• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na "Čizmi" ništa novo, Juve (opet) izgleda moćno!

Autor mondo.ba

Nova, 116. sezona Serije A počela očekivanom pobjedom šestostrukog uzastopnog šampiona Italije Juventusa protiv Kaljarija 3:0. Miralem Pjanić asistent.

Teško je bilo očekivati da bi Kaljari na startu 116. sezone Serije A mogao izvući bila šta osim časnog poraza na nekadašnjoj "Juventus Areni", a sada "Alijanc stadionu" u Torinu.

Tim sa Sardinije doživio je ubjedljiv poraz od šestostrukog uzastopnog šampiona Italije Juventusa, koji je odigrao onoliko koliko mu je trebalo za ubjedljiv trijumf.

JUVENTUS - KALJARI 3:0 (2:0)

Prva prava akcija na utakmici pretvorena je u pogodak i vođstvo Juventusa.

Tečno je sve izgledalo, lopta je išla od noge do noge, na kraju stigla do Marija Mandžukića, koji milimetarski precizno pogađa mrežu golmana Kaljarija Alesija Kranja, za prvi pogodak u novoj sezoni Serije A.



Rano vođstvo Juventusa nije poremetilo goste, koji su nakon primljenog gola imali dvije dobre prilike, ali nisu uspjeli da savladaju Đanluiđija Bufona.

Kao i na startu Bundeslige, u meču Bajern Minhen - Bajer Leverkuzen (3:1), VAR tehnologija "debitovala" je na otvaranju sezonu u Seriji A.

Sudija Fabio Mareska u 39. minutu nije vidio kako  Aleks Sandro ruši Duju Čopa, ali je nakon naknadnog pregleda video snimka pokazao na "bijelu tačku".

Ipak, za razliku od Roberta Levandovskog, Dijego Farijas nije uspio da pogodi cilj.

Bufon
je odbranio veoma loš šut Brazilca po sredini gola. Bio je to jubilarni, 30 jedanaesterac koji je u svojoj karijeri odbranio popularni Điđi.



Kazna je stigla u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Miralem Pjanić poslao je sjajan pas za Paola Dibalu, a Argentincu je preostao slađi dio posla, lagana egzekucija za 2:0.



Ipak, Dibala je loptu očigledno primio rukom, ali i to je promaklo sudiji Mareski, koji se ovaj put nije odlučio da potraži pomoć video asistenta, iako su to tražili fudbaleri Kaljarija.

I pogriješio je.



Drugo poluvrijeme počelo je sjajnom prilikom za "Staru damu", ali je Dibala ovaj put pogodio prečku.

Odolijevali su gosti do 66. minuta, kada su primili i treći gol. Tim Maksa Alegrija odigrao je još jednu sjajnu akciju, koju je u gol pretvorio Gonzalo Iguain, koji je do tog trenutka bio poprilično neprimjetan.



Poslije visokog vođstva, Alegri je iskoristio priliku da u igru ubaci dva debitanta. Blez Matuidi i Daglas Kosta upisali su prve minute u dresu "bjankonera", ali do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja, pa je ostalo 3:0.

Siguran korak Juventusa na startu novog prvenstva...

SERIJA A - 1. KOLO:

Juventus - Kaljari 3:0 (2:0)
/Mandžukić 12, Dibala 45+1, Iguain 66/

Verona - Napoli (20:45)

Nedjelja:

Atalanta - Roma (18:00)
Bolonja - Torino (20:45)
Krotone - Milan
Inter - Fiorentina
Lacio - SPAL
Sampdorija - Benevento
Sasuolo - Đenova
Udineze - Kjevo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC