• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea u šokantnoj završnici do drugog trijumfa!

Autor mondo.ba

Bh. šampion u trećem kolu ABA lige savladao je Union Olimpiju 73:72, nakon drame u finišu, u kojoj je Džejms Robinson uspješno realizovao oba slobodna bacanja i osigurao drugi uzastopni trijumf timu Dragana Bajića u regionalnoj ligi.

Košarkaši Igokee vezali su drugi uzastopni trijumf u ABA ligi. Nakon brojnih preokreta, rezultatske klackalice tokom cijelog meča, košarkaši šampiona BiH uspjeli su da savladaju Union Olimpiju u Laktašima.

IGOKEA - OLIMPIJA 73:72 (20:19, 18:16, 15:19, 20:18)

Paklen ritam u kojem su izabranici Dragana Bajića odigrali dvomeč kvalifikacija za FIBA ligu šampiona protiv Mornara iz Bara, a onda nastavili takmičenje ABA lige, nije se previše odrazio na ekipu Igokee.

Istina, Aleksandrovčani su u duelu sa Olimpijom imali uspone i padove, ali su na kraju ipak smogli snage da upišu drugi ovosezonski trijumf u regionalnom takmičenju.

Tokom meča u Laktašima viđen je veliki broj preokreta. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a na kraju su do pobjede ipak stigli domaći košarkaši.

Do trijumfa ih je predvodio sjajni Džejms Robinson, koji je još jednom pokazao da će biti veliko pojačanje. Susret je završio sa 16 poena, ali kada je bilo najvažnije, bio je koncentrisan i sa linije penala osigurao slavlje svom timu.

Dvocifren učinak imao je i Draško Albijanić (14 poena), dok je Vuk Radivojević uz sedam poena dodao i isto toliko skokova.

S druge strane, sjajna partija Jankovića, Džefersona i Olivera u redovima gostiju nije nagrađena bodovima u Laktašima.

U narednom kolu, u ponedjeljak, Igokea gostuje FMP.

ABA LIGA - 3. KOLO

Igokea - Olimpija 73:72

Partizan - Cibona (19:00)
Mornar - Karpoš Sokoli (21:00)

Odigrano u četvrtak:

Cedevita - MZT 82:61
Krka - FMP 61:70
Zadar - Crvena zvezda 66:103
Mega Leks - Budućnost 81:85

TABELA: Crvena zvezda 3-0, Budućnost 3-0, FMP 2-1, Igokea 2-1, Partizan (-1) 2-0, Cibona (-1) 2-0, Cedevita 1-2, Mega Leks 1-2, Zadar 1-2, Krka (-1) 1-1, Union Olimpija (-1) 0-2, Mornar (-1) 0-2, Karpoš Sokoli (-1) 0-2.

Tok utakmice:

ČETVRTA ČETVRTINA (20:18):

Raspucani Džeferson nastavio je i u odlučujućem kvartalu da zatrpava koš domaćih. Nakon dvije trojke u trećoj četvrtini, početkom četvrte postigao je i treću, te sa 14 poena donio Olimpiji maksimalnih "plus četiri", 53:57.

Potpuno se raspala igra Igokee u tim trenucima. Ni tajm-auti Dragana Bajića nisu pomogli Aleksandrovčanima da se razbude.

Ipak, u finišu susreta Igokea je "dodala gas", a Danilo Šibalić trojkom je vratio prednost na stranu domaćih. Kada su "igosi" stigli do "plus šest", izgledalo je da će rutinski zadržati prednost i trijumfovati, ali se košarkaši Olimpije nisu predavali. Uspjeli su da izjednače, te poentiraju preko Gregora Hrovata uz dodatno slobodno bacanje za 71:72.

Robinson je šutirao prvo trojku za pobjedu, promašio, ponovo došao do lopte, pokušao za dva, ali je fauliran. Pogodio je oba slobodna bacanja, a na drugoj strani Džeferson nije uspio da pogodi trojku. Ostalo je 73:72.

TREĆA ČETVRTINA (15:19):

Konačno su se košarkaši Igokee raspucali. Serijom 5:0 na početku nastavka stigli su do najubjedljivije prednosti 43:35, i to trojkom Brendona Fortenberija. Sredinom treće dionice Aleksandrovčani su prvi put stigli do dvocifrene prednosti, 51:41, kada je šut van linije 6,75 pogodio Robinson.

Ipak, brzo se istopilo to vođstvo. Serija grešaka Igokee, te dobrih napada Olimpije, rezultovala je brzom serijom gostiju 8:0, pa je Bajić morao da zatraži minut predaha. Ni to nije pomoglo. Klub iz Ljubljane postigao je novi koš, preuzeo vođstvo i sačuvala ga do kraja, te u odlučujuću četvrtinu ulazi sa poenom prednosti, 53:54.

DRUGA ČETVRTINA (18:16):

Ista slika i u drugoj dionici meča. Niti jedna ekipa nije uspijevala da napravi osjetniju prednost. Olimpija je u 12. minutu povela 26:23, ali tim Dragana Bajića ekspresno je reagovao i vratio rezultatski "plus" na svoju stranu.

Sjajni Džejms Robinson sredinom druge četvrtine nakon brzog kontranapada pogodio je za 33:29, ali brzo je stigao odgovor Slovenaca, četiri vezana poena i novo izjednačenje. Nezaustavljivi za odbranu "igosa" bili su Devin Oliver i Nikola Janković. Obojica su postigli po devet poena.

...
Izvor: YouTube

Rezultatska klackalica nastavljena je do kraja prvog poluvremena. Vuk Radivojević u posljednjoj sekundi poentirao je, ali je naknadnim snimkom utvrđeno da je vrijeme isteklo, pa se na odmor otišlo s prednošću domaćina 38:35.

Draško Albijanić bio je najraspoloženiji u prvom poluvremenu sa osam poena, dok su poen manje postigli Robinson i Mićović, koji je u drugoj četvrtini poentirao samo jednom.

PRVA ČETVRTINA (20:19):

U prvoj četvrtini ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Gosti iz Slovenije postigli su prvi koš na utakmici, nakon čega je uslijedila serija Igokee 6:0. Ipak, Olimpija je uzvratila istom mjerom, vezala devet poena te preuzela vođstvo.

Do kraja prve dionice igralo se koš za koš, a Aleksandrovčani su na prvi odmor otišli s jednim poenom prednosti.

Strahinja Mićović sa pet poena bio je najefikasniji u redovima domaćih u prvih 10 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC