• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin briljira u Astani: Nije moglo bolje

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki fudbaler Srđan Grahovac odlično se snašao u kazahstanskoj Astani, za koju je postigao tri gola i zabilježio dvije asistencije na sedam prvenstvenih utakmica.

  Ako se po jutru dan poznaje, reprezentativca Bosne i Hercegovine Srđana Grahovca u dalekom Kazahstanu očekuje jedna od najboljih sezona u karijeri.

Otkako je stigao u Astanu, kao pozajmljen igrač Rapida iz Beča, postigao je tri gola, a posljednjim pogotkom osigurao je bod u derbiju protiv Almatija (1:1) za ubjedljivu prvu poziciju na tabeli tamošnjeg prvenstva.


Sgr-gol1by clipsbh
"Nemam šta mnogo da kažem, odigrali smo sedam mečeva i upisali šest pobjeda i remi u posljednjem derbiju. Postigao sam tri gola, zabilježio dvije asistencije i realno, nije mogao biti bolji početak", počeo je Grahovac priču za naš portal.

A po dolasku, nije imao problema sa navikavanjem jer "dobar dio" svlačionice Astane govori naš jezik.

"Tu su nekadašnji član Zrinjskog Marin Aničić, kao i srpski igrači Nemanja Maksimović i Dejan Erić, koji su me dočekali od prvog dana. S obzirom da su u Kazahstanu već duže vrijeme, 'upao' sam u njihov sistem i samo pratim. Stvarno su me prihvatili kao brata. Osim njih, stručni štab je iz Bugarske i treneri pričaju naš jezik".

S obzirom da je tri godine proveo u Austriji, naučio je i njemački jezik.

"Sportski direktor govori njemački jezik, a poprilično razumijem i ruski jer je sličan našem, tako da adaptacija nije bila problem".

Prema njegovim riječima, Astana je "pravo čudo" i kao grad i kao fudbalski klub.

"Imamo stvarno odlične uslove. Sad su nam postavili novu travu na stadionu, koji ima i krov, tako da u zimskom periodu bukvalno treniramo u kratkim rukavima. Grad je u ekspanziji, na sve strane se gradi, arhitektura i infrastruktura su na zavidnom nivou. Ove godine se u Astani održava i Expo pa je cijeli grad u znaku ove svjetske manifestacije. Očekuje se više od pet miliona posjetilaca. Sve u svemu prezadovoljan sam".

Ipak, priznao je da je Astanu teško uporediti sa Bečom.

"Teško je to jer je Beč godinama među najboljim svjetskim prestonicama po kvalitetu života. Ali, ponoviću Astana je ekspanziji, imam sve što mi treba ovdje i preporučio bih ljudima koji vole da putuju i šire vidike da obavezno ne zaobiđu Kazahstan".

Priča je potom skrenula ka Srđanovom matičnom klubu - banjalučkom Borcu.

"Svakodnevno pratim Borac. Čujem se sa drugarima s kojima sam nekad igrao i srećan sam jer se Borac vraća tamo gdje mu je mjesto. Pravi se fina priča sa našom banjalučkom djecom kao okosnicom tima i uz par pojačanja, Borac može da igra zapaženu ulogu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone. Ipak, po meni je najveći dobitak teren sa vještačkom travom. Konačno će djeca imati gdje da treniraju, jer mnogi nisu upoznati u kakvim uslovima je moja generacija trenirala. Uostalom i bolje da ne znaju. Borac mi je uvijek bolna tačka, ali sam srećan jer ide u pravom smjeru".

Osvrnuo se i na najvažniju utakmicu "zmajeva" u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji protiv Grčke u Zenici, koja bi mogla da odluči putnika u baraž.

"Što se tiče reprezentacije, uvjeren sam da smo daleko kvalitetniji od Grčke, ali znamo da je fudbal nepredvidiv. Opet, iskusna smo ekipa i vjerujem da smo sazreli za još jedno veliko takmičenje", zaključio je Grahovac.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banja Luka

Svaka cast...inace vrlo kulturan decko I dobar fudbaler...sve pohvale..

Rajko Dukic

Ispravka, nije pozajmljen, otkupljen je ugovor od Rapida, sa Astanom je potpisao na 3 godine. Samo naprijed Srdjooo!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC