• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Borusija brojala do pet

Autor mondo.ba

Borusija Dortmund potvrdila odličnu formu pobjedom 5:1 nad Volfsburgom, Ajntraht rutinski slavio u Ingolštatu, novi kiks HSV-a.

Poslije dve pobjede po 6:0, Borusija Dortmund u utorak je postigla "samo" pet gola što joj je bilo dovoljno za ubjedljivu pobjedu 5:1 na gostovanju Volfsburgu u okviru 4. kola Bundeslige.

Samo u par navrata utakmica je imala karakter derbija, a neizvjesnost su ubijali brzi kontranapadi Borusije koje su rutinski završavali golovima Guerero, Obamejang, Dembele.

Na drugoj strani terena briljirao je Roman Burki koji je imao nekoliko sjajnih intervencija od kojih treba izdvojiti odlične reakcije u 50. minutu na samoj gol liniji u samo nekoliko sekundi. Pokušali su Draksler i Gomez, a Burki je sačuvao svoju mrežu, što je potvrdila i video tehnologija koja se koristi u Bundesligi.

Borusija je povela već u četvrtom minutu poslije odličnog bijega Guerera i preciznog udarca kojim je zatresao mrežu Kastilsa poslije tri utakmice u kojima nije savladan.

Tomas Tuhel na utakmici protiv Darmštata odmarao je Pjera Emerika Obamejanga a reprezentativac Gabona vratio se svjež i nastavio svoj golgeterski niz. Prvi gol postigao je u 16. minutu, a drugi u 62. za 4:1 poslije kontranapada i asistencije Kastra za 4:1.

U međuvremenu se u strelce upisao i Dembele, poslije previda sudijske trojke koja nije vidjela da je Francuz bio u ofsajdu prilikom dodavanja Kastra.

Konačnih 5:1 djelo je Lukaša Piščeka kojem je ovo bio prvi gol u Bundesligi.  

Borusija Dortmund je ovom pobjedom bar do sutra prestigla Bajern Minhen na vrhu tabele i napravila dobru uvertiru za duel Lige šampiona sa prvakom Evrope, madriskim Realom.

"Milioneri" će u međuvremenu, u petak odigrati još jedan prvenstveni meč protiv Frajburga koji je večeras savladao HSV sa minimalnih 1:0 i ostavio ga na jednom bodu iz četiri meča.

Petersen je zatresao mrežu ekipe iz Hamburga, kao i stolicu gostujućeg trenera Brune Labadije, za kojeg bi poraz već u sljedećem meču protiv Bajerna mogao značiti i otkaz.

Na bundesligaškom dnu, osim HSV-a, ostao je i Ingolštat, koji je poražen sa 2:0 od Ajntrahta. Strelci za goste, za koje je igrao i Mijat Gaćinović od 13. minuta bili su Abraham i Ozipka.

Bundeliga 4. kolo:

Darmštat – Hofenhajm 1:1 (0:0)

/Olijnik 90+2 - Kramarić 46/

Frajburg – HSV 1:0 (0:0)

/Petersen 70/

Ingolštat – Ajntraht 0:2 (0:1)

/Abraham 45+2, Ozipka 50/

Volfsburg – Borusija Dortmund 1:5

/Didavi 53 - Guerero 4, Obamejang 17, 62, Dembele 58, Piššček 73/

Srijeda

Bajern – Herta

Verder – Majnc

Bajer L.  – Augzburg

RB Lajpcig – Borusija Menhengladbah

Šalke – Keln

TABELA: Borusija Dortmund 9, Bajern (-1) 9, Herta (-1) 9, Ajntraht 9, RB Lajpcig (-1)7, Keln (-1) 7, Borusija Menhengladbah (-1) 6, Frajburg 6, Volfsburg 5, Majnc (- 1) 4, Hofenhajm 4, Bajer L. 3, Augzburg (-1) 4, Darmštat 4, Ingolštat 1, HSV 1, Šalke (-1) 0, Verder (-1) 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC