• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Krompirići" u Parizu zbog Ronalda!

Autor mondo.rs

Portugal i Austrija igrali bez golova, Mađarska vodi u Grupi F. Portugal i Island na deobi drugog mesta. Austrija spas traži u poslednjem kolu.

"Nula" u Parizu, Mađari slave...

Naše komšije, na veliko iznenađenje, prve su u Grupi F Evropskog prvenstva u Francuskoj posle dva odigrana kola. Mađari imaju četiri, Portugal i Island po dva, a Austrija je u subotu uveče osvojila prvi bod i može da bude srećna zbog te činjenice.

Portugal je bio bolji, stvorio mnogo više prilika i na kraju promašio penal. Tragičar duela na "Parku Prinčeva" bio je Kristijano Ronaldo. Najbolji igrač Portugala i jedan od najboljih u Evropi ikada promašio je penal u 79. minutu. As Reala je sa "kreča" pogodio stativu, pošto je prethodno Nikola Rocoli opravdano pokazao na penal.

Martin Hintereger je faulirao Ronalda u kaznenom prostoru, posle centaršuta sa leve strane i za italijanskog sudiju nije bilo dileme.

Portugal je tokom čitavog meča stvarao prilike, imao nekoliko odličnih, ali Ronaldo i, pre svih, Nani nisu uspeli da zatresu mrežu Roberta Almera i da tako praktično obezbede osminu finala, a Austriju, pre takmičenja uz Portugal favorita grupe, pošalju kući i pre poslednje utakmice.

Ni Austrijanci, doduše, nisu bili bez prilika.

Imali su tri vrlo dobre, pogotovo na početku utakmice, kada je Martin Harnik sa samo par metara promašio gol posle udarca glavom.

Tim Marsela Kolera, ipak, posle svega viđenog u Parizu, mora da bude zadovoljan bodom, jer će protiv Islanda eventualnom pobedom imati priliku da se plasira među 16 najboljih u Evropi.

Mučno će biti i Portugalcima, koje poraz od Mađarske u poslednjem kolu definitivno šalje kući, jer ni kao treći u grupi neće imati priliku za osminu finala.


UŽIVO:


Početak nije bio prema očekivanjima javnosti, ali ni onako kako su priželjkivali igrači dve selekcije.

Portugal je igrao samo 1:1 sa Islandom na otvaranju, dok je Austrija, na veliko iznenađenje, izgubila od Mađarske 0:2 i duel sa današnjim rivalom dovela do "biti il' ne biti" situacije.

Kristijano Ronaldo (31) je u startnoj postavi, a današnjim nastupom za Portugal oboriće rekord Luisa Figa po broju utakmica u nacionalnom dresu. As Reala upisaće 128. igru za Portigal.



PORTUGAL: Patrisio – Vieirinja, Pepe, R. Karvaljo, Gereiro – Kvarežma (od 70. Žoao Mario), V. Karvaljo, Mutinjo, Gomeš (od 84. Eder) – Nani (od 89. Rafa Silva), Ronaldo.

AUSTRIJA: Almer – Klajn, Predl, Hintereger, Fuhs – Ilsanker (od 86. Vimer), Baumgartlinger – Harnik, Alaba (od 63. Šepf), Arnautović – Zabicer (od 85. Hinteršer)


IZ MINUTA U MINUT

85' GOL, ali ne važi. Strelac je Ronaldo, iz očiglednog ofsajda.

79' RONALDO POGAĐA STATIVU!




78' PENAL ZA PORTUGAL! Martin Hintereger je faulirao Ronalda u kaznenom prostoru, a Nikola Ricoli pokazao na "kreč".

65' Ronaldo preti iz "slobodnjaka"!

56' I posle kornera Ronaldo ima priliku, glavom. Opet Almer oprezan. Ostaje 0:0.

55' PORTUGAL! Ronaldoooo! Sjajan udarac i još bolja odbrana Almera. Šutirao je Kristijano sa 20-ak metara...


Twitter Embed Code


46' AUSTRIJA! Stefan Ilzanker strašno šitira sa 20 metara, Rui Patrisio paradom sprečava vođstvo Austrije. Igralo se tek 30-ak sekundi u nastavku.

- Nastavlja se duel, valjda će biti golova.

KRAJ prvog dela!


41' AUSTRIJA! Konačno uzbuđenje i ispred gola Portugala.Vijerinja je u poslednjem trenutku glavom izbacio loptu ispred Harnika.

29' PORTUGAL! Najbolja prilika i opet Nani. Ovaj put pogađa stativu posle centaršuta sa leve strane. Odličan udarac glavom, ali nedovoljno precizan. Lopta se odbila do Mutinja, čiji pokušaj sa ivice kaznenog prostora ide preko gola. Ofanziva Portugala...

- Austrija je pripretila na početku, ali je Portugal daleko bolji...

22' PORTUGAL! Velika šansa za Ronalda. Gereiro je odlično izigrao odbranu rivala, odigrao za najboljeg igrača, ali Ronaldo nije bio precizan sa sedam-osam metara. Šutirao je pored gola...

13' PORTUGAL! Austrijanci su bili na mukama... Prvo je Nani imao veliku šansu, a posle odbijene lopte šutirao je i Vijerinja. Robert Almer je upisao dve odlične intervencije.

3' AUSTRIJA! Martin Harnik je imao veliku priliku do dovede Austrijance u vođstvo, ali posle odličnog centaršuta sa desne strane nije uspeo da glavom sprovede loptu u mrežu.

- Utakimca je počela...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC