• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje "Banjaluka Lejdis Open 2017"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Nagradni fond banjalučkog ITF turnira povećan je sa 10.000 na 15.000 američkih dolara.

 Počeo Banjaluka Lejdis Open 2017 ITF turnir na šljaci nagradni fond 15.000 dolara Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

ITF turnir na šljaci "Banjaluka Lejdis Open 2017" počeo je kvalifikacionim mečevima, dok glavni turnir startuje u utorak.

Nagradni fond turnira povećan je sa dosadašnjih 10.000 na 15.000 američkih dolara, čime je i konkurencija postala znatno jača. Prvi nosilac turnira je Anastazija Vdovenko iz Moldavije, 424. teniserka svijeta.

"Za razliku od prethodne tri godine, nagradni fond turnira je sa 10.000 podignut na 15.000 dolara, tako da je kvalitet znatno jači. Polovina učesnica u kvalifikacijama ima renking, što nije bio slučaj do sada. Kada je u pitanju glavni turnir, najbolje rangirana je Anastazija Vdovenko. Sve igračice su unutar 100 bodova, tako će mečevi biti vrlo interesantni", rekao je direktor turnira Saša Stovragović.

Povećanje nagradnog fonda opteretilo je organizatora, Teniski klub Banjaluka, koji je ipak uspio u nastojanjima da i ove godine organizuje turnir.

"Finansijska konstrukcija zatvorena je uz pomoć naših prijatelja. Svi koji nam pomažu su prijatelji kluba, tako da niko tu nije slučajno. Nadam se da ćemo i u narednim godinama održati kontinuitet i imati turnir od 15.000 dolara. Ukoliko ne uspijemo, to će biti veliki neuspjeh za klub, grad Banjaluku, ali i samu državu. Ali, optimista sam, iako se turniri u okruženju samo zatvaraju", naglasio je Stovragović.

Veliki rezultati očekuju se od domaćih takmičarki.

JELENA LUKIĆ

"Treću godinu nastupam u Banjaluci, a konkurencija je svake godine sve jača. Više igrača dolazi kako je nagradni fond povećan i smatram da je odluka ITF-a dobra", istakla je srpska teniserka Jelena Lukić.

"Uglavnom smo 'vajld' karte u kvalifikacijama podijelili našim teniserkama. Drago mi je što su se pokazale u dobrom svjetlu. Nikolina Jović danas igra meč trećeg kola kvalifikacija i nadam se da će proći u glavni turnir, kao prije tri godine. Vjerujem da će i Katarina Jokić napraviti dobar rezultat, pošto je ona učesnica glavnog turnira", dodao je direktor turnira.

Pobjednica turnira zaradiće 2.117 dolara, dok će drugoplasiranoj pripasti 1.323 dolara. Najbolje teniserke u dublu inkasiraće 860, dok će poražene u finalu zaraditi 464 dolara.

ITF Supervizor Vuk Nikolić prokomentarisao je samu organizaciju turnira, za koju smatra da je na izuzetno visokom nivou.

"Meni je ovo prvi profesionalni turnir u Banjaluci, a od kolega koji su ranijih godina bili ovdje čuo sam sve o besprijekornoj organizaciji, u šta sam se i sam uvjerio", rekao je Nikolić.

Povećanje nagradnog fonda poboljšalo je kvalitet turnira, s čim se slaže Nikolić.

"Međunarodna teniska federacija povećala je nagradni fond, a ovaj turnir jači je od prošlonedjeljnog iste kategorije, koji je održan u Srbiji. Mnoge igračice odlučile su da ne igraju ovaj turnir jer im je lakše da negdje drugdje zarade poene. Za ovaj nivo tenisa, ovo je zaista jak turnir", smatra supervizor "Banjaluka Lejdis Opena 2017" i dodaje: "Povećanje fonda svakako da predstavlja i dodatni izazov za organizatore i klubove, te nacionalne federacije koje u nekim zemljama pomažu turnire. Nije lako i svaka pomoć je dobrodošla. Apelujem na sve nadležne institucije da pomažu ovakve turnire", poručio je Nikolić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC