• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simon i Mitar posle još jedne titule: Uigranost!

Autor mondo.rs

"To je sistem koji se gradio godinama", istakao je Marko Simonović posle treće uzastopne titule Crvene zvezde mts u ABA ligi.

Sa 30 pobeda i samo dva poraza, a 3:0 u finalu protiv Cedevite, košarkaši Crvene zvezde mts na izuzetno ubedljiv način osvojili su treću uzastopnu titulu u ABA ligi.

"Tokom čitave sezone bili smo izuzetno dominanntni, a trebalo je to potvrditi i u plej-ofu, iako smo znali da nećemo moći da računamo na Stefana (Jovića) koji je bio najbolji igrač ove sezone. Uspeli smo da se stisnemo i slavimo možda i iznenađujućim rezultatom. Cedevita je odlična ekipa, igrali smo često sa njima i u polufinalu i u finalu, znali smo šta nas čeka i eto, srećni smo zbog ovih 3:0", izjavio je kapiten crveno-belih, Luka Mitrović, po završetku utakmice u Zagrebu.

Lično je pružao promenljive partije tokom sezone, ali je uvek imao ko da nadomesti njegov eventualno loš dan. Upravo to je Mitrović, a nešto kasnije i Marako Simonović, istakao kao jedan od najjačih aduta ekipe Dejana Radonjića.

"Svestan sam svojih igrara koje su ove sezone bile i ovakve i onakve, ali timski rezultat je ono što se pamti i vrednuje. Drago mi je što sam uspeo da doprinesem pobedi u ovom finalu. Ponavljam, igrali smo bez Stefana i svako je morao da doprinese najviše što je mogao", izjavio je Mitrović, dok je Simonović naglasio:

"Najveća naša prednost ove sezone je bila uigranost. To je sistem koji se gradio godinama".

Što se tiče finalne serije, neizvesno je bilo jedino delom prve utakmice, kada je Cedevita imala solidnu prednost, ali je kasnije usledio preokret.

"Cedevita je imala dan više da se spremi za finale i dobro su se spremili. Znali su da ćemo nervozno ući u utakmicu, ali mi smo umeli da je prelomimo i preokrenemo u našu korist", podsetio je Simonović.

I protiv Zagrepčana, Zvezdino glavno oružje bila je čvrsta odbrana.

"Presudila je agresivna odbrana, bilo je bitno da dođemo do što lakših poena iz kojih smo stizali do samopouzdanja. To nam je bilo bitno, jer bez Jovketa videli smo da nam ne idu pozicioni napadi", objasnio je Mitrović.

Simonović se osvrnuo na odličnu partiju Diona Tompsona u trećoj utakmici finalne serije, kao i na svoja izdanja ove sezone.

"Svi znamo kakav kvalitet poseduje Dion. Imamo 12 igrača koji u svakom trenutku mogu da reše utakmicu, posebno u ABA ligi. To se pokazalo i u ovoj utakmici kada je on ušao i pomogao ekipi da uspostavi dominaciju od druge četvrtine... Svako od nas napreduje iz godinu u godinu. Uloga mi je ove godine bila drugačija nego ranije, dobio sam više prostora, a igrač to oseti kad uđe u dobar ritam".

U razgovoru za TV Arena Sport, Mitrović se i našalio sa voditeljima na pitanje koji pehar mu je do sada bilo najteže da podigne, da li onaj posvećen ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća ili Superligi Srbije.

"Onaj za Kup Radivoja Koraća, ono nije humano dizati posle utakmice! Ne znam od čega ga prave, srećom više nisam najmlađi pa ne moram da ga nosim", poručio je Mitrović kroz osmeh.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC