ut 86 - Štark 26/

Bajer - Ajntraht 3:0 (0:0)

/Kampl 70, Brant 76, Belarabi 90/

Bajern - Šalke (18.30 h)

Nedjelja

Borusija Dortmund - HSV (15.30)

Majnc - Keln (17.30)

U petak:

Hanover - Borusija Menhengladbah 2:0 (0:0)

/Valdemar 49 , Sobiš 60/

TABELA: Bajern Minhen (-1) 75, Borusija Dortmund (-1) 68, Bajer Leverkuzen 51, Herta 49, Borusija Menhengladbah 45, Majnc (-1) 45, Šalke (-1) 45, Ingolštat 39, Volfsburg 39, Darmštat 36, HSV (-1) 34, Hofenhajm 34, Keln (-1) 34, Štutgart 33, Augzburg 33, Verder 31, Ajntraht 27, Hanover 21.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC