• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan bez snage, sreće i pameti za trijumf

Autor mondo.rs

Crno-beli na praznom stadionu izgubili od Dinama iz Kijeva, iako su na poluvremenu vodili 2:0.


Uskoro opširnije...

Grupa B


Partizan - Dinamo Kijev 2:3 (2:0)
/Ožegović 34, Tavamba 42 - Moraeš 54p, 84, Bujalski 68/

Skenderbeg - Jang Bojs 1:1 (1:0)
/Sove 65 - Asale 72/

TABELA: Dinamo 6, Jang Bojs 2, Partizan 1, Skenderbeg 1.

PREOSTALI MEČEVI: Skenderbeg - Partizan, Dinamo - Jang Bojs (19. oktobra), Partizan - Skenderbeg, Jang Bojs - Dinamo (2. novembra), Skenderbeg - Dinamo, Partizan - Jang Bojs (23. novembra), Dinamo - Partizan, Jang Bojs - Skenderbeg (7. decembra).

Utakmica 2. kola B grupe Lige Evrope odigrana je bez prisustva navijača, čime su crno-beli izdržali suspenziju stadiona, koju im je izrekla UEFA.

Partizan je počeo grupnu fazu remijem sa Jang Bojsom u Bernu (1:1), dok su Ukrajinci kod kuće pobedili albanski Skenderbeg - 3:1.

Najpozitivnija vest za navijače crno-belih bila je da se golman Vladimir Stojković oporavio od povrede zbog koje je u nedelju propustio duel sa Radom na Banjici.

Sejduba Suma bio je u startnoj postavi prvi put posle "večitog" derbija, odigranog pre mesec dana, na sredini terena su u paru delovali Milan Radin i Everton Luiz, dok su za golove bili zaduženi Ognjen Ožegović i Leandre Tavamba.

Izvor: MONDO/V. Sukdolak


SASTAVI

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, Ostojić, Nemanja R. Miletić, Nemanja G. Miletić, Radin, Everton, Janković, Suma (od 75' Pantić), Tavamba, Ožegović (od 78' Jovanović).

Klupa: Jovičić, Đuričković, Ilić, Mitrović, Antonov, Pantić, Jovanović.

DINAMO: Koval, Kedziora, Vida, Kadar, Pivarić, Bujalski, Garmaš, Cigankov (od 46' Moraeš), Sidorčuk, Gonzales (od 90' Morozjuk), Kravec (od 46' Besjedin).

Klupa: Buščan, Šepeljev, Morozjuk, Moraeš, Korzun, Besedin, Vantuk.

Glavni sudija je Norvežanin Svein Odvar Moen.


IZ MINUTA U MINUT

84' GOL - 2:3! Žunior Moraeš spremno je dočekao odbijenu loptu nakon topovskog udarca Bujalskog, koji je pogodio stativu sa 18 metara. Odbrana crno-belih kao hipnotisana, Brazilac bez ikakvih problema donosi Dinamu totalni preokret.

81' Još jedna sjajna odbrana Stojkovića, nakon što je Pivarić lukavo izveo slobodan udarac sa desnog krila i gađao pod prečku.

75' STOJKOVIĆ! Golman Partizana morao je maksimalno da se ispruži da bi sprečio gol Garmaša sa preko 20 metara.

71' Kiks Ostojića. Okliznuo se i omogućio Dinamu kontru "2 na 1". Radin je odlučnom intervencijom sprečio pas Besjedina usamljenom saigraču pred golom.

69' Prva opasna akcija Partizana u drugom poluvremenu i dobar pokušaj Ožegovića iskosa, brani Koval.

68' GOL - 2:2! Vitalij Bujalski je izjednačio šutom sa peterca. Moraeš je na desnoj strani pronašao drugog "rezervistu" Besjedina, ovaj je uspeo da centrira pored Ostojića, a Bujalski je bio potpuno sam i lagano je sproveo loptu u donji levi ugao.

64' ŠANSA! Stojković je odbranio udarac Vide glavom pod prečku, sa samo šest metara. Prethodio je faul Sume nad agilnim Moraešom, čijim ulaskom u igru se bitno promenio odnos snaga.

63' Partizan se oslobodio pritiska, rasplamsala se borba, a u njoj je preterao Everton. "Počistio" je Garmaša i zasluženo dobio žuti karton.

54' GOL - 2:1!Žunior Moraeš smanjio je iz penala, dosuđenog zbog igranja rukom Ožegovića. Napadač Partizana stajao je u "živom zidu" koji je trebalo da zaštiti Stojkovića od slobodnog udarca. Nepotreban faul Ostojića i neobjašnjiv potez Ožegovića.

46' Dvostruka izmena trenera gostiju Hackeviča i žuti karton Jankoviću zbog povlačenja za dres sa leđa.

45' ŠANSA! Neobjašnjiva serija kikseva igrača Dinama. Na kraju je Tamaš Kadar vratio loptu golmanu, ne primetivši da je ovaj izašao napred. Koval je potrčao za njom i uklizavanjem je izbio sa gol-linije. Bukvalno za delić sekunde je sprečio vođstvo Partizana od 3:0.

42' GOOOL - 2:0! TAVAMBA! Everton je oduzeo loptu Sidorčuku na 40 metara od Dinamovog gola, Leandre Tavamba je iskoristio razređenost odbrane, na dodavanje Sume utrčao u kazneni prostor i matirao nemoćnog Kovala.

Partizan - Dinamo Kijev 2:0, Leandre Tavamba
Izvor: YouTube


40' Tavamba je impresionirao driblinzima na malom prostoru, ali nije imao koga da uposli u šesnaestercu.

34' GOOOOL - 1:0! OŽEGOVIĆ! Mat u tri poteza. Levi bek Miletić daleko je bacio loptu iz auta, Tavamba je ušao u šesnaesterac, "otresao" hrvatskog reprezentativca Domagoja Vidu i uposlio Ognjena Ožegovića, kome je ostalo samo da "otvori" stopalo i sa šest metara sprovede loptu u mrežu.

Partizan - Dinamo Kijev 1:0, Ognjen Ožegović
Izvor: YouTube


29' Probao je Suma iz slobodnog udarca sa 22-23 metra, posle prodora Radina. Tukao je ispod "živog zida", tik pored stative.

25' STOJKOVIĆ! Lančano su "ispali" svi igrači odbrane Partizana, lopta je na sedam-osam metara od gola došla do usamljenog Derlisa Gonzalesa, ali je reprezentativni čuvar mreže izašao na peterac i nogom odbranio udarac Paragvajca.

17' ŠANSA! Suma je uposlio Tavambu u kaznenom prostoru, na nepostavljenu odbranu je iz drugog plana natrčao Everton, ali je tukao pravo u Vidu i golmana Kovala. Na drugoj strani dobar pokušaj Kedziore sa 25 metara i odbrana Stojkovića.

16' Tavamba se izvukao na desno krilo, pravio dar-mar, ali iz dva njegova centaršuta nije proizašla nikakva opasnost.

Izvor: MONDO/V. Sukdolak


12' Loše dodavanje Tavambe u kontri "3 na 3", a potom intervencija glavom Nemanje R. Miletića, posle centaršuta sa desnog boka.

10' Partizanova odbrana je postavljena na 30-40 metara ispred Stojkovićevog gola, što Kijevljanima daje razloga da razmišljaju o kontri kao najboljem načinu da eventualno stignu do vođstva.

6' U antifudbalskoj i antisportskoj atmosferi, traje tzv. ispitivanje snaga. Bez naročitih uzbuđenja.

1' Utakmica je počela!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC