• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi stopirali Milan da stigne do vrha!

Autor mondo.ba

Nikola Ninković pogotkom i Darko Lazović "asistencijom" za autogol Juraja Kucke zaustavili su Milanovu seriju u Đenovi (3:0) i spriječili rosonere da se barem privremeno domognu liderske pozicije u Seriji A!

Srpski internacionalci Nikola Ninković i Darko Lazović najzaslužniji su za pobjedu Đenove u prvoj utakmici 10. kola protiv Milana (3:0).

Milanisti su na posljednjih šest utakmica zabilježili pet pobjeda, posljednju i nad šampionom Juventusom (1:0) i sa velikim optimizmom su stigli na stadion "Luiđi Feraris". Posebno jer je Đenova bila uzdrmana porazom u prethodnom kolu od gradskog rivala Sampdorije (2:1).

Međutim, tim Vićenca Montele u Đenovi nije pokazao gotovo ništa, pogotovo jer je već u 11. minutu morao da juri rezultat.

Strijelac svog prvog pogotka u italijanskoj Seriji A bio je srpski internacionalac Nikola Ninković. Popularni Džigi je odlično reagovao na centaršut Tomasa Rinkon i glavom matirao Đianluiđija Donarumu - 1:0.

Nekadašnji fudbaler Partizana je početkom drugog poluvremena u 53. minutu zamijenjen Darko Lazovićem, bivšim igračem Crvene zvezde, uz ovacije solidno popunjenog đenovskog stadiona.

Samo tri minuta kasnije Milan je ostao sa desetoricom igrača nakon što je bespotrebno sa dvije noge startovao Gabrijel Paleta i zaradio direktan crveni karton.

Đenovljani su pokušavali da stignu do drugog pogotka, u nekoliko navrata je zaprijetio Lazović, a najbolju šansu je propustio Rinkon u 68. minutu kad je za malo bio neprecizan sa ivice kaznenog prostora.

Sa igračem manje, izabranici Vićenca Montele nisu mogli da izbjegnu treći ovosezonski poraz iako su u 75. minutu imali mat poziciju - Đakomo Bonaventura je proigrao Andreu Polija, ali je vezista gostiju bio sebičan i upropastio priliku za izjednačenje.

Uslijedila je kazna domaćina u režiji Lazovića, koji je centrirao, a Juraj Kucka u namjeri da odstrani opasnost je pogodio vlastitu mrežu - 0:2.

...
Izvor: YouTube

Tačku na četvrtu pobjedu ove sezone Đenove stavio je Leonardo Pavoleti u 86. minutu poslije greške Alesija Romaljolija - 3:0.

...
Izvor: YouTube


SERIJA A, 10. KOLO

Đenova - Milan 3:0 (1:0)
/Ninković 11, Kucka 80 autogol, Pavoleti 86/

Srijeda (20.45)

Kjevo - Bolonja
Fiorentina - Krotone
Inter - Torino
Juventus - Sampdorija
Lacio - Kaljari
Napoli - Empoli
Peskara - Atalanta
Sasuolo - Roma

Četvrtak

Palermo - Udineze

Tabela: Juventus 21, Roma 19, Milan (+1) 19, Napoli 17, Torino 15, Lacio 15, Đenova (-1) 15, Kjevo 14, Atalanta 13, Kaljari 13, Sasuolo 13, Fiorentina (-1) 12, Bolonja 12, Inter 11, Sampdorija 11, Udineze 10, Peskara 7, Udineze 7, Palermo 6, Empoli 6, Krotone 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC