• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko "dopjetom" pokorio Napulj (VIDEO)

Autor mondo.ba

"Derbi sunca" pripao je Romi. "Vučica" je pod Vezuvom savladala Napoli 3:1, a dva gola postigao je Edin Džeko, koji je dospio na čelo liste strijelaca sa sedam pogodaka u prvih osam kola Serije A.

Roma je na teškom gostovanju na stadionu "San Paolo" stigla do prve ovosezonske gostujuće pobjede, i to najviše zahvaljujući dvostrukom strijelcu Edinu Džeki, koji je odigrao sjajan meč pod Vezuvom.

U direktnoj borbi za drugo mjesto, u "Derbiju sunca", kako ga zovu Italijani, "vučica" je savladala Napoli 3:1, a sjajnu partiju pružio je bh. reprezentativac, koji je nakon ovog meča dospio na prvo mjesto liste strijelaca.

NAPOLI - ROMA 1:3 (0:1)

Prvo poluvrijeme proteklo je u dinamičnoj igri na obje strane. Viđeno je mnogo trke, duela, prilika, ali samo jedan gol. I to u mreži domaćih.

U finišu prvog dijela igre, tačnije u 43. minutu, Kalidu Kulibali se poigravao pred svojim golom, Mohamed Salah mu je ukrao loptu, proslijedio do Džeke, a bh. napadač reagovao je iz prve i zatresao mrežu Napolija.

...
Izvor: YouTube

Povrijeđenog Arkadijuša Milika zamijenio je Manolo Gabjadini, ali je još jednom pokazao da mu poziciji klasičnog napadača ne odgovara i da je daleko od forme koju priželjkuje Mauricio Sari. Očigledno će povreda Poljaka natjerati Napolitance da u januaru potraže novo rješenje na poziciji najisturenijeg igrača.

Domaći su u nekoliko navrata prijetili gostujućem čuvaru mreže, ali je realizacija izostala. Tačnije, odbrana Rome odigrala je vrhunski, te napadačima Napolija nije dozvolila da ozbiljnije ugroze gol Šćešnog.

Nakon samo osam minuta u nastavku, Roma je poduplala prednost. Alesandro Florenci izveo je slobodan udarac, odbrana Napolitanaca katastrofalno je reagovala, a Džeko nije ni skočio, nego se sa zemlje pored Elseida Hisaja poklonio i glavom po drugi put se upisao u listu strijelaca.

...
Izvor: YouTube

Drugim golom (ita. doppietta) bh. napadač probio se na prvo mjesto liste strijelaca ispred Karlosa Bake (Milan), Gonzala Iguaina (Juventus) i Lorenca Insinjea (Napoli). Zanimljivo, Džeko je prošle sezone u prvih osam kola postigao samo jedan pogodak, a sada već sedam!

Kulibali se iskupio za kiks iz prvog poluvremena samo četiri minuta nakon drugog Džekinog gola. Gulam je ubacio loptu, Šćešni je zakasnio, a najviši u skoku bio je Senegalac i prepolovio prednost Rimljana. Ipak, kada se očekivalo da će domaći smoći snage da izjednače, uslijedio je brz kontranapad Rome i egzekucija Salaha, koji je postavio konačnih 1:3.

Nikola Maksimović odigrao je veoma dobar meč, ali ni njegova sjajna partija nije pomogla domaćem timu, čiji odbrambeni fudbaleri nisu imali rješenja za raspoloženi napad tima Lučana Spaletija.

Ovim trijumfom Roma je preuzela drugo mjesto od Napolija i sada ima dva boda više. Juventus je dva koraka ispred, ali ima i meč manje. "Stara dama" večeras od 20:45 na svom stadionu protiv Udinezea ima priliku da dodatno poveća prednost ispred najbližeg pratioca.

NAPOLI: Rejna - Gulam, Kulibali, Maksimović, Hisaj - Hamšik (81. Zjelinski), Žoržinjo, Alan - Insinje, Gabjadini (57. Mertens), Kaljehon (76. El Kaduri).

ROMA: Šćešni - Žuan Žesus (70. Emerson), Facio, Manolas, Florenci - De Rosi, Paredes - Peroti (91. Žerson), Naingolan (79. El Šaravi), Salah - Džeko.



SERIJA A - 8. KOLO:

Napoli - Roma 1:3 (0:1)
/Kulibali 58 - Džeko 43, 54, Salah 85/

Peskara - Sampdorija (18:00)
Juventus - Udineze (20:45)

U nedjelju:

Fiorentina - Atalanta (12:30)
Đenova - Empoli (15:00)
Inter - Kaljari
Lacio - Bolonja
Sasuolo - Krotone
Kjevo - Milan (20:45)

U ponedjeljak:

Palermo - Torino (20:45)

TABELA: Juventus 18, Roma (+1) 16, Napoli (+1) 14, Kjevo 13, Milan 10, Lacio 13, Đenova (-1) 11, Inter 11, Torino 11, Kaljari 10, Bolonja 10, Atalanta 9, Sasuolo 9, Fiorentina (-1) 8, Sampdorija 7, Udineze 7, Peskara 6, Palermo 6, Empoli 4, Krotone 1.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rambooo

Bravo ljiljane nas dijamantu Bosne i Herzegovine

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC