• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vatromet na "Olimpiku", Romi derbi protiv Intera!

Autor mondo.ba

Sjajan meč, prepun uzbuđenja, odigrali su Roma i Inter, a nakon velike borbe do trijumfa je stigla "vučica". Novi gol Edina Džeke

Šutevi 19:17, golovi 2:1!

Roma i Inter poznati su kao ekipe sa dobrim napadom, ali veoma lošom odbranom. Derbi 7. kola to je i potvrdio.

Mnoštvo prilika, smjenjivale su se šanse čas na jednoj, čas na drugoj strani, a "vučica" je na kraju izašla kao pobjednik.

ROMA - INTER 2:1 (1:0)

Inter je furiozno otvorio utakmicu. Krenuli su igrači Franka de Bura ofanzivno ka golu Romu, ali već u prvom ozbiljnijem napadu s druge strane, "vučica" je povela. Po desnoj strani prošao je Bruno Peres, poslao loptu u srce šesnaesterca gostiju, gdje se odlično snašao Edin Džeko i pogodio za 1:0.

Samo tri minuta kasnije grubo je pogriješio Kostas Manolas, predao loptu protivniku, a Ever Banega nije imao sreće da se upiše u strijelce. Sjajno je potegnuo sa 25 metara, ali je lopta bila Romin saveznik.

ROMA: Šćešni - Žesus, Facio, Manolas, Peres - Strotman, De Rosi - Peroti (od 79. Paredes), Florenci (od 90. Naingolan), Salah (od 70. El Šaravi) - Džeko.

Džeko je u 20. minutu uposlio Mohameda Salaha, koji je pobjegao Gariju Medelu i krenuo ka golu Samira Handanovića, ali otišao je isuviše iskosa, pa je pogodio stativu. Gotovo preslikana situacija već u narednom napadu, ali Slovenac brani šut Egipćanina.

U 32. minutu velika prilika za Inter. Antonio Kandreva bio je sam na petercu, pokušao iz voleja atraktivno da zatrese mrežu domaćih, ali je lopta završila pored gola.

INTER: Handanović - Santon, Muriljo, Žoai Miranda, Ansaldi (od 62. Nagatomo) - Medel, Žoao Mario (od 60. Nokuri) - Perišić, Banega, Kandreva (od 70. Jovetić) - Ikardi.

Teško je nabrojati i popisati sve prilike u odličnom prvom poluvremenu. Dijego Peroti u 39. minutu, pa Alesandro Florenci dva minuta kasnije mogli su poduplati prednost Rome, ali nisu bili dovoljno precizan. Već u narednom napadu dvije stopostotne prilike za Inter. Prvo je šut Kandreve sjajno zaustavio Šćešni, a onda je veliku šansu imao i Miranda, ali lopta nije htjela u gol.

Minut kasnije, ponovo je Džeko bio u prilici, ali ovaj put uspješniji je Handanović.

Tempo je u nastavku malo splasnuo, ali daleko od toga da nije bilo uzbuđenja. Roma se malo povukla, što je Inter ekspresno kaznio i izjednačio preko Banege u 72. minutu. Ispala je kompletna odbrana domaćih, a Argentinac sjajnom fintom prevario Danijele De Rosija i savladao Šćešnog.

Samo pet minuta bilo je potrebno Rimljanima da ponovo povedu. Manolas je sjano reagovao glavom nakon centaršuta Perotija, a lopta se od Perišićevog ramena odbila u gol Intera.

Fenomenalnom intervencijom Handanović je spasio svoju mrežu u 87. minutu, kada je Džeko nadskočio Mirandu i odlično šutirao glavom.

...
Izvor: YouTube

Kada se podvuče linija - zaslužena pobjeda Rome, koja je možda odigrala najbolju utakmicu ove sezone. S druge strane, i "nerazuri" pružili su kvalitetnu igru, koja na kraju nije nagrađena bar jednim bodom. I da je bilo tako, ne bi bilo nezasluženo.

Oviim trijumfom Roma se probila na treću poziciju, sa pet bodova zaostatka za liderom Juventusom, dok je Inter propustio šansu da se izjednači sa Napolijem na drugom mjestu.

SERIJA A - 7. KOLO:

Empoli - Juventus 0:3 (0:0)
/Dibala 65, Iguain 67, 70/

Atalanta - Napoli 1:0 (1:0)
/Petanja 9/

Bolonja - Đenova 0:1 (0:0)
/Simeone 77/

Kaljari - Krotone 2:1 (1:0)
/Di Đenaro 38, Padoin 56 - Stojan 90+1/

Sampdorija - Palermo 1:1 (0:0)
/Fernandeš 90+4 - Nestorovski 60/

Milan - Sasuolo 4:3 (1:1)
/Bonaventura 9, Baka 68 pen, Lokateli 63, Paleta 77 - Politano 10, Aćerbi 54, Pelegrini 56/

Torino - Fiorentina 2:1 (1:0)
/Falke 15, Benasi 60 - Babakar 84/

Roma - Inter 2:1 (1:0)
/Džeko 5, Manolas 76 - Banega 72/

Odigrano u subotu:

Peskara - Kjevo 0:2 (0:0)
/Međorini 76, Ingleze 85/

Udineze - Lacio 0:3 (0:1)
/Imobile 28, 61, Keita 54/

TABELA: Juventus 18, Napoli 14, Roma 13, Kjevo 13, Milan 10, Lacio 13, Đenova (-1) 11, Inter 11, Torino 11, Kaljari 10, Bolonja 10, Atalanta 9, Sasuolo 9, Fiorentina (-1) 8, Sampdorija 7, Udineze 7, Peskara 6, Palermo 6, Empoli 4, Krotone 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC