• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Zaslužili smo da postanemo državni projekat

Autor mondo.rs

Predsednik crveno-belih o očuvanju ekipe: "Tim može da se rasproda, jer igrači imaju vrednost, ili da se sačuva uz podršku, koju smo zaslužili".

 Čović: Zaslužili smo da postanemo državni projekat Izvor: MN PRESS


Crvena zvezda mts osvojila je u četvrtak drugi i najznačniji trofej koji je ove sezone - titulu ABA lige, koja je ujedno i "karta" za plasman u Evroligu.

Predsednik trostrukog uzastopnog osvajača "Jadrana", Nebojša Čović, čestitao je ekipi uspeh na parketu, a potom u razgovoru sa novinarima izneo svoju ocenu tog rezultata, kao i celokupne sezone.

Predsednik Zvezde je konkretno govorio i o budućnosti ovog tima, za koji je rekao da može da ostane na okupu, pod uslovom da Zvezda dobije pomoć države.

"Moji prvi utisak je da smo ove godine napravili za sada veliki posao. Izvrsno dobro smo reprezentovali i zemlju i grad i srpsku košarku i u Evroligi i u regionalnom takmičenju. Pokazali smo veliku dominaciju, a to je rezultat kontinuiranog i višegodišnjeg rada. Zaslužili smo, bez obzira na to šta ko pričao i šta ko rekao, da od ovog trenutka stvarno postanemo državni projekat, u smislu sledeće sezone. Ne mislim da je ovo nešto što bi bio vrhunac Crvene zvezde i siguran sam da možemo da napravimo i više. Kad to kažem, mislim naravno na Evroligu".

Uz konstataciju da je treći trijumf u finalnoj seriji protiv Cedevite doneo crveno-belima još jednu godinu u najjačem takmičenju, Čović je izjavio:

"Želeo bih da se Zvezda u toj Evroligi podigne za još jedan stepenik, a naročito jer se u Beogradu igra Fajnal-for 2018. Zvezda je ove godine moralno i košarkaški zaslužila da bude u najboljih osam, ali su se umešale neke više sile, a kada je tako, onda dobijete određenu poruku, prihvatite je i treba da budete mudri da je shvatite i da se spremite za sledeću sezonu".

Zvezda će od večeras konkretnije moći da planira sledeću takmičarsku godine, a prvi čovek crveno-belih rekao je da će u tom procesu biti razmatrana dva moguća koncepta. Prema Čovićevim rečima, to su - očuvanje aktuelnog igračkog i trenerskog sastava, pod uslovom da stigne tražena pomoć, ili rasprodaja igrača.

"Tim može da se sačuva ako dobijemo podršku. Ovo ne pričam da bih kukao, već zato što sam realan. Posle svih rezultata i svega što smo izdržali i pojedinačno i lično i porodično, nema razloga da ne kažem to glasno. Drugi model su transferi igrača, ovi igrači vrede i može da se pravi novi tim, ali mislim da to nije put kontiuiteta. Treba sačuvati i tim i stručni štab, a znate kakve smo faze nipodaštavanja i nepoverenja prošli. Uvek sam isticao da ne može da svane pre jutra, a kao što znate od 2011. godine lako može da se vidi da smo svake sezone išli stepenik više, pa čak i ove godine, u novom formatu Evrolige, u kojem imam doživljaj da smo u osam".



Čović je dodao i...

"Sa druge strane, postoji i drugi koncept, a to je praviti nov tim za sledeću sezonu, na finansijskoj osnovi sadašnjeg tima. To znači transfere igrača, koji imaju vrednost. Videćemo, otvorene su obe mogućnosti, ali ponavljam da smo ogromnim radom i trudom, kao i svime što smo uložili, i zaslužili da postanemo baš ono što nam uzvikuju godinama, to jest da postanemo državni projekat. Nemam ništa protiv da i drugi kada naprave ovakve rezultate dobiju pomoć države, jer je ovo izvanredno reprezentovanje države, grada i srpskog sporta... Mi znamo da radimo i to smo i pokazali, a moram da dodam da smo uspeli da saniramo i ŽKK Crvena zvezda, koji je osvojio i Kup i prvenstvo Srbije. Znam da je Srbija takva da ne voli uspeh, ali šta da radimo. Ovo nije veče za mrzitelje Zvezde", dodao je predsednik crveno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC